Cabview

Hynďa napsal:
...
Díky za pochvalu. S kabinou mi moc pomohl nebulus, bez kterého by se mi snad nikdy nepodařilo rozanimovat ručičky. Momentálně má u sebe kabinu Pikku, který ji otestuje a snad v dohledné době zveřejní u sebe na stránkách. :)...
Kabina pro mikádo (antona, bábu s nůší) je mimořádně povedená. Hynďa odvedl dobrou práci a graficky nemá chybu. Osobně mohu novou kabinu doporučit, ale abyste nebyli zklamáni absencí ukazatelů - hlavně vodoznaky citelně chybí. Download samozřejmě bude, jen mějte trochu strpení.

To je právě dost velký problém u kabin na páry - armatury a ukazatele jsou rozmístěny po celém stanovišti a buď jsou vidět všechny, ale kabina je z hlediska výhledu totální fake a nebo je toho viditelné minimum, ale je to reál - možná, kdyby Hynďa přesunul některé ukazatele do frontu, stále by šlo o skvělý cab s některými nepřesnostmi v rámci kompromisu, stejně jako je v rámci kompromisu set kabin na páry, který je u Pikka ke stažení.

Pikku napsal:
Hynďa napsal:
...
Díky za pochvalu. S kabinou mi moc pomohl nebulus, bez kterého by se mi snad nikdy nepodařilo rozanimovat ručičky. Momentálně má u sebe kabinu Pikku, který ji otestuje a snad v dohledné době zveřejní u sebe na stránkách. :)...
Kabina pro mikádo (antona, bábu s nůší) je mimořádně povedená. Hynďa odvedl dobrou práci a graficky nemá chybu. Osobně mohu novou kabinu doporučit, ale abyste nebyli zklamáni absencí ukazatelů - hlavně vodoznaky citelně chybí. Download samozřejmě bude, jen mějte trochu strpení.

Ahoj chlapi.
Mně se kabina velmi líbí a už se ji nemohu dočkat, avšak mám obavu z jedné věci. Mohu prozradit, že hned po aktualizaci BP vyjde aktivita právě s Antonem, kterého zapůjčilo muzeum v Bratislavě k jízdě historického vlaku Praha - Poříčany - Nymburk - Chlumec n/C. - Hradec Králové a Jaroměř k návštěvě mistní výtopny, zařazená do skutečného provozu GVD 2009, jenže pokud si hráč nebude hlídat tlak, a prokluz, tak bude v pr... a mezi Velkým Osekem - a Chlumcem n./C. pohoří v kopcích a sjř. je třeba dodržet +/- minuta. Takže ona animace ručiček v kabuně v této aktivitě je nezbytná, hlídat to přes F5 je nanic, není to pak takový požitek z jízdy. Takže pokud by se podařilo rozanimovat, alespoň nejdůležitější ukazatele v kabině byla by to neskutečná bomba.;)
S pozdravem Dan.

Dan J. napsal:
Takže pokud by se podařilo rozanimovat, alespoň nejdůležitější ukazatele v kabině byla by to neskutečná bomba.;)
S pozdravem Dan.
A co jsou podle vás nejdůležitější ukazatele? Jako strojvedoucí potřebuješ tlak v kotli, rychlost a tlak v brzdovým válci (který tu bohužel chybí).

Nejsem sice párař, ale určitě by tam neměl chybět alespoň jeden vodoznak se stavem vody kotli, ukazatel tlaku páry ve válci, tlak v brzdovém potrubí. Co myslíš Hynďo?

Martens napsal:
Nejsem sice párař, ale určitě by tam neměl chybět alespoň jeden vodoznak se stavem vody kotli, ukazatel tlaku páry ve válci, tlak v brzdovém potrubí. Co myslíš Hynďo?
Pro strojvedoucího v MSTS je vodoznak naprosto nepodstatný. Stav vody ti ovlivňuje tlak v kotli a ten animovaný je. Ukazatel tlaku páry ve válci není to nejdůležitější ani pro strojvedoucího ve skutečnosti (některé lokomotivy ho vůbec nemají). Souhlasím s brzdou, to už jsem také psal. Jenže u Mikáda jsou tyto tlakoměry vlevo vysoko nad strojvedoucím. A cpát tam někam malovaný budík nechci.

Keď chceš urobiť kvalitný cab, tak musíš urobiť kompromis ;) (a obzvlášť u parných lokomotív)

Hynďo, psal jsi o tlaku v brzdovém válci a ne v tlaku v potrubí. Ale není potřeba něco někde malovat - je možné je vyříznout a přesunout poněkud níže tak, aby byly v zorném poli?

Martens napsal:
Hynďo, psal jsi o tlaku v brzdovém válci a ne v tlaku v potrubí. Ale není potřeba něco někde malovat - je možné je vyříznout a přesunout poněkud níže tak, aby byly v zorném poli?
Když já ani nevim, kam bych to měl přesunout. Když jsem to zkoušel, všude to vypadalo strašně nepřirozeně.

Pokud pojedete v MsTS jako STROJVEDOUCÍ parní lokomotivy, moc přístrojů nepotřebujete. Nebudou vám chybět ani vodoznaky, ani ovladače napaječů, ani dvířka do topeniště, nic. Potřebujete jen rychloměr, vidět jak máte vyložený rozvod a kolik pouštíte páry. A možná brzdy. Toto Hynďova kabina splňuje bezezbytku a navíc ještě moc pěkně vypadá. Pokud v MsTS pojedete JAKO STROJVEDOUCÍ I TOPIČ, situace bude složitější. To jsem měl říci tím původním příspěvkem a neudělal jsem to. Je dobře, že máme možnost volby. Osobně bych se Hynďo přimlouval za dolepení tlakoměrů, ale není to životně důležité, já se svezu tak i tak.

