Fotografie železničních zajímavostí

E499_2002 napsal:
Kdepak to asi je?... Sorry za kvalitu, foceno ještě kompaktem.
...

Hmmm,to vypadá na místa,kterými procházím při své pravidelné poobědové obchůzce,takže areál SOKV Ostrava. ;) Mimochodem,téměř na každé zachycené koleji byl v minulosti zvěčněn nějaký ten stroj kvůli texturám. :oops:
Co se týče akce,že by poslední ostravský "Den železnice" v roce 2007 ?

David

Naposled editoval moderátor:
E499_2002 napsal:
No samozřejmě, Davide. :) Ve všem máš pravdu. Já už se bál, že to nepoznáš. :D

Této akce jsem se sice neúčastnil /jelo se na výlet s mou tehdejší přítelkyní a zároveň i současnou manželkou :-)/,ale hodně napoví ještě nezateplená ředitelská budova,stará "pískovačka" apod. Jen ten náš VZ-ťácký baráček je pořád stejný /kousek tmavě žluté budový za Rosničkou 464 202/.;)

David

Zdravím,
dnes mi do pošty dorazilo psaní s velmi zajímavou přílohou. Pravda,nejvíce asi potěší bohumíňáky,ostraváky,karviňáky a havířováky,ale na své by si mohli přijít i Ti,kdo nalezli zalíbení v Žabotlamách ... .

EM 475.1 v Bohumíně

David

Dobrý den,
dnes kolem 11hod dopoledne jsem se podíval z okna a uviděl jsem, že 749. 265 táhla vagón ČDC.
Docela mě to zarazilo, protože jsem si myslel, že osobní lokomotivy nemají možnost táhnout nákladní vagóny.
Foto k tomuto příspěvku nemám, protože když jsem vytáhl foťák a myslel jsem si, že lokomotivu s vozem ještě stihnu nafotit, tak už projela a ani nejela na posun.
Takže pokud je zde někdo, kdo se v tomto vyzná, tak bych ho poprosil o vysvětlení této situace.

Zařadil jsem to do tohoto tématu proto, protože mě se to zdá docela jako železniční zajímavost.

Děkuji za vysvětlí Lukáš

dvacka napsal:
... jsem si myslel, že osobní lokomotivy nemají možnost táhnout nákladní vagóny.
A co by jim v tom mělo bránit? Rozdílná konstrukce narážecího a spřahacího ústrojí? Já tedy nevidím jediný důvod, proč by "osobní" lokomotivy neměly mít možnost tahat nákladní vagony. ;)

Možnost ano, jen jsem si myslel, že jak se to rozpadlo na ČD a ČDC, tak že si od této doby každý hledí svého. Že ČD si vozí osobní vagóny a ČDC svoje nákladní vagóny.
Ale asi jsem si to jen myslel, zřejmě to není pravda :)

dvacka: Občas vzájemně zaskočí, když si to žádá situace.

Děkuji za odpovědi,
asi byla příčina ta, že ČD zaskočilo, protože u nás v Šumperku přes víkend náklady vůbec nejezdí, takže 749 to převezla, aby nemuseli nikoho z dalších strojvedoucích posílat do práce.

Edie napsal:
Ovšem si to tady zaskakující firma nechá pěkně zaplatit :D.

V dnešní době 100%. :D Tak ale asi se to musí ČDC vyplatit, než aby poslala do práce strojvedoucího, který by s tím vagonem zajel na to určitý místo.

Edie napsal:
Co jsem slyšel, tak to prý nejsou zrovna malé částky.

A nevíte, kde by se dal sehnat ceník služeb ČDC, kde by jsem se mohl podívat kolik stojí převezení různých druhů nákladů?

1) nejsem tak starej, abys mi musel vykat
2) myslíš ceník pro přetah ČD na ČDC?

Pochybuji, že by to bylo rozřazeno, že třeba vagon papíru stojí 500/km, a vagon uhlí 550/km (ceny smyšlené). Podle mě to je paušální poplatek za úkon, ale možná bych se mohl zeptat, zdroje by na to byly, ale spíš bude odpověď interní informace, zákaz zveřejnění.

Dobře, budu ti tykat :)
Já jsem myslel, jak ty píšeš, že třeba převezení dřeva stojí tolik a tolik, převezení uhlí zase jinak.
Kdyby jsi se to dozvěděl, tak mi třeba napiš do SZ, ať to neroztrubuješ všude kolem sebe.

Díky Lukáš

Back
Nahoře