Bobe, děkuji za vysvětlení, ale tu omáčku, co tam nepatří bych si odpustil. Každý ví dobře, že poukazované chyby akceptuji a v následující aktualizaci je sjednána náprava.
Ty zápisy nejsou moje práce a nikdy bych si nedovolil stát za tím, že tak to musí být. Neshodneme se jen v základních polohách brzdičů, ale o tom není tento dotaz. A když už reaguješ, ne že napíšeš správný zápis, ale opět metodou pokus a omyl si to oprav sám. Alespoň i za radu děkuji.
Ohledně Krakena, který sdílí stejnou kabinu, tam problém nemám. Máš to nastavené dobře. Ale odpusť mi mé nižší IQ než máš ty, já opravdu nepochopil, jak v Tvém nastavení přejdeš u Krakena na zadní jednotku. F9 označit a klávesa + a jsem ve voze. Po přepsání dle ostatních jednotek už spokojenost. Ale zajímá mne to, proč jsi to tak složitě zapsal. Co od toho očekáváš navíc.
Jak odpovídáš, mé práce Tě asi zajímají a sleduješ je i když aktuální DVD nemáš ode mne. Přitom s platem strojvedoucího by jsi trochu mohl podpořit "socku"

Ale je to Tvá volba. To je vedlejší, podstatné je, že asi se také těšíš na další aktualizaci a tu oddaluje jen Deterio s modelem nadchodů v Ostravě a právě skutečnost, že musím metodou pokus a omyl opravovat dávné chyby, na které nikdo neupozornil, respektive neposlal rovnou opravu. Viz tato 169.
Smyslem mých aktualizací Trainsetu není, že vytvářím nedotknutelnou verzi, jak si vsugerováváš. Ale v té době byly vlaky každý pes jiná ves, diakritiky v názvech, atd. Zkrátka úplný chaos. Já to dal do nějakého základního řádu a zbytek je na odborných ladičích, aby pokračovali. A opravdu jsem to tenkrát nastartoval. Chytl se toho Bob z Ostravy, Žsr a mnozí další.
Pro informaci, Jen v TBP, pokud chci otevřít každý eng a wag a do každého přes ctrl-V vložit nějaký zápis, tohle je práce na 8 dní od rána do večera. Tak se i stalo s úpravou pro OR. Bylo nutné asi stokrát napsat výraz Openrails jako název nové složky a Cabview pro vozidla, kde se liší zápisy pro MSTS a OR Buďte rádi, že je venku zima a moc zákazníků mi ještě nechodí a byl na to čas i v práci.
Ještě poznámku k zápisu. Ano už od pohledu a porovnáváním s caby, které jsou ok, jsem usoudil, že ty nuly na konci budou asi ten parametr, kterým posunu kabinu dopředu či dozadu. Vzal jsem si stejně dlouhou mašinu, myslím to byl Kyklop a použil poslední čísla od něj. A právě, nic se nezměnilo, byl jsem stále stejně daleko od připojených vozů. Proto jsem napsal tady na fórum. Určitě dělám něco ještě špatně.
Boční pohled z okénka je v Engu, to vím. Ten je například u 169 úplně přesně, ale u namátkou otevřených x6x je blbě, tedy jako bych se díval ze strojovny. Opravit to ? To je práce jak jsem psal výše, vzít si na týden dovolenou. Možná, když naladím přesně celou lokomotivu, z toho určitě budu mít radost. Ale jen strojově kopírovat, to bych ukládal jako jeden z nejhorších trestů.