Padání MSTS

Cartmen

Začátečník
Zdravim, jsem tu novy. Hru jsem dlouho nehral, ale brouzdal jsem po netu a narazil na ceske trate a tudiz si hru znovu nainstaloval. Stahl jsem si jednu ceskou trat a kdyz jsem si rozbalil, tak jsem hru zapl a pri pocatecnim najizdeni mi to hned spadne. Nevite, cim to muze byt? Dekuji

Typický dotaz na který se nedá odpovědět a proto skončil zde. A až přijdeš na to proč se na něj nedá odpovědět, můžeš jej zopakovat, tentoktát s pořádným a konkrétním popisem situace. Možná by taky neškodilo si přečíst FAQ případně i jiná vlákna týkající se problematiky.

Ahoj.Mám úplně stejný problém.Po instalaci trati 090 mi MSTS hned po najetí padá a hlásí jednu chybu za druhou.Jsem zvyklý na TRS a tak si nevím rady.Posím o radu.

reedick napsal:
Ahoj.Mám úplně stejný problém.Po instalaci trati 090 mi MSTS hned po najetí padá a hlásí jednu chybu za druhou.Jsem zvyklý na TRS a tak si nevím rady.Posím o radu.

Chlapce,precetl sis ten příspěvek,nad tvým od Mirana?Asi ne,jinak by si se opet tak blbě nezeptal!Jak ti může někdo poradit,když pořádně neví co ti to vlastně dělá,nebo nedělá....!Neuškodilo by kdybys třeba napsal jakou máš verzi tratě,ale hlavně jaké chyby ti to hází a tak!Aby si tady kluci mohli udělat představu čím to může být a pak ti poradit!Takže to zkus se zeptat znovu a trochu lépe :roll:

Dobry den mam podobny problem, zapnu si trat BP, a spustim ji jakmile se ocitnu v Depu na Masarykove nadrazi, obevi se mi prvni hlaska ze mohu posunovat na vagony na tocne ale hned jakmile odbrzdim, a rozjedu prasatko hra mi nahodi cernou obrazovku a spadne mi a windows mi napise ve hre doslo k problemu a je ji potreba zavrit co stim? Dela mi to i u jinych trati napr. Trat 321 s aktu. 18, aktivita vysocina, dojedu az pred stanici brno Hl.n. a to same cerny obraz hra spadne a napise ze doslo k chybe a je potreba hru ukoncit prosim poradte co stim. :)

Přečti si 2. příspěvek v tomto vlákně ...
Chlapci začátečníci, vy máte pocit, že vám zkušenější nechtějí radit a odbývají vás. Problém je, že příčin výše uvedeného pádu může být mnoho a na dálku se špatně diagnostikují. Ale o všech, o tom, jak je diagnostikovat, opravit atd. už se na fóru mnohokrát psalo. A ono skutečně brzy přestane bavit opisovat stále dokola stejné rady.
Takže tady je jedna generální rada:
MSTS mi padá? Pak si projdu fórum, zkusím si sáhnout do svědomí, zda jsem vše a správně nainstaloval, zkontroloval, co se dá zkontrolovat (nastavení, soupravy, ...), zda mi trať, nejlépe v problematickém úseku, ve volné jízdě funguje nebo také padá (pokud funguje, jde o neklamnou známku nestíhajícího PC nebo chyby ve vozidlech či soupravách). Až pokud tyto kroky zopovědně a důsledně udělám a nepomůže mi to, pak přijdu na fórum a ptám se: padá mi MSTS, udělal jsem to a to, vše je OK, přesto padá, nevíte někdo co s tím ...

Jedině zabít, tedy uživatele!:):):)
Tisíckrát se to tady psalo, tak ještě jednou po tisícíprvý a jistě ne naposledy: Nesprávně spuštěný MSTS, pravděpodobně chybí parametr -mem:512 pro alokaci paměti. Jak ho vložit viz sekce FAQ tohoto fóra.

Zdravim.
Snazil jsem se procist forum,ale nenasel jsem muj problem.
Pri spusteni msts se to kousne s hlaskou:

Chyba pri cteni vozidla
..../..../...../xxx.eng
radek:215

Pise to u vsech engu.

