Přírodní a jiné objekty

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna CD242220
  • Datum začátku Datum začátku
C

CD242220

Host
Rád bych se zeptal,nikde sem to vůbec nenašel a to sem hledal tejdny,potřeboval bych nějaké skály do MSTS taky určitě existujou objekty co jsou na skládce uhlí atd to se hodí na různá ty nádraží kde je uhlí,atd kde bych to našel ?

Nejaké skládky uhlia, piesku a štrku som vymodeloval. Nájdeš ich napr v trati B-P, prípadne v iných tratiach.

nebulus napsal:
Nejaké skládky uhlia, piesku a štrku som vymodeloval. Nájdeš ich napr v trati B-P, prípadne v iných tratiach.
proč každej počítá stím že mám všechny tratě,já je nemám....

PS:nebo jedině tak,jestli by se dala stáhnout jen část tratě kde by to bylo...

CD242220 napsal:
PS:nebo jedině tak,jestli by se dala stáhnout jen část tratě kde by to bylo...
Stiahni si aktualizácie trate BP a odtiaľ si ich pohodlne vysosáš.
Ide to vcelku dobre, ovšem pravda za predpokladu, že sa ti chce vynaložiť aspoň trochu námahy, ono je to totižto predsa len práca, nie je to na striebornom podnose.
Alebo, čo takto skúsiť napríklad stránku The-train.de ? Pán neumí nemecky? No tož potom problém.

Aktualizace nesou ke stažení všechny, ale to novější, co stojí za to by v těch aktualizacích mělo být. Jinak nevěř Taxovi, že si vše pohodlně vysosáš. Většinou název objektu Ti nic neřekne oč jde a prohlížet tisíce s souborů, žádný med. Také stahovat 40 aktualizací o průměrné velikosti 50 mega, také žádný med.
Rychlejší je pořídit si DVD s tratí, kde je vše i s opravama, otevřít editor, označit objekt, který se mi líbí, vlastnosti a zapíšu si název s souboru. Ten si pak otevřu v prohlížeči, který mi pak řekne, jaké textury daný model potřebuje a ty si pak vysosáš ze složky Textures. Nezapomeň na zimní a noční verze. Je to opravdu taková brnkačka náročnější na čas, ale jde to. Samozřejmě si ještě musíš vyrobit zápis do ref souboru, aby model šel do nové trati vložit. Ale také jej můžeš opsat z ref mé trati.
Přeji hodně úspěchů.

Zbyněk Šemora napsal:
Jinak nevěř Taxovi, že si vše pohodlně vysosáš. Většinou název objektu Ti nic neřekne oč jde a prohlížet tisíce s souborů, žádný med. Také stahovat 40 aktualizací o průměrné velikosti 50 mega, také žádný med.
Zase sa trafená hus ozvala. Keďze si to tu tak pekne napísal, tak ja zas poskytnem návod, ako na to jednoducho, rýchlo a prehľadne:

To CD242220 a ostatní, ktorí potrebujú nejaké objekty z akejkoľvek trate: stiahneš si niektorú aktualizáciu alebo trať. Rozpakuješ do vhodného adresára, napr Objekty. V totalcommanderovi si otvoríš zvolený adresár s rozpakovanou aktualizáciou/traťou a nájdeš si adresár Shapes. V ňom si môžeš zoradiť objekty podľa mena, typu, veľkosti alebo dátumu ( čo ti viac vyhovuje ) a pokiaľ máš nainštalovaný Shape viever, jednoduchým kliknutím na súbor *.s sa ti objekt zobrazí. Jak je to objekt, ktorý chceš, presunieš si ho do svojho adresára ( MyRoute/Shapes ). Presúvaš súbor s koncovkou *.s a *.sd. Z adresára Textures si presunieš do svojho adresára s traťou ( MyRoute/Textures ) textúry potrebné k tomuto objektu. Keď máš sústredené žiadané objekty, musíš ich zapísať do *.ref súboru svojej trate.
Toto platí o kdejakej trati, nielen BP, ide to rýchlo, stačí trocha trpezlivosti. Kukať objekty v editore trate a ručne si vypisovať ich názvy je totálna zhovadilosť, najmä na trati takého rozsahu. Okrem možných pádov pádu editoru a možného kolapsu operačného systému by ti to trvalo pekne dlho, nakoniec tak či tak by si musel tie objekty nejakým spôsobom kopírovať do svojej trate, zas napríklad s pomocou menovaného totalcommanderu.
No ale musím upozorniť, že bez primeraných znalostí práce s Win a správou súborov sa do ničoho takéhoto nepúšťaj.

Nakoľko neprevádzkujem vlastnú web stránku, tak sa moje modely šíria väčšinou cez rôzne trate. Často si niektorý staviteľ objedná objekt a ten je použitý v danej trati. Ak je univerzálne použiteľný, tak sa behom niekoľkých týždňou objavý aj v ostatných tratiach. Niekedy mi spôsob a rýchlosť rozšírenia objektu skôr pripomína vírus :lol: .

