Praha-Dresden

Kam bys te chtěli rozšířit trať,když se bude stavět kolejově dál

• Na Berlin

Hlasů: 26 38.2%
  • Na Kolín a Českou Třebovou

Hlasů: 10 14.7%
  • Neprodlužovat, nechat v původním rozsahu a dodělat krajinu

Hlasů: 32 47.1%

• Hlasovalo členů
    68
  • Ukončená anketa .

KimiR

Signalista
Ahoj všem ve solek
Chtěl bych tu založit tema s novou tratí do MSTS a to trať s názvem Praha-Dresden v aktuálním stavu.Oroti tyggyho trati Praha-Děčín,kdy trať má ještě řed modernizací,resektive,uzel ústí.Trať je součástí 1.tranzitního koridoru,kde denně jezdí EC vlaky V relaci Hamburg/Berlin-Wien/Budaest.Na trati je maximální stouání do 15 romile,mimo Dresden HBF,kde díky 2 nádražím,resektive Hornímu a sodnímu jsou koleje dosti ve stouání,hlavně zhláví Dresden Neustadu a sjzed ze sodního nádraží na Dresden Alstadt.Trať má delku 188 Km a je ostaveno Praha Holešovice-Ústí nad Labem hl.n.-Bad Schandau-Dresden HBF.Trať je stavěna na xtrackách 3.20+uzk.Je oužit teren vygenerovaný řes demex,a koleje oloženy dle gs souřadnic řes Google earth + videa co mám Kolín-raha-Ústí-Bad Schandau-Dresden,takže se máte na co těšit.Aktuální velikost tratě je 1,2 Gb,oděkování atří Matesovi za Budovy na 090,VáclavS za odbornou omoc s editorem a trošku testem trati,Mikuldovi za Video ze sveho stroje z Děčína do Dresden-Friedrichstadt.Tyggymu že mi dovolil dát svolení a reálnou trať.S kolejivem rozatím nic dělat nebudu a budu se snažit trošku osadit trať na vydání Beta verze,ro uživatele kteří mají již racovní verzi moji tratě(Mates a VáclavS) je to zatím 18 aktualizace tratě,oba už ji mají.S ozdravem autor tratě Lukáš

Ankety o prodloužení se nezúčastním z toho důvodu, že než tisíce kilometrů v holé krajině jsem příznovcem stovky kilometrů v krajině kompletně dokončené. Screeny, co jsem doposud viděl, se mi líbí, jsem zvědav Lukáši, jak si poradíš s krásnou a členitou krajinou údolí Labe od Lovosic do Bad Schandau :) Držím palce, aby se ti dílko povedlo a přimlouvám se za dokončení krajiny.

Klikám na odkaz www a našel jsem jen fotky z trati 321 a nějakou historii z mé trati (Hradec Králové ještě bez originál peronů).
Když už anketa, tak bychom rádi viděli nějaké fotky, jak nový stavitel umí pracovat, jak je pečlivý a když už chce pokračovat i na Kolín a Pardubice, laťka je nasazená u dvou tratí už hodně vysoko. Pokud by měla následovat třetí verze, musela by to být opravdu bomba. Krajinka jak vymalovaná, stanice ještě preciznější. Jinak jelikož se v Holešovicích nebo na hlaváku stejně přepřahá, každý by pak dál pokračoval po 321 nebo BP.
Dělat tak velké projekty není vůbec sranda. A jelikož vím o čem to je, tak pokud na to má člověk dostatek trpělivosti a hlavně nějaké motivace, která stavitele žene vpřed, tak musí být splněny další podmínky. Mít prostor ke stavnění i v práci nebo být nezaměstnaný na podpoře nebo práce neschopný nebo důchodce, který nemá zahrádku a doma jej nic jiného nebaví.
Tolik můj názor na věc obecně. Tím chci jen varovat mladých, že život je o jiných hodnotách než jen sedět u počítače. Všeho s mírou. Pokud někdo cokoli vymodeluje, tak to má svůj termín dokončení v dohlednu, ale tratě, člověk na to časem příjde sám, že nějaké dokončení je opravdu v nedohlednu a pokud neudělám precizně od A do B nějaký kus tratě, na kterém ostatní mohou vesele jezdit a tvořit aktivity, tak veškerý čas věnovaný stavění tratí a není zanedbatelný přišel v niveč. Snad jen přijdou rychleji počítačové nemoci ze sedavého zaměstnání.

