Čtyřjádro + SSD disk

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Vasek
  • Datum začátku Datum začátku

Používate SSD disk?

• Ano

Hlasů: 3 10.7%
  • Nie

Hlasů: 25 89.3%

• Hlasovalo členů
    28

Vasek

Pokladník
Ahoj všem po delší době,

několikrát zde již bylo omýláno, že MSTS nevyužije výkon moderních počítačů (zejména graf. kartu), ale většina lidí se shodla, že to dost závisí na procesoru + rychlosti HDD.

Chtěl jsem se tedy zeptat, jaké jsou zkušenosti s MSTS na moderních čtyřjádrových procesorech a jestli někdo zkoušel MSTS na SSD disku, tak by mě taky zajímal rozdíl oproti klasice (přeci jen u SSD disků je výrazně nižší přístupová doba)[/php]

Vasek napsal:
Chtěl jsem se tedy zeptat, jaké jsou zkušenosti s MSTS na moderních čtyřjádrových procesorech a jestli někdo zkoušel MSTS na SSD disku, tak by mě taky zajímal rozdíl oproti klasice (přeci jen u SSD disků je výrazně nižší přístupová doba)[/php]

Štvorjadrový procesor pre MSTS nebude mať nijaký zvláštny význam, dodnes ho vie použiť dosť málo softov. Tam by som videl radšej dvojjadro s TurboBoost technológiou ( Intel Core i-5 ) a za ušetrené peniaze radšej dva SSD disky zapojené do RAID 0. A samozrejme 2 či 3 kanálovú DDR3 s 8 a viac GB. Samozrejme toto všetko s 64 bitovými Windows 7.
Otázkou u SSD disku je praktická priepustnosť SATA radiča, poniektoré základné dosky sťažka obslúžia existujúce 7.200 ( WD Black Edition ) a 10.000 ( WD Raptor ) otáčkové disky. Do takej dosky je kúpa SSD vyhodeným peniazom.

Konkrétně uvažuji o tomto stroji http://www.alza.cz/asus-g73jh-tz062v-d165798.htm s tím, že bych do budoucna koupil SSD disk. Doufám, že na MSTS bude stačit 6GB DDR3 :)

Tax: Myslíš že s i5 dvoujádrem budu mít horší výkon než s i7 čtyřjádrem
btw. i7 má taky TurboBoost ;)

Vasek napsal:
Tax: Myslíš že s i5 dvoujádrem budu mít horší výkon než s i7 čtyřjádrem
btw. i7 má taky TurboBoost ;)

Vašku, ono je to jedno. Mal som pocit, že píšeš o PC a nie o noťasovi. V noťasovi i-7 nevyužiješ účelne, zrejme ani i-5 nie. Stolný PC má a pekne dlho bude mať navrch oproti noťasovi, nech má sebevýkonnejší procesor. Maximálny výkon z PC vydoluješ dlhodobo, v noťasovi len krátkodobo po hranicu prehriatia. Obmedzujúcim faktorom je chladenie. Ďalším faktorom je energetický režim noťasa - ako chceš z 65 alebo 90 W napájacieho adaptéra zásobiť procesor aj VGA plným výkonom ? To jednoducho neide.
Ja považujem noťas za druhoradý PC, vždy keď môžem radšej siahnem po práci ( a zábave ) po omnoho komfortnejšom riešení, akým je stolný PC. Ten bude mať oproti noťasovi navrch aj pri nižšom inštalovanom výkone, pri "rovnakých" parametroch ani nehovorím.

Po skúsenostiach s mojim na svoju dobu brutálne výkonným noťasom Dell som zatratil takéto ťažké kladivá, pekne maličký 12 - 13 palcový ľahučný kvalitný noťas na nenáročné práce mimo domova či sídla firmy a domov či do práce solídny a kvalitný PC.

Noťas Asus a vôbec nič od Asusu ma nenapĺňa. Nie som tak bohatý, aby som si mohol dovoliť kupovať lacné veci.

Vašku, neodpovedal si mi na SZ !!!

Tak tak. Ja som kúpil Asus noťas dvojjadro procesor proste číselne, parametre o dosť lepší ako stolný PC. Bol som sklamaný. Stolný PC mi šlape lepšie....
Už pri 3dmaxe sa to správa nemotorne a posúvanie nie je plynulé, takže maximálne na pracovné veci používam noťas.

Ja osobne mám tiež štvorjadrák, AMD Phenom 965 3.4 Giga, ale pri MSTS dáky veľký rozdiel oproti môjmu bývalému jednojadrovému nepoznať, asi to bude naozaj skôr v tom disku. Pri načítavaní prostredia hlavne pred stanicou mi to tiež pekne seká.

bobor napsal:
Ja osobne mám tiež štvorjadrák, AMD Phenom 965 3.4 Giga, ale pri MSTS dáky veľký rozdiel oproti môjmu bývalému jednojadrovému nepoznať, asi to bude naozaj skôr v tom disku. Pri načítavaní prostredia hlavne pred stanicou mi to tiež pekne seká.
A kolik máš RAMku?

Já mám čestvě SSD disk a jede mi zatím vše naprosto plynule. Dneska jsem nainstaloval MSTS s tratí 321 a zkoušel jsem zatím jen základní přiloženou aktivitu z Prahy do Košic ale všude v pohodě.

Back
Nahoře