Tax napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Jinak nevěř Taxovi, že si vše pohodlně vysosáš. Většinou název objektu Ti nic neřekne oč jde a prohlížet tisíce s souborů, žádný med. Také stahovat 40 aktualizací o průměrné velikosti 50 mega, také žádný med.
Zase sa trafená hus ozvala. Keďze si to tu tak pekne napísal, tak ja zas poskytnem návod, ako na to jednoducho, rýchlo a prehľadne:

To CD242220 a ostatní, ktorí potrebujú nejaké objekty z akejkoľvek trate: stiahneš si niektorú aktualizáciu alebo trať. Rozpakuješ do vhodného adresára, napr Objekty. V totalcommanderovi si otvoríš zvolený adresár s rozpakovanou aktualizáciou/traťou a nájdeš si adresár Shapes. V ňom si môžeš zoradiť objekty podľa mena, typu, veľkosti alebo dátumu ( čo ti viac vyhovuje ) a pokiaľ máš nainštalovaný Shape viever, jednoduchým kliknutím na súbor *.s sa ti objekt zobrazí. Jak je to objekt, ktorý chceš, presunieš si ho do svojho adresára ( MyRoute/Shapes ). Presúvaš súbor s koncovkou *.s a *.sd. Z adresára Textures si presunieš do svojho adresára s traťou ( MyRoute/Textures ) textúry potrebné k tomuto objektu. Keď máš sústredené žiadané objekty, musíš ich zapísať do *.ref súboru svojej trate.
Toto platí o kdejakej trati, nielen BP, ide to rýchlo, stačí trocha trpezlivosti. Kukať objekty v editore trate a ručne si vypisovať ich názvy je totálna zhovadilosť, najmä na trati takého rozsahu. Okrem možných pádov pádu editoru a možného kolapsu operačného systému by ti to trvalo pekne dlho, nakoniec tak či tak by si musel tie objekty nejakým spôsobom kopírovať do svojej trate, zas napríklad s pomocou menovaného totalcommanderu.
No ale musím upozorniť, že bez primeraných znalostí práce s Win a správou súborov sa do ničoho takéhoto nepúšťaj.

A otvírat jeden po druhém objekty jejichž jméno ti nic neříká je zhovadilost ještě větší. Kromě toho vůbec nevíš zda se požadovaný soubor v příslušné aktualizaci (trati) vůbec nalézá.
To by ale nebyl Tax aby si nerýpnul, neboť nevím proč mu Z.Š. leží v žaludku...

Objektom sa snažím dávať nejaké normálne názvy, takže v tomto prípade treba hľadať názov "halda_strk" ( piesok, uhlie atď. )

Miran napsal:
...A otvírat jeden po druhém objekty jejichž jméno ti nic neříká je zhovadilost ještě větší. Kromě toho vůbec nevíš zda se požadovaný soubor v příslušné aktualizaci (trati) vůbec nalézá.
To by ale nebyl Tax aby si nerýpnul, neboť nevím proč mu Z.Š. leží v žaludku...
Drahý Mirane. Jak naznačil Nebulus, väčšina objektov má nejaký logický názov. Keď hľadám panelák, tak určite nebudem otvárať súbory s návestidlami :lol:
Priemerne inteligentnému človeku stačí kliknúť na súbor s názvom napr. CDbranaxxxxx.s raz, aby vedel, že desiatky súborov s podobným názvom nie sú panelák.
Nuž a aby si bol spokojný, prezradím ti prečo som napísal, čo som napísal:
Zbyněk Šemora napsal:
... Jinak nevěř Taxovi, že si vše pohodlně vysosáš. Většinou název objektu Ti nic neřekne oč jde a prohlížet tisíce s souborů, žádný med. Také stahovat 40 aktualizací o průměrné velikosti 50 mega, také žádný med.
Rychlejší je pořídit si DVD s tratí ...
Myslím, že už by bolo načase otvoriť oči a skončiť s takouto neomalenou a vtieravou sebareklamou, zvlášť, keď niekto tú trať z rôznych príčin nechce. Takisto aj s glorifikáciou ZŠ ako jediného v MSTS, zásluhou ktorého MSTS ešte žije. MSTS nie je len ZŠ a trať BP ...
Inak ak chceš vedieť, proti ZŠ ako staviteľovi trate nič nemám.
Jediné, čo neznášam, je ľudská hlúposť, diktát a vymývanie mozgov.

Naposled editoval moderátor:
Taxi, jak jsi se dnes vybarvil, na to je jen jedna odpověď. Jsi opravdový ubožák, který zaslouží politování.
Já tušil, že jsi moji trať jmenoval úmyslně a čekal jsi, že se budu rozčilovat. Já jen Tvůj návrh diplomaticky doplnil, ale Ty si neodpustíš poznámku o potrefené huse a musíš papouškovat to samé co já, ale v Taxově podání. Opravdu jsi už trapný a přijmi jednu radu. Za ten čas, co se tu snažíš šířit zlou krev se dá postavit hodně modelů do MSTS.
Vyprošuji si, aby si ze mě veřejně o mé osobě psal jako o hlupákovi , diktátorovi a vymývači mozků. Přečti si pravidla tohoto fóra a pravidla slušného chování. Styď se.

