Fotografie železničních zajímavostí

Seš si stoprocentně jistý? Já bych tedy řekl, že je to na hlavním, a je to focené za 2. péronu. Ta mašina stojí u čtvrtého.
Vpravo nad mašnou je magistrála. Ta přes hlavní nejde. Na Vinohrady je silnice nad tunelem a zbytek jsou podjezdy.
Za mašinou jsou vidět služební vozy. Poštovní koleje.

Vpravo nad mašnou je magistrála. ...
Jenže to je právě to, co mi tam nesedí. Kdyby to byla magistrála, nemohla by být vzadu pošta, a peróny by z dvorany musely vést, až za ní. Hlavně rozhodně nesedí poloha výhybky 54, a vzadu chybí činžáky v Hybernské.

To by ta magistrála byla defacto hned souběžně vedle Havlíčkovi ulice, kde staví tramvaje. A za poštou je v reálu blok obytných domů, kde zprava je Opletalovka a zleva právě magistrála.

To by ta magistrála byla defacto hned souběžně vedle Havlíčkovi ulice, kde staví tramvaje. A za poštou je v reálu blok obytných domů, kde zprava je Opletalovka a zleva právě magistrála.
Bylo to foceno 2 května 1 9 8 9 ve 12:15 hodin, Loko připravená pro 9612 , foto Zdeněk Kačena

Koupil jsem jí na burze na Masaryčce , protože jsme dělali model H0 s kamarádem právě v této modré barvě předěláním z modelu Piko.

Souvisí to jen trochu. První 371 už je mimo hru. Konkrétně Gottlieb.
To úplně ne, no. Gottlieb je 371.201, původně nějaký německý kus. Byla sem dodána jako náhrada za některou (asi 372.006), které se podařilo v Německu zahořet a Němci dostali na výběr: naši opravit, nebo jednu jako náhradu. A vybrali náhradu - právě Gottlieba. Jinak původní čs. ES499.2001/372.001 je nyní snad ještě v provozu pod číslem 371.001 a pyšnící se jménem Lucka. Pokud ví někdo víc, klidně mě opravte. ;)

To úplně ne, no. Gottlieb je 371.201, původně nějaký německý kus. Byla sem dodána jako náhrada za některou (asi 372.006), které se podařilo v Německu zahořet a Němci dostali na výběr: naši opravit, nebo jednu jako náhradu. A vybrali náhradu - právě Gottlieba. Jinak původní čs. ES499.2001/372.001 je nyní snad ještě v provozu pod číslem 371.001 a pyšnící se jménem Lucka. Pokud ví někdo víc, klidně mě opravte. ;)
Vůbec nechápu, jak to souvisí s mým příspěvkem. Gottlieb, ano 371.201, je první 371, která je odstavena z oběhu.

Vůbec nechápu, jak to souvisí s mým příspěvkem. Gottlieb, ano 371.201, je první 371, která je odstavena z oběhu.
Sry, špatně jsem pochopil "první 371 už je mimo hru". Jenže, není první jako první... Tím pádem jsem z toho vyvodil, že myslíš 371.001 a že to je Gottlieb. Prostě jsem se nad tím moc nezamyslel. Toť vše. :)

Back
Nahoře