Cabview

cab771/771cc, 771cc_rv, 771ccrv, 771ccrv_rv

pánové, narazil jsem ve svém trainsetu na "drobný" problém s kabinou na 771 v celočerveném nátěru. Zkusím vysvětlit postupně:

1) existovala kabina "cab771" ze stránek "Duuso a Dem"
2) následně Juraj Prodaj vydal (především pro fíry Blažovákových retro aktivit) jakési rozšíření cabu na stroje v celočerveném kabátě. Toto obsahovalo soubory .cvf a .ace soubory čelního a bočních pohledů. Zbytek .ace souborů (brzdy, ručičky, ampérmetry...) byl pochopitelně použit z původní složky.
3) "Duuso a Dem" vydávají "cab771" v nové verzi. Podle readme autorů je třeba před instalací původní složku smazat. A tím si někdo mohl zadělat na problém. Nové .ace soubory jsou již pojmenované jinak a také pohledy jsou v jiné pozici než původní. Neboli, kabiny na celočervené stroje jsou nefukční, nepomůže (kvůli jiným pozicím) ani úprava směrování v .cvf souborech.
Tady chci říct, že nikomu nic nekladu za vinu. Kabiny jsou parádní a autoři nemájí povinnost zjišťovat, jaké kde kdo vydal na jejich výtvor rozšíření a zda to bude i nadále kompatibilní.
Já jsem jen ve staré záloze našel ještě předchozí verzi "cab771" a dovolil jsem si pro ty, kteří jezdí Blažovákovy aktivity, či jezdí se čmeláky v celočerveném nátěru, připravit "aktuální" rozšíření poslední verze cabu 771 na stroje v celočerveném kabátě (včetně právě chybějících "starých" .ace souborů). Zájemcům ochotně zašlu.

edit: asi chybně (vycházel jsem z readme) jsem uvedl autora souborů xxxcc.cvf. Autorem by měl být BR601. Tímto se omlouvám.

Dušane, nějak si nemůžu pomoct, ale ten noční cab mi příjde až příliš tmavý. Jinak je to pěkná práce.

Ono trocha bola potiaž v tom, že keby som to nechal svetlejšie blbo by "vypálila" pravá strana voči ľavej, nakoľko denná verzia bola fotená za nie celkom ideálnych svetelných podmienok.

Prosím zkušenější, a nebo znalelší, o radu. Nevím, zda-li mi neutekl nějaký update, ale před i po přeinstalaci cabu ze složky "common.cab/cab756", soubor "756.cvf" mám nějak prapodivně rozhozený sdružený monitor (viz. foto). Prosím, nějaká rada nebo řešení? Předem díky.
(uvedený cab je ke stažení u p. Janiše s modelem ČDC 753.7)
cab756_756cvf.jpg

Stiahni si ten cab z nášho webu, nakopči do common.cab a skús čo to povie. Aké používaš rozlíšenie v MSTS ? 1024 alebo 1280 ?

Ten ukazovateľ môže robiť problémy pri iných rozlíšeniach monitora, lebo to nie je stĺpcový graf, ale ručička s extrémnym pivotom mimo obrazovku. Takéto isté patálie robí otáčkomer na 751, 770/1 kde je to spravené ako kruhový budík, ale v MSTS to na pohľad chodí zvislo hore dole. MSTS totiž nevie iný analógový otáčkomer ako kruhový. Riešením je upraviť pozíciu X súradnice otáčkomera v cvf podľa použitého rozlíšenia. Prvé číslo v sekcii Position, zmeniť skusmo o +20, čiže na 750 a doladiť
napr:
Dial (
Type ( RPM DIAL )
Position ( 730 -164 20 50 )
Graphic ( ../../common.cab/cab756/756003otackomer.ACE )
Style ( NEEDLE )
ScaleRange ( 600 1500 )
ScalePos ( 270 272 )
Units ( KM_PER_HOUR )
Pivot ( 500 )
DirIncrease ( 0 )
)

Nebulus: díky za snahu, nicméně... toto je celkem na prd. Pochopil jsem to a tak se snažím nějak systematicky měnit ty "poloměry". Nicméně, pokud vlastně ani nevím, jak to má vypadat a co se má kdy zobrazit a v jakém rozsahu, tak dostávám všemožné varianty, ale vlastně vůbec netuším, zda-li jdu po správné cestě.
Osobně bych nejradši začal "zlatým podnosem", tedy, jestli má někdo tento cab v pořádku, zda by mi jej neposlal a pokud by to stále bylo rozhozené, řešil bych dále jednotlivé ukazatele.
Jinak, jak se mne ptal Duuso, psal jsem mu SZ. Ten cab u něj na webu prostě nevidím. A rozlišení v MsTS mám 1280x1024, monitor 1920x1080.
edit: aha, Duuso už odpověděl.

Dušane, moc pěkná práce, ale nechtělo by to ten front osově pootočit podél svislé osy trošku (o stupínek) doprava? Příjde mi to, že to je šejdrem vzhledem k ose koleje.

Martine, to je len hrubý nástrel do simulátora po vyrezaní. Bol som len zvedavý ako budú vyzerať tie vyhrievacie drôty v čelnom skle. Pozície všetkých pohľadov sa samozrejme ešte budú nastavovať systémom dve loko proti sebe a vedľa seba.

Back
Nahoře