Plynulost běhu okolní krajiny

Midrafon

Průvodčí
Dobrý den všem,
nepohybuji se v MSTS první den a dokonce jsem si pořídil po dvou noťasech stolní PC.
Zde je malá specifikace:
PROCESOR: AMD Athlon II X2 250, socket AM3, 2x3GHz, 2MB cache, BOX ZÁKL. DESKA: MB N68-S, GeForce 7025, DualDDR2-800, SATA2, RAID, LAN, VGA, mATX PAMĚŤ: DIMM DDR2 2x2048Mb 800Mhz dual channel HDD: HDD 500GB SATA2 GRAFICKÁ KARTA: nVidia GeForce GTS250 1024MB DDR3, PCI-E, 2xDualDVI/HDTV, retail MECHANIKA: LG DVD/RW dual layer, podpora všech formátů CD/DVD

Uměl by mně někdo poradit, na co všechno bych si měl dát pozor při vyladění MSTS-myslím tedy nastavení grafické karty, jde mi teď zvláště o to, že při prvních projížďkách vše ok, FPS 40-50, velké stanice 20-15 (vyjímečně 10), myslím tedy BP a 321.
Krajina nabíhala normálně a běžela plynule. Studoval jsem toho spousty a dost věcí pozměnil v nastaveních,ale nesleduji žádné výrazné zlepšení, či zhoršení.
Teď se však procesor "fláká" nebo co, místy je načítání pomalejší a běh krajiny je velmi neplynulý. Zpomaluje a pak zase zrychluje a to mně dost vadí.
Pomohl by mi někdo s radou, jak vrátit zpět tu kvalitu, která na začátku byla téměř omračující.
Mockrát děkuji za všechny kladné odpovědi a rady.

Ty sis hrál s nastavením grafické karty? V pokročilém nastavení tvé grafické karty dej vše na "řízeno aplikací". Budeš mít vynikající FPS, ale nebude tak hezký obraz.

Pavlík napsal:
Ty sis hrál s nastavením grafické karty? V pokročilém nastavení tvé grafické karty dej vše na "řízeno aplikací". Budeš mít vynikající FPS, ale nebude tak hezký obraz.

Což o to,Pavle, ono FPS je i tak pěkný, jen mě sejří, že ta krajina se tak začala sekat.
Dočetl jsem se na foru,že s tím sekáním je důležité mít zapnutou vertikální synchronizaci v 3D nastavení.
Takže jasně: dát v pokročilém nastavení, řízeno aplikací,ok?

To chce zkoušet. Každý má toto nastavení individuálně podle své PC sestavy. Já mám slabší kartu Geforce6200 a mám zaplé Antialiasing 16x a vyhlazování hran 4x. Sice hra mi neběží plynule (protože na mé sestavě to ani nelze), ale je to kompromis, protože se na to defaultní nastavení MSTS nedá dívat. Textury kolejnic jsou v dálce rozmazané a zubaté atd. S nastavením Antialiasingu (anizotropní filtrace) a vyhlazování hran jsou textury ostré a přechod textur kolejnic je do dálky krásně plynulý.

On je problém hlavně v jádru MSTS, má své hranice a sebelepší "železo" už pak nic nezachrání ... je to holt stařeček ...

Kluci, díky za podané informace. Budu se snažit zkoušet, jako doteď. S nastavením ,jak radil Pavel se to zlepšilo a běžící krajina už kulhala minimálně.:-)
Uvidíme, co s tím ještě provedu a vyzkouším to. Třeba najdu nějakou optimální variantu.

Může mi někdo říci co má tohle znamenat než to celý pošlu do kopru? Takto je to na všech tratích co mám ve hře. Díky

4c1fe99698603df1d46cd3feffd6e505.jpg

Naposled editoval moderátor:
Také se mi to stalo, ale už si nepamatuji, jak jsem to vyřešil.
Myslím, že jsem tam vložil znovu GLOBAL, ale už si nejsem jistý...