Zkousel jsem preinstalovat bin. Tak se to odinstalovalo. A novy nainstalovat nejde,protoze tam pry uz novy je. :(

Ja nemel prodavat pc,kde mi to fungovalo 6 let :(

Samozřejmě tady řešení je popsáno a několikrát, takže alespoň nelži a nevěš nám bulíky na nos že jsi nic nenašel. Pokud to nejde nainstalovat s hláškou že tam již MSTS Bin je nainstalován, je třeba smazat vše co nainstaloval MSTS Bin (MSTSBIN_BACKUP,Rail Driver DLLs a Translated DLLs a soubory UninstMSTSPatch....) a nainstalovat oficiální update původního MSTS. Potom to půjde znovu nainstalovat.

Jsem idiot,protože jsem nic nenašel. Protože jsem hledal chybu eng souborů a netušil,že to je Binem.
Ale už to funguje. Děkuji moc.

Mám taký problém že pustím MSTS, kliknem na Trate a Vlaky, a v tom momente ako kliknem tak spadne, prosím neviete v čom je chyba?

Zkus zpytovat svědomí a přemýšlet co jsi kde provedl od doby kdy ti to korektně fungovalo. Samo se to na 99% nepokazilo....

Pokazilo sa to dnes keď som nainštaloval zopár nových vagónov, ale už som ich aj skúsil vymazať a stále nejde. Dokonca som vymazal aj celý trainset a stiahol jednu mašinu a spravil consist, a aj tak nejde.

Ahoj
Uvedu příklad:► Mám trať Olomoucké MHD a v ní spoustu aktivit které vytvořil Jenda. Vyberu si aktivitu ,spustím ji. Vše se načítá ,ale po třech sekundách co se trať spustí spadne a pošle mě k Billovi.◄ Některé aktivity mi jedou úplně v pohodě,volná jízda taky.Globaly mám rozlišeny taky na BP,X,OV,OO a OL. To samé se mi stalo u tratě JZD a Čáslav Třemošnice. Napadlo mě že může MSTS být přetíženo. Taky sem čet že to ovlivňuje počet consistů (mám jich 570).
Nevěděl sem kam to napsat tak to píšu sem.

Předem dík Libor

Pokud v konkrétní trati některé aktivity jedou, volná jízda také a jiné aktivity ne, tak kde by asi tak mohl být problém, že? No nejspíš v dané aktivitě. Takže prověřím, co vše by mohlo být v aktivitě špatně (v zásadě může jít o dvě věci). A až pokud je toto vše 100% (!!!!) OK, zeptám se na fóru s tím, že napíšu, o jakou aktivitu jde, a co vše jsem udělal proto, abych odtranil chyby obvyklé. Na Tebou položený dotaz by možná odpověděla nějaká vědma ...
Pokud máš pocit, že za to mohou consisty, co Ti brání nepotřebné odstranit nebo používat pro start aktivity Train Store, který toto řeší (a upozorní případně i na některé chyby, bránící startu aktivity). My tohle za Tebe na dálku udělat nemůžeme.

Vyzerá to, že máš slabší comp. V takom prípade pomôže úprava súboru soundcfg.dat, ktorý sa nachádza v adresáry GLOBAL:

Skip ( Scalability 5 - Memory Guide 30M )
SoundTimer ( 5, 30, 5 )
AudioStream ( 5, 500, 100 )
SoundSystem ( 5, 1000, 300, 52428800 )

Má napsáno, že má Global BP, takže se mu do Train simulator nainstaloval global.exe. Na ten kliknu a udělá se mi to co napsal orlov.
Ale absence tohoto nastavení se projeví až v místech, kde se sejde moc zvukových nahrávek. Například tři dlouhé nákladní vlaky, kdy každý vagon je nějaký zvuk. Pak MSTS může spadnout.

Aktivitou to rozhodně není. Tu samu sem jel před 2 lety a jela v poho ,ale to sem měl v PC jen dva globaly a asi tři tratě. Stěmi zvuky to vyskouším.

Teď tam mám :Skip ( Scalability 1 - Memory Guide 0 )
SoundTimer ( 1, 30, 5 )
AudioStream ( 1, 500, 100 )
SoundSystem ( 1, 40, 20, 0 )

...jinak s tím globalem OL je nainstalován dobře: Data D/Microsoft Games/Train Simulator
Libor

Back
Nahoře