Fotografie železničních zajímavostí

Dnes ma v Brezne prekvapil PSŽ 468.002, ktorý som tu videl prvýkrát. Viem že tu za čas obsluhoval nejaký PSŽ čmeliak a zvážal guľatinu z Červenej Skaly, ale dnes to bolo milé prekvapenie. :) Za kvalitu fotografií sa ospravedlňujem, ale 2 mpx na Nokii zázraky nedokážu .. :D

04032018985.jpg04032018984.jpg

Nevedel som, či to dať sem alebo do vlákna ,,Něco pro zasmátí", ale celkom ma pobavila nová módna kolekcia zvolenských okuliarnikov. :D

18032018993.jpg

A ešte mi povedzte čo sa Vám na tom nepáči... ? ľudia cestujú v pohode , bicyklov sa tam zmestí dosť, nad normu to nie je , dva motory majú normu tri prívešáky pri klasickom motore a pri remotorovanom dokonca 4......Nie je na tom vôbec nič čudného, alebo nesprávneho. Radenie vyhovuje aj predpisom, tak aký máte problém ?

aký máte problém ?

No, asi ten, že loni v létě jsem ještě zažil tyto soupravy naplněné až ke dveřím. Takže tvrdit, že ve srovnání s tímhle ta souprava 810 (+ Btax) + Gbs (+ Btax) + 810 kapacitně dostačuje, je velmi odvážné. Teď to tak možná nevypadá, ale v létě to bude masakr motorovou pilou.

@Plexi
Každá z fotek je z jiné tratě, nemění to ovšem nic na tom, že na trati 194 hodlají údajně používat to samé mezi regiosprintery a to bude kámen úrazu, máš pravdu, že hlavně na Lipensku se dokázalo naplnit Ds a ještě představky v patrech, ale slovutný JihoTrans alias GW Train to jistě zvládne, je pod velkým dozorem nejen těch, co jim to nepřejí, ale i ostatní veřejnosti.
@dem
Nelíbí se mi to jak z pohledu člověka, který to využíval v minulosti, tak ani jako dopravní prostředek 21. století, navíc se dá říci, že se asi bude zase dělat dodatek ke smlouvě, bo v zadávacím řízení byla povinností nízkopodlažní vozidla na rychlost 100 km/h a to, sám uznáš, nesplňuje ani jedno, takže se opět ukazuje, že to byla politická akce kamarád, kamarádovi. To už jsme, ale opět trochu jinde. ;-)

To isté robí aj ČD aj ZSSK. Keď to urobí súkromník, tak sa hneď odvolávate na to že súkromník za každú cenu.... Ozaj existuje vlastne niekto koho nekritizujete a s kým ste spokojný ? Zo SAD-kami nie ste, lebo vlak je pohodlnejší a ekonomickejší. S ČD nie, lebo milión dôvodou a hlavný je blonsky grc a podobne bludy, s RJ nie, lebo to je súkromník a biznismen a všetko berie cez čísla....... Netuším či si vlastne dokážete ešte niečo aj ceniť.

Dokážeme si cenit neboj, bavíme se o fotce, kterou sem dal klokan, ne o RJ, ČSAD nebo ZSSK. To co je na fotce prezentováno je otřesné a nepatří to na železnici jednadvacátého století.

Bavíte sa o fotke. Vždy sa bavíte o fotke. Keď sa ukáže ČD s niečím ako napríklad naposledy Panter , ktorého som pochválil, tak ste hneď sputili ako je to mimo, ako tam ťahá, jak sa to kazí, jak je to drahé.....A to sú prosím moderné vozidlá. Jak stojí 001-ka v Plzni, lebo aj Čd je celkom mimo aj Škoda je celkom mimo aj ČDC je mimo....Ukáže sa LEO , tak je to mimo, lebo jazdí dlhé štreky s prímestkou jednotkou....... Skritizovali ste aj to. Všetko kritizujete čo sa na železnici deje. Nič Vám nie je dobré. Ste moc fajnový , tam je problém.

