Kvalitní a rovnoměrná,realistická úprava terénu

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna CD242220
  • Datum začátku Datum začátku
C

CD242220

Host
Ahoj,chci se zeptat pořád to nechápu jak se to dělá,ale já když dělám terén v editoru je hrbolatý,špičatý dalo by se říct že hnusný a vytvořit takovou krásnou louku jako v jiných tratích to nejde,nebo pěkné údolí s mírným stoupáním to prostě nejde,byl bych rád za radu jak si stím poradit... :wink:

CD242220 napsal:
Vyberieš/označíš si oblasť a stískaním klávesy F to vyhladzuješ. No myslím, že je lepšie stavať v teréne vytvorenom podľa DEM. Odpoveď, ako na to nájdeš v príslušných vláknach.

thank you

díky,to je ono,už je to mnohem lepší ! jen mě ještě trápí to že se mi terén v různých úhlech tak blůbě mění je třeba hladkyý pěkný,já se posunu výš a on se změní a sníží na špičatý,ach jo :?

Když ten terén vyhlazuju pomocí toho "F", tak se sice vyhladí ten povrch, ale tím jak se to vyhlazuje, tak se ten terén (když to dělám v blízkosti kolejí) zvedne, nebo sníží nad (pod) ty koleje. A pak když zase dorovnám terén pomocí "Z" u kolejí, tak už ten terén zase není tak pěkný. Jak to udělat, abych měl terén vyhlazený i v blízkosti kolejí?

LuděkD napsal:
Když ten terén vyhlazuju pomocí toho "F", tak se sice vyhladí ten povrch, ale tím jak se to vyhlazuje, tak se ten terén (když to dělám v blízkosti kolejí) zvedne, nebo sníží nad (pod) ty koleje. A pak když zase dorovnám terén pomocí "Z" u kolejí, tak už ten terén zase není tak pěkný. Jak to udělat, abych měl terén vyhlazený i v blízkosti kolejí?
Hodně záleží na velikosti vybrané oblasti, kde se "F" aplikuje. Čím větší, tím se více zplacatí. Doporučuji si vyzkoušet klávesu "D", ta zamkne/odemkne označenou oblast a s ní se dá potom lítat krajinou a "F"kovat po malejch kouskách.

mikulda napsal:
LuděkD napsal:
Hodně záleží na velikosti vybrané oblasti, kde se "F" aplikuje. Čím větší, tím se více zplacatí. Doporučuji si vyzkoušet klávesu "D", ta zamkne/odemkne označenou oblast a s ní se dá potom lítat krajinou a "F"kovat po malejch kouskách.
Jak se to "D" používá? Označím oblast, dám "D" a upravuje se stejně celý terén. I s tou oblastí označenou "D".

Re: thank you

CD242220 napsal:
díky,to je ono,už je to mnohem lepší ! jen mě ještě trápí to že se mi terén v různých úhlech tak blůbě mění je třeba hladkyý pěkný,já se posunu výš a on se změní a sníží na špičatý,ach jo :?
zmacknes na kostku co potrebujes zmacknes pravym a nastavis tam sklonovou chybu na 0. pak uz by se ti to v dalce nemelo menit.

KaMat napsal:
CD242220 napsal:
zmacknes na kostku co potrebujes zmacknes pravym a nastavis tam sklonovou chybu na 0. pak uz by se ti to v dalce nemelo menit.
jo moc dík,už je to všechno v pohodě,ovšem dělat to pro každej čtverec je šílený... :eek:

Naposled editoval moderátor:

CD242220 napsal:
KaMat napsal:
CD242220 napsal:
jo moc dík,už je to všechno v pohodě,ovšem dělat to pro každej čtverec je šílený... :eek:
jeste jsem nezjistil jak to udelat na celou kostku :-)

KaMat napsal:
CD242220 napsal:
KaMat napsal:
CD242220 napsal:
jeste jsem nezjistil jak to udelat na celou kostku :-)
to je skoda :(

Model náspu a zářezu vyřeší vše. Tak to dělám u své trati. Mám sice jen náspy, ale ty se dají pěkně podhrabat a zářez pak vypadá dokonale.

Tomas Lee napsal:
Poraďte mi prosím jak udělat zářez. Normálně je příliš daleko, potřeboval bych užší.
Změň si číslo "Výška" (ona je to ve skutečnosti šířka) v okně "Terrain". Já používám 12 místo standardních 18.

RE: thank you

CD242220 napsal:

po vyhlazeni uloz

Terén nikdy nepůjde těsně přimknout ke kolejím pro hrubý rastr. To by v MSTS musely být menší čtverce. V těchto místech skutečně pomůže jen model náspu.

Ja blbec se nekoukl na datum. sry za spam :( nejde pridat kolonka aby si kazdy mohl svoje prizpevky mazat ?

Zbyněk Šemora napsal:
Terén nikdy nepůjde těsně přimknout ke kolejím pro hrubý rastr. To by v MSTS musely být menší čtverce. V těchto místech skutečně pomůže jen model náspu.

Chcem sa spytat, pomozu mi modely nasypov aj ked mam stanicu v horach a je v obluku?

Back
Nahoře