Ale pokud tento projekt vidíš jako výzvu, držím palce. Ale když už prezentuješ, je opravdu nutné ukázat nějaké obrázky.

Také se připojuji k názoru, že prodloužení bych odložil na neurčito, zato bych se věnoval kvalitnímu zpracování trati, především úseků z Prahy do Kralup, Portou Bohemicou a Česko-saským Švýcarskem, které díky údolí úzkému údolí Vltavy a Labe a charakteru krajiny budou vyžadovat spoustu modelů skal apod. Bohužel nelze u této trati obejít stavbu krajiny tím, že se bude tvrdit, že se nemá koukat po okolí z vnějšího pohledu, ale z kabiny loko. Trať je vedena tak, že vše zajímavé z terénu je vidět 100% i z kabiny lokomotivy. A upřímně, kdo z nás může sedět u PC tak, že by zvládl třeba úsek Drážďany - Třebová v kuse ... moc lidí to nebude ... a tak podle mne skutečně není problém v Praze "přehodit" tratě.

To KimiR
na tvém příspěvku vidím nějaký problém s písmenem "p". I ve slovech itomec, ysk, ytel a podobných je to "p" na začátku dost důležité. Doporučil bych buď zahodit klávesnici nebo si příspěvek před odesláním přečíst i několikrát po sobě. A nebo že by to byla nějaká nová "móda"?
A co se obsahu týká souhlasím s příspěvky Pikka i Zbyňka.

Miran napsal:
To KimiR
na tvém příspěvku vidím nějaký problém s písmenem "p". I ve slovech itomec, ysk, ytel a podobných je to "p" na začátku dost důležité. Doporučil bych buď zahodit klávesnici nebo si příspěvek před odesláním přečíst i několikrát po sobě. A nebo že by to byla nějaká nová "móda"?
A co se obsahu týká souhlasím s příspěvky Pikka i Zbyňka.

jj mám roblemy s tlačítkem jak íšeš.Musím zajít kouit novou klávesnici

Pikku napsal:
Ankety o prodloužení se nezúčastním z toho důvodu, ... Držím palce, aby se ti dílko povedlo a přimlouvám se za dokončení krajiny.

Už sa môžeš zúčastniť ankety, doplnil som 3. možnosť o nepredlžovať, nechať v pôvodnom rozsahu.
Inak súhlas s tvojim názorom, hyperdlhé komplexy tratí hoci sú impozantné a treba ich autorov obdivovať, že sa pustili do takéhoto rozsiahleho diela, ale neoslovia všetkých, pretože neumožnia komplexne a definitívne dokončiť dielo. Radšej ucelený logický úsek 100 - 200 - 300 km komplet urobený a reálne dokončiteľný.

PS: Nerád by som, aby poniektorí tento môj názor chápali ako útok na tvorbu Zbyňka Šemoru alebo StavitelaXX.

Tax napsal:
PS: Nerád by som, aby poniektorí tento môj názor chápali ako útok na tvorbu Zbyňka Šemoru alebo StavitelaXX.

Napsal jsi to velmi dobře. To není útok. Jen rozdíl tady je, že my s Martinem jsme své megapráce už dotáhli do nějakého uživatelského finálu a na obu dílech se už mnoho let vesele jezdí. A nevěřte tomu, že takové megaprojekty nikdo celé nejezdí. Jak se svěřují uživatelé, hodně jsou v oblibě volné jízdy, kdy si někdo jen tak všelijak pendluje podle sešiťáků mezi Bratislavou a Prahou nebo z Košic do Prahy. To absolvují například bývalí fírové. Tací by určitě rádi jeli i z Berlína až do Vídně.
Ale pointa mého názoru je jinde. Takové veledílo je úvazek na část života a stavitel se musí vzdát většiny radovánek života normálních lidí.
A jak se dívám na obrázky, tak KimiR je teprve v začátcích tvorby, tak je hodně předčasné přemýšlet kudy stavět dál. Já čekal ukázky obrázků z finální krajiny. Jak jsem napsal výše, držím palce, ať nás příští obrázky posadí na židli.

Ahoj, toto je skvělé zpráva, snad se ti to povede. Jen škoda, že ti nefungují obrázky. Ale jak už zde padlo, radši krátkou trať, precizní a i s krajinkou, a pak na to nabalovat další, než holou placku či odfláknutou práci.

