lukas matura
Průvodčí
Můžete mi někdo prosím na email lukas.matu@seznam.cz poslat původní(první) kabinu ke 842-kám.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Kabina pro mikádo (antona, bábu s nůší) je mimořádně povedená. Hynďa odvedl dobrou práci a graficky nemá chybu. Osobně mohu novou kabinu doporučit, ale abyste nebyli zklamáni absencí ukazatelů - hlavně vodoznaky citelně chybí. Download samozřejmě bude, jen mějte trochu strpení.Hynďa napsal:...
Díky za pochvalu. S kabinou mi moc pomohl nebulus, bez kterého by se mi snad nikdy nepodařilo rozanimovat ručičky. Momentálně má u sebe kabinu Pikku, který ji otestuje a snad v dohledné době zveřejní u sebe na stránkách....
Pikku napsal:Kabina pro mikádo (antona, bábu s nůší) je mimořádně povedená. Hynďa odvedl dobrou práci a graficky nemá chybu. Osobně mohu novou kabinu doporučit, ale abyste nebyli zklamáni absencí ukazatelů - hlavně vodoznaky citelně chybí. Download samozřejmě bude, jen mějte trochu strpení.Hynďa napsal:...
Díky za pochvalu. S kabinou mi moc pomohl nebulus, bez kterého by se mi snad nikdy nepodařilo rozanimovat ručičky. Momentálně má u sebe kabinu Pikku, který ji otestuje a snad v dohledné době zveřejní u sebe na stránkách....
A co jsou podle vás nejdůležitější ukazatele? Jako strojvedoucí potřebuješ tlak v kotli, rychlost a tlak v brzdovým válci (který tu bohužel chybí).Dan J. napsal:Takže pokud by se podařilo rozanimovat, alespoň nejdůležitější ukazatele v kabině byla by to neskutečná bomba.
S pozdravem Dan.
Pro strojvedoucího v MSTS je vodoznak naprosto nepodstatný. Stav vody ti ovlivňuje tlak v kotli a ten animovaný je. Ukazatel tlaku páry ve válci není to nejdůležitější ani pro strojvedoucího ve skutečnosti (některé lokomotivy ho vůbec nemají). Souhlasím s brzdou, to už jsem také psal. Jenže u Mikáda jsou tyto tlakoměry vlevo vysoko nad strojvedoucím. A cpát tam někam malovaný budík nechci.Martens napsal:Nejsem sice párař, ale určitě by tam neměl chybět alespoň jeden vodoznak se stavem vody kotli, ukazatel tlaku páry ve válci, tlak v brzdovém potrubí. Co myslíš Hynďo?
Když já ani nevim, kam bych to měl přesunout. Když jsem to zkoušel, všude to vypadalo strašně nepřirozeně.Martens napsal:Hynďo, psal jsi o tlaku v brzdovém válci a ne v tlaku v potrubí. Ale není potřeba něco někde malovat - je možné je vyříznout a přesunout poněkud níže tak, aby byly v zorném poli?
Pikku napsal:V balíku s jednotnou kabinou pro parní lokomotivy jsou i tyto tři obrázky - ale předpokládám, že je vidíte poprvé až teď
http://pikku.msts.cz/obr/popis01.jpg
http://pikku.msts.cz/obr/popis02.jpg
http://pikku.msts.cz/obr/popis03.jpg
Dane, to chce cit a nervat tam 90% páry a 80% vyložení. Schválně jsem si teď zkusil jet s Mikádem a sedmi vozama z Prahy do Nymburka. Z Vysočan nahoru jsem jel průměrně tak 45km/h a úplně bez problémů. Stačilo mi jen sledovat co dělá tlak v kotli.Dan J. napsal:Ahoj Pikku, neboj, já to read me s fotkama kabiny viděl, ale nepamatoval jsem si, co je konkrétně onen budík, ale na situaci nemění nic to, že pokud tlak páry v šoupátkové komoře překročí hodnotu 10, mašinka začne ztrácet výkon, což jak jsem zde někde četl je správně, proto by to chtělo alespoň tento budík animovaný.
S pozdravem Dan.
Ano, při rozjezdu dát max. vyložení a postupně pomalu přidávat páru. Se zvyšující se rychlostí stahovat vyložení tak na 30% nebo i méně, páru tak na 80%. Je to o citu, ale těžké to není. A pozor na stoupáníHynďa napsal:... to chce cit a nervat tam 90% páry a 80% vyložení. ...
S tím přidáváním páry bych asi nesouhlasil. Spíš naopak. Na regulátor moc nesahat. Při rozjezdu dát tak 40% až 50% a dokud není třeba, nesahat na to. Spíš regulovat tím vyložením. Ale to už jsme někde jindePikku napsal:Ano, při rozjezdu dát max. vyložení a postupně pomalu přidávat páru. Se zvyšující se rychlostí stahovat vyložení tak na 30% nebo i méně, páru tak na 80%. Je to o citu, ale těžké to není. A pozor na stoupání![]()
Hynďa napsal:S tím přidáváním páry bych asi nesouhlasil. Spíš naopak. Na regulátor moc nesahat. Při rozjezdu dát tak 40% až 50% a dokud není třeba, nesahat na to. Spíš regulovat tím vyložením. Ale to už jsme někde jindePikku napsal:Ano, při rozjezdu dát max. vyložení a postupně pomalu přidávat páru. Se zvyšující se rychlostí stahovat vyložení tak na 30% nebo i méně, páru tak na 80%. Je to o citu, ale těžké to není. A pozor na stoupání![]()
![]()