Fotografie železničních zajímavostí

Howky napsal:
Hola kluci ,nemá někdo nafocený stanoviště řady ŽDB 711 tak aby se dali přečíst i popisky?
Hojda, cab na 711 jsem dělal já a tuším, že David ty fotky poskytnul v požadované kvalitě - pokud je už mít nebude, tak bych je zkusil dohledat u sebe.

Dobrý den.
Chtěl jsem sem dát foto Brejlovců ČD Cargo, kteří vezli vojáky na cvičení, ale teď mám takový hloupý dotaz: jak se sem dá dát fotka, kterou mám uloženou v počítači, ne na webové stránce?
Předem děkuji.

Ahoj,
svoji fotku vlož na nějakou úkládací stránku fotek, např. q3.cz, uploadni to na tuto stránku a potom vlož odkaz zde na forum.
Tak to dělávám já a funguje dobře :)
Lukáš

Michale, to je světlo. Součást tzv. Humanizace HDV ČDC. Když lokomotivu napíchneš na síť, abys dobil baterie, je to signalizováno svícením světla. Např. v Ostravě-Kunčicích je na kusé přímo stojan, kde se každý den dobíjí dvě ČDC 731, které obsluhují ranžír Kunčic a Bartovic, respektive i Havířova. David nám k tomu snad řekně něco více. V SOKV Ova se provádí tyto opravy, sám jsem jednu dělal.

nebulus napsal:
Čože to majú tie 742 za bielu vec na boku pod strechou? Lampu?

Zdravím,
jde o signalizační světlo (de facto klasické nástěnné svítidlo s vyšší třídou odolnosti proti vniknutí vody), které indikuje aktivní ohřev vody v chladícím okruhu spalovacího motoru. Stroj (jeho systém ohřevu) je tedy v zimním období připojen pomocí kabelu ke stojanu 3x400V umístěného u koleje. Na snímku je zřejmá ta lepší varianta, kdy je světlo připevněno na kapotě. Ještě se ale občas objeví verze, kdy je svítidlo umístěno jen na plechu a tento celek je při ohřevu volně zavěšen na zábradlí stroje. Když se ohřev ukončí, kabel se odpojí od napájecího stojenu a i se svítidlem se uschová do kastlíku na mašině.
Zrovna u této verze jsem si vloni při el.revizi lámal hlavu nad tím, zda ten plech má být uzemněn nebo ne. V každém případě jsem doporučil uvedené řešení zrušit a přimluvil se za montáž toho pevně umístěného svítidla na kapotách. No, problematika el.ochran externě napájených spotřebičů na lokomotivách je ale jiné téma, takže tak. :oops:

U nových či rekonstruovaných strojů jsou vidět i vidlice 3x400 V/32 A připevněné na rámu stroje. Zde si dovolím tvrdit (nemám ověřeno), že tak může být napájen jak ohřev chladící kapaliny SM, tak i dobíjení akumulátorů apod.

David

Naposled editoval moderátor:
Hergot, já jsem vůl. Zapomněl jsem dodat, že se používají také pro ohřev vody SM. :rolleyes: Díky za upřesnění, Davide. :)

Potreboval by som fotku 350 004 Hugo ešte s čias ŽSR keď mal žltý pás a bielu sukienku a koniec madiel mal na červeno natreté....FOtka by mala byť solo mašina bez vagonov v dobrej kvalite....Vopred Ďakujem.

p.s: netýka sa to MSTS a ani inej hávede....

Kdyby někdo měl fotku, kterou dem hledá, také bych o ni poprosil. Sháním stejnou jako on. Dále ŽSR 350.001, když vyjela po laku z ŽOS Vrútky dne 1.3.2000. Nebo nového polomáčeného Huga.

Back
Nahoře