Zbyněk Šemora napsal:
Tax napsal:

Napsal jsi to velmi dobře. To není útok. Jen rozdíl tady je, že my s Martinem jsme své megapráce už dotáhli do nějakého uživatelského finálu a na obu dílech se už mnoho let vesele jezdí. A nevěřte tomu, že takové megaprojekty nikdo celé nejezdí. Jak se svěřují uživatelé, hodně jsou v oblibě volné jízdy, kdy si někdo jen tak všelijak pendluje podle sešiťáků mezi Bratislavou a Prahou nebo z Košic do Prahy. To absolvují například bývalí fírové. Tací by určitě rádi jeli i z Berlína až do Vídně.
Ale pointa mého názoru je jinde. Takové veledílo je úvazek na část života a stavitel se musí vzdát většiny radovánek života normálních lidí.
A jak se dívám na obrázky, tak KimiR je teprve v začátcích tvorby, tak je hodně předčasné přemýšlet kudy stavět dál. Já čekal ukázky obrázků z finální krajiny. Jak jsem napsal výše, držím palce, ať nás příští obrázky posadí na židli.

OK dokončím krajinku,která je dosti náročná,same oěrne zdi kolem trati,na německe strane už je to o něco lehčí.Teď ojedu s krajinou z německa do čech a skončím v Holešovicích.A otom zase zátky do německa už s dalším doladěním,vylešením tratě.Vím k tyggyho 090 to má zatím hodně daleko,ale budu se snažit abych to osadil ason něco jako má Tyggy 090.rozatim.Lukáš
Chtěl bych někoho orosit kdo by mi mohl,mohl omoci a trošku vymodelovat Německe nějake,nadraží.Jednaloby se o Dresden HBF aktuální,Heidenau,irnu a Konnigstein + Konnigsteinský viadukt,který je dlouhý 470 m,Ale nejvíce ráce asi zabere Dreden HBF,jeho 2 nádraží jsou dosti těžke.Lukáš
Edie napsal:
Ahoj, toto je skvělé zpráva, snad se ti to povede. Jen škoda, že ti nefungují obrázky. Ale jak už zde padlo, radši krátkou trať, precizní a i s krajinkou, a pak na to nabalovat další, než holou placku či odfláknutou práci.

Obrázky by fungovat měli

Naposled editoval moderátor:
Nechci tady dělat rejpala, ale ta absence "P" dost snižuje úroveň čitelnosti Tvých příspěvků. Nejde ty chybějící "P" někde Ctrl+C zkopírovat a Ctrl+V do příštích příspěvků vložit?

Abych nebyl zcestný, tak přeji hodně elánu a úspěchů při stavbě trati, je to běh na dlouhou vzdálenost.

jirka_89 napsal:
Nechci tady dělat rejpala, ale ta absence "P" dost snižuje úroveň čitelnosti Tvých příspěvků. Nejde ty chybějící "P" někde Ctrl+C zkopírovat a Ctrl+V do příštích příspěvků vložit?

Abych nebyl zcestný, tak přeji hodně elánu a úspěchů při stavbě trati, je to běh na dlouhou vzdálenost.

Tak jde to taky,ale asi si myslím že by bylo modre koupit radši novou klávesnici za pár korun :D

Ahoj všem,pár novinek z tratě,trošku jsem začal osazovat a je hotovo Drsden HBF u vyhýbek na děčínskem zhláví až Dreden Reick,to je zhruba 1,5 Km rovně kde skoro nic není :D ,jak koukám na anketu tak velký boj tu je mezi berinem a nechat v tomto stavu.Kolín trochu pozaostává.Toď z novinek vše.Lukáš

Já bych to doporučil protáhnout na Berlín, pak by jsme si mohli užít aktivity třeba Vindobony, s kombinaci Protrainu :) (Nebo i jinam, třeba Rostock, Hannover, atd.)

KimiR napsal:
Ahoj všem,pár novinek z tratě,trošku jsem začal osazovat a je hotovo Dresden HBF u vyhýbek na děčínskem zhláví až Dresden Reick,to je zhruba 1,5 Km rovně kde skoro nic není :D ,jak koukám na anketu tak velký boj tu je mezi berlinem a nechat v tomto stavu.Kolín trochu pozaostává.Toď z novinek vše.Lukáš

Pozerám, že po kúpe klávesnice máš problém s viacerými písmenami ako pred kúpou.

Back
Nahoře