Zařízení z lokomotivy

Edie napsal:
No, má ho švára, a nemůže si ho vynachválit. S tím turbem a 110 kw, to už je moc velký letadlo, tohle je jen letadlo :D.
Ja som s tým mal česť a musím povedať, že je to hnus. Možno je to dobré ako prestupná stanica z favorita či embéčky do lepšieho auta. Vono sa s tým aj tak nedalo ísť viac než 160 km/h, pretože tam skončil komfort jazdy - celá oktávka sa začala triasť, hučať a vibrovať. Po zvolnení na 150 to prestalo :D Inak jak vyskúšaš japonca, tak na škodovkoidné a folcvágenoidné auto velice rýchlo a rád zabudneš. :cool:

Zdravím Tě Taxi,
s touhle octávkou jsme jeli na dovolenou ze severních Čech na jižní Moravu ve 4 lidech, s plným kufrem a byla to úžasná jízda. Chvílema to švagřík mastil i 180 do kopce před Prahou, no problémo. Pravda, bylo to hlučné, ale v pohodě. Když měl před ní 1,6 55 kw, tak to byla tragédie, taky to jsou motory z Felicie.
Jinak za svou kariéru už jsem měl možnost vyzkoušel P106 (jedna jízda), Škodu Felicii (s tou jezdím pořád), Octávii (1,6; 1,8; 1,9 (a chiplou), Partnera (2 měsíce), nový Clio grand tour (v autoškole), předposlední řadu Focuse (celkem prima auto :) ), starý Mondeo, a doufám, že se mi ještě poštěstí Hyundai i30cw (což je hodně dobrý auto). Ale furt mě to táhne k té Octávii, případně se mi ještě hodně líbí postarší Vovlo S80.:cool::D

ad Edie - u Mazdy 6 s 2l motorem nepotřebuji žádné turbo a přesto strčí oktávku do kapsy.Výbava co je u Mazdy v základu,je u oktávky nadstandard,který musíš zaplatit.Oktávka na japonce nemá a nebude ho mít ještě hodně dlouho.Jel jsem tuhle po dálnici 160km/h (policajti tam na štěstí nebyli) a na otáčkoměru nějakých 4500 ot/min.Motor slyšet nebylo,protože ho přehlušil šum vzduchu obtékající karoserii.Jo a tenhle motor bez turba má nějakých 104kW a stačí mu natural 95.Pokud chceš poradit,jdi do Mazdy 6,je levnější než oktávka se stejnou výbavou a taky o hodně lepší.

Miran: Tak to rovnou odsuň jako další vlákno;)

Já zase nedám dopustit na Saab. Lítal jsem s kamarádovou 9-3, pětidveřové, nádhera: Silný motor, skvělý podvozek, tichoučký, a interiér? Kvalita materiálů i zpracování byla zatím to nejlepší, co jsem měl možnost vidět, tedy pokud posuzuji deset let stará auta.

K tomu porovnaniu japonca a oktávie: kupovali sme v roku 2003 voz. Volba padla najprv na fabiu kombi. Pri výbave, ktorú sme požadovali bolo 440.000,- Sk akosi primoc za taký malý voz. Kvalitu porovnávať nebudem, je to irelevantné. Takže poďme o triedu hore - oktávia kombi. Za 545.000,- Sk ponúkali prázdnu, o bežný štandard ošidenú benzínovú 1,6-ku s "prípravou" na autorádio, s prípravou na elektriku v oknách a zrkadlách, so 14" kolesami, s dvojročnou zárukou. To, že veľký kufor a kvôli tomu málo miesta na zadných sedadlách radšej nespomínam, ale celkom iste to nie je to pravé orechové pre 5-člennú rodinu. Co v čil ? Voľba padla na Toyotu Corollu, 1,4-ku s 95 koňmi. Za 585.000,- Sk sme mali palubný počítač s autorádiom a CD, okná a zrkadlá v elektrike, 15" kolesá, klimatizácia, kopa drobných vychytávok, ako napr. dvojité dno kufra ... záruka 4 roky ( už v roku 2003 ) alebo 130.000 km. Doplatili sme si za metalízu, tmavé fólie na sklá, zaplatili leasingový poplatok a voz bol komplet za 640.000,- Sk. Oktávia s tou istou výbavou by nás v tom čase stála bez pár halierov 800.000,- Sk, nehladiac na vyššiu poistku, pretože oktávie sa z nepochopiteľných príčín kradnú, toyoty takmer nie a preto aj rozdiel v poistnom. Nechci porovnať teraz po 8 rokoch interiér bežnej oktávie a interiér tej našej Corolly. Nemusím spomínať, že interiér Toyoty je v porovnaní s oktávkou staršieho typu výrazne priestrannejší, i keď na úkor menšieho kufra. Ale ja potrebujem voziť seba a deti a nie vzduch v kufri. Inak ten interiér bol oproti oktávii priestrannejší aj v mojom staršom Nissane Almera, ktorý som pred dvoma rokmi predal.
Ono koncern VW má síce vysoko inovatívne technológie, ale dosť často je to na závadu. Keď si predstavým v bratislavskom závode VW odstavené Audiny Q7 s posratými motormi dovezenými odkialsi z nemeckej, českej či španielskej motorárne, ktoré pekne krásne "reprasovali" a postrkali ich do vlajkových lodí menej zvučných značiek koncernu VW. Skúste hádať, do ktorých automobilov ich napchali. Verte, že do Porsche Cayenne nie.

Zdravím přátelé.

Vrátil jsem se zpět ze Šumavy, bylo tam nádherně a rád bych se vrátil ke gumokolům.
Petře, Mazdy jsou pro mě velice ošklivá auta. Vím, že to zní, jak kdybych byl žena, ale nechci si kupovat to, co se mi vůbec nelíbí.
Taxi, je v podstatě veřejné tajemství, že Škoda je v tuzemsku dražší, proto se to o hodně vyplácí tahat škodovky třeba z Dánska. Ale třeba právě ta 1,8 20V je od Audi, a myslím si že ty koncernový TDi jsou taky na slušné úrovni.
Ještě mi byla často doporučena značka Rover, i když je v podstatě už zaniklá.

To Edie
nevím proč pokračuješ v zasírání vlákna něčím co s tématem nemá nic společného! Pokud již chceš kecat o tomto tématu je tady k dispizici Hyde Park! Pak všichni řvou, že se tady nedá nic najít. Bodejť by jo, kdo se má v tomhle bordelu vyznat.

Tak to Mirane jednoduše rozděl. Já být moderátor, tak to udělám, jen když jsem tak konal, mne to bohužel stálo post moderátora :D :D :D
To se občas stává, že se v nějakém vlákně člověk zakecá mimo téma. :D

Zdravím všechny!
Nevěděl by někdo jaký je průměr volantu na loko 751?
Vyrábím řídící pult a rozměr by se hodil;)
Díky za odpověď.

Back
Nahoře