Cabview

Asi takto nejako by to malo byť, ale toto je z iného cabu, ale v princípe je to takto:
CabViewType ( 1 )
CabViewFile ( "..//..//common.cab//cab131//131_front.ace" )
CabViewWindow ( 0 0 1024 768 )
CabViewWindowFile ( "" )
Position ( -0.6 3.2 -6.8 )
Direction ( 15 183 0 )
CabViewFile ( ../../common.cab/cab131//131_left.ace )
CabViewWindowFile ( "" )
Position ( -0.2 3.4 -6.9 )
Direction ( 4 130 0 )
CabViewFile ( "..//..//common.cab//cab131//131_right.ace" )
CabViewWindowFile ( "" )
Position ( -0.7 3.3 -6.8 )
Direction ( 6 225 0 )
EngineData ( cab131 )

Tak už je to vyřešeno!

Martens:těch 180 stupňů se připočítává pouze u hodnoty Y a tu položku position si mi poradil správně,tam se mění X a Z v opačné hodnoty! Díky.

T: díky za ochotu a rychlé vyřešení mého problému.

skoro:máš pravdu.

Jde nějakým způsobem "vypnout" návěstní opakovač na lokomotivě / motorovém voze? Jde mi o motorák 843, u jehož kabiny nelze vypnout NO stiskem klávesy V. Vzhledem k tomu, že s tímhle motorem jezdím prakticky jen na trati 310 (kde kódování opravdu není :-)), tak by se mi poměrně líbilo mít NO zhaslý.

Ale nechci pokoušet MSTS hokusy-pokusy, tak se raději ptám. Měl by někdo radu?

čistě teoreticky by měl jít vypnout i tak, že odstraníš texturu pro opakovač a budeš jezdit jen s tím, co máš na frontu a nebo tak, že si odstraníš definici opakovače v cvf souboru (bacha - musíš taky ponížit o 1 počítadlo prvků - to je ten řádek CabViewControls ( 18 - místo 18 napíšeš 17.

Na to odstranění musíš najít a odmazat sekci

CabSignalDisplay (
Type ( ASPECT_DISPLAY CAB_SIGNAL_DISPLAY )
Position ( 430 234 21 64 )
Graphic ( ../../common.cab/cab843/843_NO.ace )
)
Má to pak i tu výhodu, že budeš muset pravidelně obsluhovat živák.

Děkji převelice za bleskovou a vyčerpávající odpověď. Jak dojedu jednu NExovou aktivitu v čele s esem (na kódované trati :)), tak se na to podívám a zajedu si po delší době něco na trati 310. Pokud budu muset mačkat živák, tak to bude tím lepší.

KuroSV napsal:
vydrzte ste par dni a bude tu komplet nova kabina pre 131 kde je vsetko uz riesene :)
Co všechno je řešené? Docela mne to zajímá, jaké novinky a nová řešení toho, co nešlo vyřešit, nás čekají a kam to posune další tvorbu z hlediska nových dosud neobjevených vlastností a postupů.

myslel som najma poslednu diskusiu ohladne prechodu na ine stanoviste, ale pokusne sme urobili serp, rozanimovali zapojenie trakcnych motorov - seria, paralel, serioparalel, rozchodili sme MIRER ( koli moznostiam MSTS ma len 3 riadky oproti 4 ) a este nejake drobnosti

no vidíš, a celou dobu přemýšlím nad tím, co má společného cab ze 131 s vojtikovym problemem, že jste jej nějak elegantně vyřešili, že má vydržet a ještě pár dní počkat ...

Zdravím pánové,
dá se na to koukat ... http://simtrains.eu/trate/davca/davca/web/index.php ? Myslím tím stránku. :rolleyes:

Případné tipy na vylepšení uvítám na e-mailu davca@iol.cz . Předem děkuji.

David

Jen ten model k dispozici ještě není, jak je tam psáno. Na ty detaily už blbě vidím. Neškodil by i velký obrázek pro nás starších co už máme krátké ruce. :D

poison napsal:
Jednoduché a úkol splňující, akorát bych to dal na střed místo vlevo. ;)

Nazdar Venco,
já si v Exploreru pomáhám nalevo otevřenou roletou "Oblíbené". :D
Holt,webový začátečník.:rolleyes:

David

Zdravím pány cabmajstry,
při úpravě frontu jistého cabu se mi přihodila sice zajímavá,ale pro mě nevysvětlitelná a především nežádoucí věc.
Mám dva fronty /pro první a druhé stanoviště/,které se liší jen tím,že na bočním monitoru je u každé verze uveden rozdílný text.Jinak je vše u textury formátu BMP naprosto shodné /především velikost čelního displeje/. Jestliže ale oba fronty převedu do formátu ACE /pomocí "TGATool 2A"/,dojde k tomu,že u frontu pro stanoviště č.1 o jeden či dva pixely "poskočí" horní část čelního displeje,což je zřejmé při přechodech mezi stanovišti. Pravda,mohu to zkusit pořešit odstraněním oněch pixelů,ale tím se jaksi neřeší pro mě nevsvětlitelný jev,kdy jsou dvě stejné verze frontu převedeny do ACE rozdílně. V každém případě s tím ale ještě jdu laborovat. :oops:
Může být zádrhel v tom TGAToolu ?

Předem děkuji za tipy a triky.;)

David

Naposled editoval moderátor:
Davide, TGA tool nepoužívaj na prevod do ACE, ja som zistil že takýto front pri konverzii nazad do TGA získa takú nejakú slabú alfu na celom podklade. Takže na prevod TGA-ACE použi AceIt. Ono síce TGA vyžíva AceIt, ale je tam nejaká zrada.

Zdravím,
děkuji,vyzkouším.:oops:
Ještě bych měl jeden zádrhel v podobě bílých,odhadem tak jednopixelových pruhů v levé a horní části obrazu při jízdě v MSTS. Zajímavé je,že ty bílé pruhy nejsou v oblasti,kde je například v cabu část s alfakanálem /např.okna/.
Údajně by to mělo ovlivnit nějaké nastavení grafické karty,ale nějak se mi nedaří na to přijít. :rolleyes:

Předem děkuji za případnou radu.

David

Naposled editoval moderátor:
Tie pruhy sa objavia so zapnutím vyššej kvality zobrazovania na GK ( antilaliasing, anisotropic ).

Back
Nahoře