Korelace konzistů ze zálohy

Borek

Cestující
Zdravím, jeden rychlodotaz, nainstaloval jsem po nějaké době MSTS a vytáhl jsem ze záloh BP trať + veškerý trainset. Není to tak dlouho, co jsem to odinstalovával, webem neproběhla jediná důležitá aktualizace, proto by mělo vše fungovat, jak má.

Ovšem, po nakopírování zálohy Globalu, Routes a Trains do simu, mi TrainStore ignoruje conzisty, není schopen se zkorelovat se složkami v MSTS.

Pravdou je, že je záloha byla provedena v jiném adresářovém umístění, lze tedy někde přepsat tyto parametry? V TrainStore je všechno v pořádku. Druhá věc, MSTS je nyní na systémovém disku a tak by teoreticky mohl mít problém s právy jakožto správce, ale ani to nepomáhá. A do třetice všeho, ani ConnBuilder consisty správně nevidí. Je nějaký způsob, jak vše dávkově napravit, nebo to prostě musím ručně v connbuilderu naopravovat? Díky

Nn je správně nainstalován
Mno, tak jsem pokročil. TrainStore už vidí vše pořádně. Connbuilder nehlásí žádné chyby. Ale při načtení do MSTS jsou všechyn nabídky zašedlé, jakoby nebyla žádná použitelná loko :-/

Naposled editoval moderátor:
Máš v trati nejakú aktivitu? Niekedy to potom takto blbne, keď tam žiadna nie je.

Michale ještě mne napadá, jestli to nemůže způsobit to, že by ve spouštěné aktivitě byla minimálně jedna trasa vadná - verze aktivity vs. instalovaná verze trati.

Vše je zapsáno někde v registrech, tak pokud po instalaci začnu šachovat s adresáři, tak je to špatně. Proto bych odinstaloval Trainstore i MSTS vyčistil registry, vše nainstaloval znovu a musí to fungovat. Určitě je to rychlejší než bádat co kde přepsat, aby se TS domluvil s jiným adresářem.

Mno, tak jsem pokročil :o). Teda...

Reinstalace MSTS, update, trať. MSTS Bin, trainset.

Jsem ve fázi, kdy libovolný test v Connbuilderu projde zcela bez jakýchkoliv chyb. TrainStore také žádné chyby (logicky) nehlásí. Mno, při spuštění MSTS padne hláška "Error reading train database file" a vyskáčí postupně všechny engy. Blemc :-/

Tak pak už zbývá jedniné. Poprosit nějakého kamaráda, který počítačům a MSTS rozumí, aby se podíval, kde soudruzi z NDR udělali chybu.
Ale pokud odinstaluji MSTS a vše co s ním souvisí ( BIN,..) Pak vyčistím adresáře, aby tam něco rušivého nezůstalo, MSTS nainstaluji znovu a do toho kompletní instalaci z DVD, tak vše musí fungovat na první zapojení bez chybových hlášek. Nechápu, co je na tom tak těžkého. Samozřejmě si musím nastavit prostředí a parametry.
Pak si doporučuji přečíst manuál k MSTS bin, kde se mimo jiné dočtu, že nové verze nelze přebíjet jinou verzí, ale nejprve je nutné nainstalovanou verzi korektně odinstalovat. Tohle je nejčastější chyba, kterou soudruzi z NDR dělají :D Také je nutné se podívat do Global. V předchozích verzích Global BP neobsahoval soubory nastavení MSTS. Ale jelikož s tím mělo hodně uživatelů problém, tak minimálně od této verze se instaluje komplet.

Jedna chyba tam zůstala a ta,že se nevyčistily registry po odinstalaci všeho.Už X krát jsem upozorňoval,že msts nemaže všechny zápisy při odinstalaci z registru.Takže vše znova odinstalovat,vyčistit registry nějakým nástrojem či ručně,pokud to člověk umí a pak vše nainstalovat zpět.Není jiné cesty,ty chyby se budou kvůli zápisům v registru neustále opakovat...

Back
Nahoře