Zbyněk Šemora napsal:
Taxi, jak jsi se dnes vybarvil, na to je jen jedna odpověď. Jsi opravdový ubožák, který zaslouží politování.
Zbyňku, normálne si ma rozplakal ...
Týmto si dal jasne na javo, že jediná pravda je len u teba, to ostatné je len úbohá banda povinná slúžiť tebe a riadiť sa tvojimi inštrukciami, iná cesta neexistuje. No ako myslíš ... ja ti tvoj názor neberiem ani ho nebudem vyvracať.
Preboha, spamätaj sa. Šak ty už bojuješ s každým, kto má iný názor, než ty - je jedno, či som to ja, či niekto druhý, kto povie niečo, čo nezapadá do tvojich predstáv.
Čo sa týka modelovania, keby si nevedel, mám nachystanú sadu motorákov, prívešákov, vagónov, ale to je mimo okruhu tvojho záujmu, tak ani neni divu, že napíšeš takú čápovinu, jakú si zo seba vypotil.

Tax napsal:

Jasně, a proto je jako avatar ta číča s designem Adolfa Hitlera, ne? Někteří lidé zde jsou velmi, ale opravdu velmi zvláštní...
P.S.: kult uctívání pana Šemory vytvářejí právě ti lidé, kterým leží v žaludku. Asi jde opět o jednu typicky česko-slovenskou vlastnost (závist).

NeilYoung napsal:
Tax napsal:

Jasně, a proto je jako avatar ta číča s designem Adolfa Hitlera, ne? Někteří lidé zde jsou velmi, ale opravdu velmi zvláštní...
P.S.: kult uctívání pana Šemory vytvářejí právě ti lidé, kterým leží v žaludku. Asi jde opět o jednu typicky česko-slovenskou vlastnost (závist).
No to napísal ten pravý ... Ukáž za sebou nejaký kus práce, keď si o mňa otieraš hubu. Tá cica je tam jako vtip, nakoniec veľmi podobnú mám sám doma.
O diktatúre, blbosti a podobných veciach mi nemusíš vykladať, užil som si toho dosť a naša rodina vďaka skurvenému komunizmu, kvôli nenažratým poslancom a nenažratým zbohatlíkom - politickým privtizérom prišla o pekné desiatky miliónov korún. A to len preto, že otec ( nech mu je na sláve božej lepšie, než v pozemskom živote ) nebol členom KSČ a takisto sa nepchal privatizovať, lebo nemal za čo, keďže ho komunisti o všetko obrali. Láskavo radšej mlč.

nebulus napsal:
Objektom sa snažím dávať nejaké normálne názvy, takže v tomto prípade treba hľadať názov "halda_strk" ( piesok, uhlie atď. )
To není tak jednoznačné. Tvé objekty jsou jen část MSTS. Z mého pohledu je proto lepší oslovit autory. Ale co autor to jiná logika. HarkIV postavil nádhrné modely a má označeno například jako smichov 1až x. A hledající neví jestli se jedná o nádraží, ceduli nebo nějaký barák blízko nádraží.
Jestli někdo zkoušel otevřít Shape prohlížeč například v mé trati.....ono stačí jen pokus o otevření složky Shapes ve windows. Přesýpací hodiny a čekáte. A z toho něco vysosávat, je opravdu "paráda". Novým stavitelům bych proto doporučil zkopírovat z mé trati celé složky Shapes, Textures a ref. Pak je to bez práce a i pro ty, kteří mou práci přímo nenávidí, těch 280kč až 300kč (SK) za ušetřený čas stojí. Pak může mé DVD před Taxovými zraky slavnostně rozlámat a rozdupat nebo věnovat nepříteli. :wink:

Zbyněk Šemora napsal:
... Pak může mé DVD před Taxovými zraky slavnostně rozlámat a rozdupat nebo věnovat nepříteli. :wink:
Ďalšia idiotská poznámka. A potom že kto v kuse rýpe ...

Naposled editoval moderátor:
Hele tak díky,už mám jasno stáhnu ty aktualizace a okoukám to,díky moc :wink:

nebulus napsal:
Já teď scháním především nějaké násypky však to znáte,jsou spousty typů pro cementárny,uhlí atd,v BP sice jsou ale jen po 4 né po jednom a jeden typ,tak pokud nic nenajdu tak mi asi nezbyde nic jinýho než se překonat a udělat svůj model,ovšecm absolutně netuším jak se postupuje z 3ds max do MSTS a úprava do .s .sd a .ace :wink:

CD242220 napsal:
nebulus napsal:
Já teď scháním především nějaké násypky však to znáte,jsou spousty typů pro cementárny,uhlí atd,v BP sice jsou ale jen po 4 né po jednom a jeden typ,tak pokud nic nenajdu tak mi asi nezbyde nic jinýho než se překonat a udělat svůj model,ovšecm absolutně netuším jak se postupuje z 3ds max do MSTS a úprava do .s .sd a .ace :wink:

Můžeš postupovat podle návodu na mých stránkách. Je tam všechno podstatné co budeš při stavbě modelu potřebovat.

Back
Nahoře