Ano naposledy jsem kritizoval Pantery, neboť jsou s nimi jen problémy, za které ovšem nemůže jen dopravce, jsem zvědav jak o nich budeš mluvit, až u Vás budou stát jako 381. Jednička Panter měl jako prototyp smůlu i díky dvěma nehodám, ano stál v Plzni, neboť byl díky neschopnosti výrobce dodat díly na zbývající tři jednotky první serie kanibalizován a díly použity právě do zbývajících jednotek, které nakonec ne všechny jezdili, tohle jsem kritizoval, nikde jsem nepsal, že se mi nelíbí nebo, že je Panter k ničemu, dokonce se už konečně povedlo toho odstaveného Pantera dát dohromady a dnes opět zasáhl do ostrého provozu. Ale prostě tenhle paskvil je otřesným příkladem dopravce a hlavně přístupu kraje. O RJ si také myslím své, nacpat se do grafikonu a vyžrat nejlepší časy, kdežto jezdit noční vlaky už neumím, osobně jsem zvědav, jak dopadne žádost o přidělení kapacity pro RJ na expres do Č.Krumlova, který pan podnikavka chce zavést od nového GVD v časové ose linky dopravce Arriva. Jelikož umí skvěle plakat na správných místech tak ji dostane a Arriva bude nucena změnit plány. Nepřipadám si fajnový, jen jsou věci, které mi nepřijdou úplně normální.

Tvrdiť to môžte, ale vidím praví opak. Ja som cestoval spokojne aj s RJ a dokonca veľmi pohodlne, čo som u Čd vďaka nenažranosti nezažil. Jančura aj keď podnikatel vie čo je to vypredaný vlak a nikdy som tam nebol jak sardinky, čo sa o štátnom dopravcovi povedať nedá. To že či plače niekde, alebo sexuálne obťažuje niekde v kanceláriách je mi úplne jedno, lebo to do prevádzky nepatrí. Tak isto ako do prevádzky nepatrí remcanie na dopravcu, len preto lebo je to súkromník. ČD má 809/810/regionky v prevádzke už od kedy ?

RegioShark ako vyrovnavka s deblokácie. Keď sa to tu objavilo tiež tu bola len a len kritika....Keby som napísal Stadler , a pochválil ho, že niekam do veselí či do akej pustatiny som to vlastne v okolí brna s tým cestoval a pohodlne a spokojne, tak by ste to stopro skritizovali tiež. Pretože na železnici nech sa deje čokoľvek všetko na nič. Ale to je Vaša vec. Len ma to tak napadlo, že stále tu čítam na stranu dopravcov samú kritiku a nikde nevidím napísané, že by niekto nejakého dopravcu pochválil za niečo. (to sa asi nenosí)

Milane, vše se začalo kolem toho cyklovozu, tak se tam prosím vraťme, sto lidí, sto názorů buď kritických nebo pozitivních, každý má s dopravci zkušenosti své. Přiznávám, že dnes je doba kritiky, chvála se moc nenosí.

O RJ si také myslím své, nacpat se do grafikonu a vyžrat nejlepší časy, kdežto jezdit noční vlaky už neumím
Ty by jsis oteverl obchod a mel otevreno od 23:00 do 4:00. ? Asi tezko protoze by ti tam nikdo nechodil. Navic Praha-Havirov je takt 2 hodiny takze o zadnem vyzirani lukrativnich casu neni mozno mluvit.
A ze nejezdime v noci ? Co je vlak 1021/1020 Praha-Humenne? Narozdil od CD ty nocni vlaky jezdi vetsinou plne obsazene

Kdysu jezdil posledni zluty spoj nekdy kolem 20:00. Evidentne se to nechytlo. Par lidi tim pojede ale na uziveni to neni

Back
Nahoře