V balíku s jednotnou kabinou pro parní lokomotivy jsou i tyto tři obrázky - ale předpokládám, že je vidíte poprvé až teď :P

b802ea0c212415d334b8754da6842d51.jpg

855ff7b6d1c62937bee1131bb6efb39c.jpg

57d3b52e4ac655a36dfe814f43ec46bc.jpg

Naposled editoval moderátor:
Pikku napsal:
V balíku s jednotnou kabinou pro parní lokomotivy jsou i tyto tři obrázky - ale předpokládám, že je vidíte poprvé až teď :P

http://pikku.msts.cz/obr/popis01.jpg

http://pikku.msts.cz/obr/popis02.jpg

http://pikku.msts.cz/obr/popis03.jpg

Ahoj Pikku, neboj, já to read me s fotkama kabiny viděl, ale nepamatoval jsem si, co je konkrétně onen budík, ale na situaci nemění nic to, že pokud tlak páry v šoupátkové komoře překročí hodnotu 10, mašinka začne ztrácet výkon, což jak jsem zde někde četl je správně, proto by to chtělo alespoň tento budík animovaný.
S pozdravem Dan.

Dan J. napsal:
Ahoj Pikku, neboj, já to read me s fotkama kabiny viděl, ale nepamatoval jsem si, co je konkrétně onen budík, ale na situaci nemění nic to, že pokud tlak páry v šoupátkové komoře překročí hodnotu 10, mašinka začne ztrácet výkon, což jak jsem zde někde četl je správně, proto by to chtělo alespoň tento budík animovaný.
S pozdravem Dan.
Dane, to chce cit a nervat tam 90% páry a 80% vyložení. Schválně jsem si teď zkusil jet s Mikádem a sedmi vozama z Prahy do Nymburka. Z Vysočan nahoru jsem jel průměrně tak 45km/h a úplně bez problémů. Stačilo mi jen sledovat co dělá tlak v kotli.

Hynďa napsal:
... to chce cit a nervat tam 90% páry a 80% vyložení. ...
Ano, při rozjezdu dát max. vyložení a postupně pomalu přidávat páru. Se zvyšující se rychlostí stahovat vyložení tak na 30% nebo i méně, páru tak na 80%. Je to o citu, ale těžké to není. A pozor na stoupání :oops:

Pikku napsal:
Ano, při rozjezdu dát max. vyložení a postupně pomalu přidávat páru. Se zvyšující se rychlostí stahovat vyložení tak na 30% nebo i méně, páru tak na 80%. Je to o citu, ale těžké to není. A pozor na stoupání :oops:
S tím přidáváním páry bych asi nesouhlasil. Spíš naopak. Na regulátor moc nesahat. Při rozjezdu dát tak 40% až 50% a dokud není třeba, nesahat na to. Spíš regulovat tím vyložením. Ale to už jsme někde jinde :D

Hynďa napsal:
Pikku napsal:
S tím přidáváním páry bych asi nesouhlasil. Spíš naopak. Na regulátor moc nesahat. Při rozjezdu dát tak 40% až 50% a dokud není třeba, nesahat na to. Spíš regulovat tím vyložením. Ale to už jsme někde jinde :D

No jasně, však já to valím přes kopce tak 80 - 95, před Převýšovem, tam je krpál, tam to spadne 7 80 km/h. na 50 až 60km/h, pak to jde zase nehotu a to mám soupravu opravdu dlouhou, však bude možno posoudit jakmile vydám aktivitu, :-) 98% hotovo, pak by mne zajímalo s jakým výsledkem ohledně spotřeby dojedete do Jaroměře. Jinak já ve finále regulátor 30% a pára mezi 60 až 80%, ale to do kopce po rovince 30% až 40% a regulátor pořád na 30%. Jedu s automatickým topičem.
Dan

Pánové, nic ve zlém, ale na páře mám něco málo odjeto a už jsem to i několikrát psal. Nejdůležitější ukazatel na páře je právě vodoznak. Když nemáš páru > nejedeš, když nemáš vzduch, nejdeš, nebo nebrzdíš. Ale když nemáš vodu,Ouha v lepším případě "jenom " vytavíš " olovníky a v tom horším no... pořádáš skok do dálky s kotlem a ty i s topičem letíš rovnou do nebe. No a i ty olovníky jsou pěkný " švunk ". Když je vody moc, tak zase strháváš vodu do válců a můžou uletět víka. A ještě k tomu ježdění. S regulátorem se opravdu za jízdy moc nehýbe, spíš s rozvodem. A při jízdě je rozvod vyložen na cca 30 - 45% pak to pěkně " šlape" i "vaří" a regulátor okolo těch 40. Kdo vyloží na víc tak toho neutopí ani dva topiči se štokrem dohromady. ;) No a ještě maličkost, je opravdu škoda jezdit s automatickým topičem na tak skvěle vyladěných modelech jako jsou od Pikka. Vždyť právě na páře topič i fíra velmi úzce spolupracují a ďoplňují se. Jet na páře s auto topičem ten správný požitek strašně degraduje. Pardon, to sem ale už nepatří, já jen k té diskuzi o důležitých ukazatelech.

Back
Nahoře