S tímto nemá Global nic společného.
Tohle se stane buď:
1. Chybí soubory ve složce Tiles příslušné trati v příslušném čtverci
2. Složka v trati TD je zastaralá a není ještě vygenerován terén do prohlížené oblasti.
Takže z poslední aktualizace trati zkopírovat složku TD, přepsat nebo ze zálohy, kde to ještě fungovalo a nic nezkazím, pokud z poslední aktualizace zkopíruji celou složku Tiles. Přepsat vše, nic nemohu pokazit. Kdyby něco chybělo, to samé z Tiles zkopíruji z dřívějších aktualizací, ale pozor, nepřepisovat novější soubory. TD se to netýká, ta platí jen z poslední aktualizace.

Přejmenoval jsem všechny složky k tratím a reinstaloval MSTS, default Routes,Global a Sound delete a zbytek přejmenoval zpět, spustím a tohle. Jak mohla v přejmenované složce za dobu reinstalu složka TD zestárnou natolik, že to teď nejde, jak mohly zmizet soubory Tiles ze všech tratí co mám v MSTS? Vše to harakiri jsem dělal jen kvůli přeinstalu Bin na nižší verzi, odinstaloval jsem jej přes Ovládací panely a nainstaloval novej jako správce a krajina fuč. Jsou to věci u nás doma.
Tak jsem z Martinovo aktualizace vzal vše cos napsal. I přesto, že mám v MSTS vše stejného data, přepsal jsem to a pořád nikde kousek trávy. Já to fakt nechápu.

poison napsal:
Přejmenoval jsem všechny složky k tratím a reinstaloval MSTS, default Routes,Global a Sound delete a zbytek přejmenoval zpět, spustím a tohle. Jak mohla v přejmenované složce za dobu reinstalu složka TD zestárnou natolik, že to teď nejde, jak mohly zmizet soubory Tiles ze všech tratí co mám v MSTS? Vše to harakiri jsem dělal jen kvůli přeinstalu Bin na nižší verzi, odinstaloval jsem jej přes Ovládací panely a nainstaloval novej jako správce a krajina fuč. Jsou to věci u nás doma.
A vyčistil jsi před novou instalací msts registry?Jestli jsi tohle neudělal,tak se ta chyba bude stále opakovat...Doporučený postup je zálohovat si to,co potřebuji,standardně odinstalovat kompletně celý msts.Dále pak vyčistit registry ode všech zbytků msts (já používám jv16 Power Tools 2010,dá se sehnat zdarma) a pak instalovat msts,update_msts,češtinu.Pokud někdo používá Uniglobal,tak jím přepíše stávající Global a nakonec Bin.Pak vložit zálohované soubory tratí a trainsetu.Msts by běžet bez problémů.

Když reinstaluješ MSTS, tak si nejprve zkopíruj ceou složku Train Simulator do záloh. Jen přejmenovat složky a nechat v adresáři asi nestačí. Vím jen tolik, že když se reinstaluje MSTS, všechny přidané tratě se znefunkční.
Pokud nemáš jinou zálohu, tak bych zkusil tratě nainstalovat znovu.
Já se jen s podobným zmizením terénu setkal jen v bodech jak jsem popsal.

Odinstaloval a vyčistil CCleanerem a RegCleanerem opětovná instalace a totéž.

poison napsal:
Odinstaloval a vyčistil CCleanerem a RegCleanerem opětovná instalace a totéž.
Tyhle programy nevyčistí registr úplně,zkus ten jv16 Power Tools,ten to vyčistí úplně.Anebo ručně,ale to je zdlouhavá práce.Těch zápisů msts v registru je neskutečné množství,jsou rozsety pomalu všude.

