Fotografie železničních zajímavostí

No neviem odkiaľ to máš Vrbam, že je schopná. Ešte keď žiadne ťahanice neboli, tá mašina po vlastných nebola schopná ísť. Zakaždým ju dotiahli......To ja nenazývam schopnou mašinou.

dem napsal:
No neviem odkiaľ to máš Vrbam, že je schopná. Ešte keď žiadne ťahanice neboli, tá mašina po vlastných nebola schopná ísť. Zakaždým ju dotiahli......To ja nenazývam schopnou mašinou.

Milan, tu ti musím odporovať. Ja osobne som ju videl ísť po vlastnej osi, a to na výstave 150 rokov železníc na Slovensku v roku 1998 v Petržalke, kde defilovala pred naším velikým Vladom. Naopak neschopná bola vtedy nová 773.001, ktorú popred tribúnu pretlačila babička 310.433 :D a pokiaľ viem, ani 772.001 nešla vlastnou silou.

ALe to je v poriadku Tax. Ona bola schopná sama nejaký ten posun . Ale keď vyšla na trať zakaždým ju dotiahli.... :)

Dem: Schopnou vlastního pohybu beru loko, že když nastartuješ tak se sama rozjede na rozdíl od ŽSR 772. Spolehlivost je už další věc.

No môžeš to brať ako chceš, ale keď je schopná len po depe sama behať a pri vyššej rýchlosti hneď ide do kytek, tak to nie je provozu schopný stroj :)

755 sa nedávno stala exponátom MDC a je deponovaná vo Vrútkach. Svojho času vykonala zopár skúšobných jázd, nakoniec oficiálne celý projekt skončil na chýbajúcej homologizácii. Neoficiálnym dôvodom bolo že to bol iba drahý zlepený šrot pod peknou karosériou.

Back
Nahoře