Windows Home Premium v 64 Bit verzi-Error Problem

klimi napsal:
Mám problém: Rozdělil jsem si HDD na 3 oddíly (1 pro WIN7, 1 pro WinXp a jeden datový). Nainstaloval jsem Win7 a poté, když chci nainstalovat WinXp na druhý oddíl, tak mi to píše, že spuštění bylo zablokováno, protože je v PC novější verze systému. Dá se to nějak obejít? Díky

Měl jsi nejdříve nainstalovat XPčko a potom až tu 7čku.

Tiez prvykrat pocujem o Indexovani, no skusim ho zrusit a vyskusat hru a potom sa podelim s Vami o skusenosti :)

Moja skusenost je taka, ze ci uz je indexovanie zapnute, ci vypnute, absolutne ziadny rozdiel som nezaznamenal. Neraz som sa pokusal MSTS zlepsit, ci uz HW, alebo spekulovanim co ako nastavit, ci uz rozne defragmentovat,vypnut swapovanie, nic to vobec nezmenilo. Bezi to rovnako, ako ked sa necha vsetko tak. Mozno minimalne rozdiely vznkiknu na slabsich strojoch, inak nic.

Ale tady jde i o něco jiného. K čemu to indexování je vlastně dobré, kromě toho, že to bude víc zatěžovat procesor a budou se víc točit ventilátory, když už to na snížení výkonu PC nevidím.
Člověk je tvor nepoučitelný. Před pár lety se to tady řešilo. Pokud chci jezdit s MSTS bez poruch, vždy na jiném oddíle než je systém a nejlépe FAT32 a když NTFS, tak vypnuté indexování.
Já jsem právě nikdy problém s MSTS v historii neměl, možná i proto, že odjakživa mám MSTS na jiném oddíle a indexování vypínám hned po instalaci systému. Ale vše mám NTFS. FAT32 jsem si jen vyzkoušel na jednom pomocném slabším PC.

Hekl338 napsal:
Moja skusenost je taka, ze ci uz je indexovanie zapnute, ci vypnute, absolutne ziadny rozdiel som nezaznamenal. Neraz som sa pokusal MSTS zlepsit, ci uz HW, alebo spekulovanim co ako nastavit, ci uz rozne defragmentovat,vypnut swapovanie, nic to vobec nezmenilo. Bezi to rovnako, ako ked sa necha vsetko tak. Mozno minimalne rozdiely vznkiknu na slabsich strojoch, inak nic.

Po odskusani mozem tiez povedat ze indexovanie nema na MSTS ziadny vplyv. Ide uplne rovnako ci uz s nim alebo bez neho.

Indexování snad může mít na MSTS vliv jen tehdy, když zrovna běží na pozadí. Když bude celý disk zaindexovaný, proč by to mělo ovlivňovat chod MSTS?

No já prakticky porušuji vše zde doporučené a s msts problém nemám, snad jen ten, že na notebooku s grafikou ATI nesvedu rozšířit obraz přes celý displej. Co se programů a her týče, vše ukládám do program files, stejně pokud náhodou systém lehne je to po instalaci nového systému k ničemu, protože chybí zápisy v registru. MSTS jsem měl vždy nainstalované na disku ve formátu NTFS, FAT32 používám pouze na flashce na hudbu do auta, protože rádio jiný formát nepřečte. Mám takový pocit, že sedmičky NTFS jako systémový disk přímo vyžadují, ale pokud si naformátuju jiný diskový oddíl na FAT32 neměl by to být problém. Jinak nevím to jistě, ale nedá se rozdělit disk už při instalaci sedmiček? Je tam taky nějaký jednoduchý disk manager. Co e indexování týče, nemám pocit, že by to můj počítač nějak zatěžovalo, vytíženost procesoru třeba právě teď mám kolem 2% a to mi na pozadí běží nějaké messengery a utorrent a na virtuální paměť jsem též nesahal, u notebooku si občas pomůžu rychlým flash diskem s ready boost, což je vlastně taky jakási virtuální paměť, ale šlape to bez problémů i bez toho...

Tratě a vlaky se do registrů nezapisují a jde jen o tohle. Pokud lehne systém, tak na disku D si složku train simulator jen přejmenuji a po nainstalování nového systému na C a MSTS na d train simulator přesunu do záloh nebo smažu a obnovím původní složku a mám vše aktualizované. Při takovém přístupu nepotřebuji instalovat znovu milión aktualizací. :D
Ale proti gustu žádný dišputát. Když někoho baví po každé reistalaci vše instalovat od začátků a zjišťovat, že staré aktualizace neexistují nebo už nefungují vazby.....možná je to pro někoho ten správný adrenalin. :D

No jasný, já mám udělanou zálohu na externím disku, mám tam trainset a složky s tratěmi v aktuální verzi a pro jistotu i stažené aktualizace ;)

Díky za rady. Jak mám postupovat teď? V PC mám Win7 a HDD rozdělený, ale jak mám "odinstalovat" ten Win7, když mě to ani k instalaci WinXp nepustí? Díky

Přeformátovat. Buď dát disk do jiného PC a tam odebrat a znovu vytvořit oddíly nebo to samé udělat po nabootování instalátoru XP. Pokud mne to do tohoto stadia nepustí, tak asi vidím jedninou možnost vyndat disk a dát jej do jiného PC.
A právě v tom je ta nádhera, když mám každý systém na svém fyzickém disku. Po načtení jednoho systému si mohu připravit jiný disk pro druhý systém ve stejném PC.

A co zkusit vložit instalačku win7 dát typ instalace vlastní, otevře se ti jakýsi správce disků a tam disk naformátovat a instalaci ukončit, nejsem si jist na 100 % jestli to tak půjde, ale za pokus to stojí...

Jak píše faldicek. Ale stačí odebrat všechny oddíly na disku a pak jít na instalaci XPček. Nové oddíly vytvořit při instalaci XPček.

Zdravím všechny.
Mám problém, co se týče kompatibility Windows 7 Home Premium 64bit s MsTS.
Mám nainstalovaný MsTS s tratí 321 (+vše, co je potřeba - patch, bin...). Když si vyberu třeba Prohlížení trati, vlak, trať atd, hra se sice začne načítat, ale potom bez jediné chybové hlášky spadne do Windows jakoby nic. :-(
Je možné, že je to 64bit verzí? Spustit program v režimu kompatibility s Windows XP (SP 3) nepomůže a jelikož mám verzi Home Premium, nemůžu nainstalovat ani Windows XP Mode.
Nevíte, co by pomohlo? Je reinstal Windows na Profesional nebo Ultimate nutný?
Díky, Ondra

Vše zahodit a znovu instalovat (pozor, bezpodmínečně je potřeba vše instalovat jako správce). Postupně zkoušet, original MSTS musí chodit bez jakéhokoliv nastavování. Potom postupně instalovat MSTS Bin a vždy po každém kroku vyzkoušet. Nastavit podle desatera Z.Š. u trati BP. Pozor nespouštět v módu kompatibility s WXP SP3, to nadělá ještě více problémů. To že nemůžeš nainstalovat onen Windows XP Mode tě vůbec nemusí iritovat, v tomto módu MSTS nechodí, neboť tam nefunguje DirectX.

Back
Nahoře