Cabview

Parada! Nedavno jsem jezdil Alfold a u jakusi jednotky me v pohledu left a right prekvapily funkcni kamery - do ty doby jsem absutne netusil, ze neco takovyho jde..

Naposled editoval moderátor:
Zdravím,
dnes se na mém oblíbeném foto-plácku po delší době /R-oprava/ objevil stroj ČDC 750 326 a protože se dnes k večeru chystal na cestu do Šumperka /zřejmě tedy domů/,bylo třeba jednat.:rolleyes:
Pravda,slunce svítilo a po půl hodině focení přišel fíra mašinu nastartovat a chystat se na posun,ale i přesto jsem to zvěčnění pultu prubnul ... ;-)

7048114120602832fe915ec67888422f.jpg

cc452e4453f9ca05eda20fb94dd8db07.jpg

Kvůli slunci se asi bude muset hodně retušovat,ale trpělivý cabmajster by to zvládnout mohl. Zájemci o fotografie se mi mohou ozvat.

David

Skúšobne som z dlhej chvíle poskladal front z Davidových fotiek na cab 121 004, myslím že to vypálilo celkom slušne, je to už len o grafických ladeniach. Veci sa majú ale tak, že pokračovať v tom z časových dôvodov nemienim aj napriek tomu že toto sú moje srdcové jednosmerky, tak ak by niekto chcel môžem to zaslať ako slušný základ pre tvorbu tohoto cabu, animácie a bočné pohľady sú nafotené všetky.
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://www.q3.cz/images/72121004_frontA.jpg[/URL]

LS4 nemá žádný display. Jestli myslíš rychloměr, tak v tom zeleným řádku udělej Nápis ČAS: 00:00:00 a jinak nic. Červenej půlkruh je správně na 120km/h, žlutej je neaktivní, protože ARR neuvažujeme. Problém ale nastává, protože rychloměr svítí stále, pokud je v provozu. Tady se můžeš podívat a já se ti zejtra pokusím to v práci nafotit pořádně ;)

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://www.q3.cz/images/43rychlom_r.jpg[/URL]

Čouda napsal:
LS4 nemá žádný display. Jestli myslíš rychloměr, tak v tom zeleným řádku udělej Nápis ČAS: 00:00:00 a jinak nic. Červenej půlkruh je správně na 120km/h, žlutej je neaktivní, protože ARR neuvažujeme. Problém ale nastává, protože rychloměr svítí stále, pokud je v provozu. Tady se můžeš podívat a já se ti zejtra pokusím to v práci nafotit pořádně ;)

Diky za odpoved :) Tie fotky by padli vhod ( LS2 mam no LS4 nie ) tak potom uz len posledne otazocky, kedy sa rozsvietia policka PORUCHA - CHYBA - PAM

Pro nás absolutně nedůležitý. PAM, když je plná paměť. Porucha při poruše a chyba znamená že je něco špatně ale měl by snad ještě fungovat.

Pěkný den,
červené nerozsvícené segmenty na vnější straně ukazují maximální rychlost HDV. Zbytek svítí červeně, podle typu maximální rychlosti. Ty žluté by asi měly svítit podle reálné rychlosti či podle nastavené hodnoty ARR, jak psal Mirek. Osobně jsem je nikdy kromě 0 svítit neviděl. Musím říct, že tyto rychloměry se mi líbí nejvíce. Hlavně proto, že jsou dobře podsvícené (na každé straně 3 LED diody). Velice dobrá čitelnost rychlosti. Přesnost ručičky. Jak všichni víme, ostatní mechanické typy ukazují +/- 5 km/h. Vítkovické T448.0 i +/- 10-15km/h... :D Jak se již zde hovořilo, rychloměr se nedá vypnout. Jen shozením příslušného jističe v obvodu či vypnutím baterie. Reálná rychlost se zobrazuje na třísegmentovém číslicovém displeji. Šipečky vlevo vedle něj ukazují zrychlení či zpomalení HDV. V traťové službě je nevyužijete, spíše asi u posunu. Já je využívám dosti často, ale jen při nočních. Poněvadž jsou malé a podle síly blikají, takže se těžko za denního svitu registrují. Svítí jen při prudkém rozjezdu či brzdění. Pod nimi je další displej a pod ním tlačítka pro jeho ovládání. Displej ukazuje: reálný čas - tlačítko hodiny. Při dalším stlačení ukazuje celé datum. Předpokládám, že každý fíra zvolí zobrazení reálného času. Dále pak celkové najeté kilometry - tlačítko Km. Při opětovném stlačení tuším ujeté km v daný den. Tlačítko Menu má více funkcí. To jsem ale nestudoval. Vím jen, že pomocí něj musí strojvůdce zadat své služební číslo před započetím výkonu. Proto ta číslicová tlačítka a snad důvod, proč nejde vypnout. Dvě žlutá tlačítka vlevo slouží k úpravě intenzity podsvícení LEDek. Předpokládám, že video činnosti rychloměru snad nepotřebujete.

7d311c36e5.p.jpg 28644963b0.p.jpg

Back
Nahoře