Zbyněk Šemora napsal:
Když reinstaluješ MSTS, tak si nejprve zkopíruj ceou složku Train Simulator do záloh. Jen přejmenovat složky a nechat v adresáři asi nestačí. Vím jen tolik, že když se reinstaluje MSTS, všechny přidané tratě se znefunkční.
Pokud nemáš jinou zálohu, tak bych zkusil tratě nainstalovat znovu.
Já se jen s podobným zmizením terénu setkal jen v bodech jak jsem popsal.
Pokud si trať přesunu mimo msts a pak ji zase vložím,tak by měla jet,pokud jsem něco nezvoral.Takto jsem opravoval známým instalaci msts a se znovu přidanými tratěmi nebyl problém.Mizení terénu znamená,že jsem při přenosu trati něco zvoral.

Já v době nedávné loni na podzim kupoval nový PC, už jsem i reinstaloval systém, do práce jsem si poskládal něco modernějšího, také jsem kupoval nový systém. Testoval jsem XP v novém počítači na jiném disku doma.
Dělám jedno společné. Nainstaluji základní MSTS s minimem tratí. Nainstalovanou složku Train Simulator zahodím do záloh a buď po síti nebo z jiného hardisku, kde mám poslední aktuální Train simulator se všemi tratěmi a vozidly vždy zkopíruji do nové instalace MSTS.

Jediné co musím dál k tomu udělat.
1. Spustit MSTS, potvrdit licenci a nastavit prostředí.
2. Otevřít složku Train simulator, smazat 3 složky, které kdysi vytvořil BIN a MSTS BIN nainstalovat plus global.exe (nebo soundcfg.dat v Global ze záloh)
MSTS na všech PC šlapal jak hodiny v aktuální verzi jak v XP, tak Vistách, tak Sedmičkách. Jak je to rychlé, jednoduché a prosté. Však i proto jsem tento týden s hrůzou :D zjistil, že v práci mám i Martinovu 321 ve verzi 18, tak ji mohl aktualizovat a vyzkoušet.
Doporučuji všem tento postup. Ideální je mít zálohu aktuální složky Train simulator na přenosném disku. Pak je to i mobilní kamkoli.
Proto při reinstalu MSTS nepotřebujete žádné aktualizace trati, ani dávná CD nebo DVD.

Dobrý den vám všem.
Mám asi nevyřešitelný problém :D. Tímto vás chci poprosit o pomoc. Hraju msts, jedu například trať 310, navíc jedu po odbočkách trať 311 Valšov - Rýmařov. Na začátku mám fps 40, na nádraží stojím 5 minut a z ničeho nic fps klesne na 15, třeba po 2 minutách a pak zase naskočí zpátky, zase po dvou minutách. To samé se mi stává když jedu a předemnou téměř nic není, akorát stromy. Vyzkoušel jsem měnit ovladače grafiky, veškeré nastavení grafiky, myslel jsem si, že je to třeba nějakými parametry, tak jsem zkoušel experimentovat ještě s parametrama a pořád nic. :D Prosííím poraďte.

Tohle není žádnými parametry. Pokles fps ve Vašem případě je nesjpíše zapříčiněn v danou chvílí zatížením procesoru jinou činností, může to být načítání trafficu, načítání objektů následujícího čtverce, ale klidně i činnost procesoru nesouvisející s MSTS.

No právě proto jsem napsal, že téměř nic v krajině není, akorát stromy a to by processor i3 měl zvládat bez jakého koli sekáni. Když stojím, tak přece nenačítá objekty z dalšího čtverce.

Četl jsi moji odpověď pořádně? Když stojíš, může procesor zbrzdit jiná činnost, nějaký sw pracující na pozadí (antivir, komunikační program, ...). A pokud jde o krajinu, MSTS načítá v určitém momentě následující čtverec. Tedy kolem tebe může být holá placka, ale v určitou chvíli bude načítat celou následující holou placku, teď a naráz, a to ho také zatíží. A o tom, jak (ne)umí MSTS hospodařit s hw už se tu psalo mnohokrát.

Back
Nahoře