MSTS a Linux?

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Tonda
  • Datum začátku Datum začátku

Tonda

Začátečník
Zdravím Vás. Zajímalo by mě zda existuje nějaký program který by umožňoval spouštět MSTS pod OS Linux. Zbavuju se Win z důvodu značné nestability a opakovaných útoků. Pokud už se to tady někdy řešilo tak se omlouvám, ale prohledávání celého fóra by zabralo dva celé dny, což je čas který jde strávit konstruktivnějším způsobem.
Děkuji za odpověď- s pozdravem Sehnal.

Samozřejmě se toto téma zde řešilo. Víš že fórum má taky vyhledávání? Stačí přejít do vyhledávacího dialogu (kupodivu jedním kliknutím na slovo Hledat na úplně prvním řádku fóra) v dialogu zadat kouzelné slovo "linux" a uvidíš co na tebe vypadne během několika vteřin.

Tonda napsal:
...Zbavuju se Win z důvodu značné nestability a opakovaných útoků. ...
Ano, WIN 98 byly nestabilní, to souhlasím. Ale 98 SE už byla OK. Ale i tak je bylo nutné alespoň jednou za rok přeinstalovat.
Ale WIN XP od SP2, to byl údajně nejstabilnější systém co existoval. U tohoto systému jsem pomalu zapomněl, jak se systém instaluje. Dodnes používám a instalace jsou mnoho let staré. A byly by ještě déle, kdybych nevyměňoval na dnešní poměry kapacitně malý hardisk.
Visty jsou v tomhle myslím OK a sedmičky, také nikdo nenadává.
Na útoky je potřeba mít nějakou ochranu a na internetu se bezpečně chovat.
Pokud některý jmenovaný systém někomu padá, Linux to nevyřeší, protože já měl také s nestabilitou a pády problém a chyba nebyla v systému ale v HW. Jednou to byla vadná ramka a jednou základní deska. Obojí bylo jako reklamace uznáno. Po výměně už bylo prostředí stabilní a bez reinstalace systému. Jindy jsem musel změnit pořadí ramek a také se problém vyřešil. (zase jsem někdy vyhrabal starší ramky každý pes jiná ves.)
Hold ono je to opravdu někdy složitější. Ale hold nadávání na windowsy je IN. Blbne počítač, kdo za to může ? No přece Bill v gatích. :D.

Doba nestability Windows je už opravdu pryč. Je potřeba používat antivirový program (klidně i ten od Microsoftu, co je k Windows zdarma) a tento antivir nikdy nevypínat. Stejně tak nikdy nevypínat firewall. Můžeš používat ten, který je od Windows XP SP2 součástí OS. Mám zkušenosti, že spousta uživatelů tyto programy z několika důvodů vypíná nebo vůbec nepoužívá. Pak se nelze divit, že Windows padá (a i MSTS může být nestabilní nebo se pomaleji načítat). Samozřejmostí jsou zapnuté automatické aktualizace systému.

Zkotroluj si také HW, jak radí Zbyněk.
Ještě bych doplnil, že k prohlížení internetu používat bezpečný prohlížeč. Nejlépe IE8. Spousta uživatelů má ještě z XPček IE6 a diví se, že ji to padá.

Naposled editoval moderátor:
Je dost alternativních prohlížečů,které IE8 daleko předčí.Problém je ne v prohlížečích,ale v tom,jak je napsán kód stránky.IE8 je lepší než IE6,ale přesto nemá kvality alternativních prohlížečů.Chrome,Firefox,Opera - jen tak namátkou.Proto bych doporučoval na ně přejít,pak nebudou pády z důvodu kolapsu prohlížeče.

Mám Win XP, SP3 /legální/, automatické aktualizace zapnuty, Firewall originál WIN a antivir dříve Avast, v současné době Microsoft Esentials. Používám Firefox a na ochranu proti spamu program Spamfighter. S vyjímkou občasného použití programu CCleaner /všechno free/ a občasné defragmentace počítač nijak zvlášť "neudržuju". Windows mám třetím rokem bez reinstalace. Nezaznamenal jsem žádnou nestabilitu ani útoky, natož opakované. Windows je stále stejně rychlé, do zájkladní obrazovky mi nabíhají za 35 vteřin po zapnutí a tato doba se od instalace nemění.
Obávám se, vážený jmenovče, že tvůj problém bude asi 1 cm nad klávesnicí.
Tonny

Nevedel som do akej témy to dať, ale chcem sa spátať, či je nejaká finta, ako spustiť train simulator a súčastne route esitor. Dá sa to nejak spraviť?

Back
Nahoře