Fotografie železničních zajímavostí

Že tahle motorová "jednotka" rozráží davy opilých metalistů na MoRu. :)
Barči letos nejezdily?

ad Mikulda: správně
ad Ondra H. : velmi správně
ad Pawlik: 1) také velmi správně 2) neviděl jsem jedinou
ad Kuba: já osobně málokdy vidím soupravu 810+4x010+810 - snad jedině jednou za rok na MORu

Naštěstí "houkačka" 810 byla jediná "vuvuzela" která na MORu zazněla

Naposled editoval moderátor:
Blackwolf napsal:
ad Kuba: já osobně málokdy vidím soupravu 810+4x010+810 - snad jedině jednou za rok na MORu
Takovou soupravu jsem taky nějakou dobu neviděl, ale souprava 810+3x010+810 je klasické řazení na trati 322 Frýdek - Místek - Český Těšín, pak je ale velice zajímavé, když klekne jedna 810 a nahradí-li 742+010, i když často už na tu 010 kašlou, ale pak se tam nikdo ani nepohne, takto to jezdí frekventované...
Na Slovensku jsem viděl taky dost zajímavé řazení, konkrétně na trati 128 Čadca - Makov, je to 912 001 + 811 + 011, soupravy s motorem uprostřed jsou taky v pravidelném řazení. Na R 885 se zase z Krnova jezdí uprostřed s 843. Některé kombinace jsou velice zvláštní.

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://sklad.obrazku.cz/obr444033_912turzovka.jpg
(Turzovka, 31.8.2009, souprava 912 + 811 + 011)

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://sklad.obrazku.cz/obr444032_810fm.jpg
(Frýdek - Místek, datum nevím, souprava 810+3x010+810)

mikulda napsal:
Blackwolf napsal:

Je to mezi dvěma stánky s Radegastem a dvěma stánky s Janáčkem (a ty měly taky nejlevnější Kofolu). :-)
Taky jsem tamtudy ve čtvrtek přecházel, když jsem dostal chuť na Radegast. Jinak byla v celým areálu Plzeň za 37 Kč. Jinak s těmi Vuvuzely, jsem rád, z toho jsem měl obavu, že se to z hudebního festivalu změní na fotbalový kotel.:D Jinak Pawlík, to s těmi opilými metalisty nebylo tak hrozné, čemuž jsem se v tom vedru divil, očekával jsem daleko větčí odpadací účast.:D:D:D

Já vím, navštívil jsem dvakrát a nikdy tam nebyly problémy s opilci. :)
Jen snad před čtyřmi léty tam pokosili obilný lán i s něčí nohou. Vlakem nikdo přejet nebyl, i když k tomu mnohdy moc nechybělo. :)

Letos byla bezpečnostní pomalá 10 km/h. Loni byla tuším 20, předloni se jezdilo plnou traťovou. Když to Barča oroštovala kolem tribuny, tak byl občas i potlesk :-)

Blackwolf napsal:
Tak se přijeď podívat k nám do Opavy, tam takové vlaky jezdí několikrát denně, i když s příchodem reginov, už to jsou soupravy 914+814+3x010+810 a nebo dokonce i 914+814+2x010+810+2x010+809.

Hezký den,
já tedy nevím, jestli je to úplně zajímavost. Dnes jem na VZD potkal vlak tvořený polskými šestinápravovými vozy Samms s velkými bramy. Nejdříve jsem myslel, že se jedná o Px. Nicméně ani vozy typu Px nejsou dnes v provozu na ČD moc k vidění.
1., 2.
Pardon, druhý obrázek 2

Kuba napsal:
Blackwolf napsal:
Tak se přijeď podívat k nám do Opavy, tam takové vlaky jezdí několikrát denně, i když s příchodem reginov, už to jsou soupravy 914+814+3x010+810 a nebo dokonce i 914+814+2x010+810+2x010+809.
Ahoj Kubo.
To je i pro mne novinkou. Já v okolí Opavy potkám pouze 810 + 3x 010 + 810. Se 4 mi vozy jsem složenou soupravu zatím neměl štěstí vidět. Tak jsem zase chytřejší pro tvorbu aktivit.:D
S pozdravem Dan.

Dan J. napsal:
Ahoj Kubo.
To je i pro mne novinkou. Já v okolí Opavy potkám pouze 810 + 3x 010 + 810. Se 4 mi vozy jsem složenou soupravu zatím neměl štěstí vidět. Tak jsem zase chytřejší pro tvorbu aktivit.:D
S pozdravem Dan.
Dane, ale pokud se nepletu, tak toto řazení není nějak extra časté, a jezdí jen na hodně vytížených vlacích. Co vím, tak určitě na 13403 / 13402 / 13407 / 13406, ale jen v prac. dny, sobota a neděle jezdila 810+010, celé prázdniny regína a jak to jezdí mimo prázdniny s regínou, to nevím, do Opavy se podívám jen občas. Už to ale není tak časté, jak když tam mamka měla turnus, ještě po staré trati s 842, ty osobáky (Frenštát -) FM - Opava nejezdily sice dlouho, ale nezapomenu na ně. Hůř se zapomíná na R "Ondráš", nahrazen blbým spěšňákem do Frenštátu, pak Os 3166 do ValMezu a následně Os 3103 do Ovy.
Jinak teďka už by to spíš patřilo do vlákna "Řazení vlaků"

Dan J. napsal:
Kuba napsal:
Ahoj Kubo.
S pozdravem Dan.
4x010
"ropovod"

Tak to je masakr, já na nádraží v OPV už dlouho nebyl, naposled při historické jízdě Vítání jara do Hradce n/M minulý rok (tento rok snad ani tato akce nabyla) a to jsem to štěstí neměl.:D Jinak pravidelně jsem mezi OPV a Hlučínem jezdil naposled v roce 1987 a to jezdily jedině 2 motpry a tři vložené.:D

První škodovácká elektrická lokomotiva (řada E424.0) se dočkala konečně důkladné rekonstrukce.
b217c035efa91b5fcf534e1e13d0b128.jpg
a laminátka se dokončuje. Obě v původních nátěrech a jako neprovozní budou vystaveny v plzeňském vědeckotechnickém muzeu Techmania.
zapoměl jsem na obrázek laminátky:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://zpravodajstvi.plzen.cz/images/clanky/9275_4_0716072143.jpg

Aspoň v té nejhorší muzejní expozici na světe (čti Techmánia), bude něco krásného a zajímavého konečně k vidění. :)

Ještě lepší by bylo, kdyby se k těmto dvěma dostala i třetí rarita - Asynchron (řada 169). Bez nadsázky ve své době jedna z nejmodernějších lokomotiv světa. Zde taky končí kontinuita škodováckého vývoje a výroby lokomotiv (nepočítám-li v to 4ks stejnosměrných loko řady 184 pro doly).
Teprve deseti letech bylo navázáno vývojem stodevítky.
Proto si myslím, že Asynchron je unikát pro muzeum a nikoliv hutě (kam to nejsíše spěje :(

Back
Nahoře