aktualizace

Stav
nelze přidat další příspěvky.
hit.man: fakt otázka za 100 bodů ... ne za 100, za 1000 ... DVD čeho???? Na co se vlastně ptáš???? Co takhle chvíli přemýšlet, než něco napíšeš????

Ale tak zhruba hádám, že máš na mysli DVD s některou z tratí, buď BP nebo 321.
Pokud jde o trať BP, tak si na stránkách trati jistě snadno najdeš tuto informaci: Starší aktualizace nejsou archivovány, proto je nutné aktualizovat pravidelně. Technická podpora je 1 rok zpět.. Takže pokud máš DVD starší, nezbývá, než si objednat nové DVD a poté pravidelně aktualizovat, abys nebyl znovu ve stejné situaci.
Pokud jde o trať 321, tam na stránkách chybí jediná aktualizace, a to ta, kterou autor stáhl kvůli ochraně autorských práv a zasílá jí pouze legálním vlastníkům tratě. Info k tomuto najdeš zde na fóru v příslušném vlákně.

hit.man: jestli správně tipuji dle data trať kterou by měla být BP,tak nikde. Třeba si koupit nové DVD u p. Šemory. Například já už mám z touhle trati 3 DVD(59,75.1,83). Lukas
Sakra, Honza mě předběhl s odesláním příspěvku

Naposled editoval moderátor:
A k čemu jsou nutné staré aktualizace ? Jediný důvod je sběratelský, že si archivuji, jak šel vývoj trati :D
Kdo ještě neví, jak se to dělá, tak tady je postup.
Pokud MSTS jakkoli aktualizuji, tak si pro případy havárie nabo poškození nesprávným postupem aktualizace, zálohuji nejlépe na jiný disk celou složku Train Simulator (jiný PC, přenosný HD nebo v nouzi média DVD)
Pak po nové instalaci MSTS jen vyměním složku Train simulátor za tu ze zálohy. Je to bleskové obnovení poslední funkční konfigurace.
Ale řešit například 20 aktualizací a ve finále mi MSTS nebude fungovat, tak mám 20 možností, kde jsem udělal chybu. Nakonec zjistím, že mi chybí některá vozidla a ta už nikde v downloadech po celé síti neexistují. K tomuto závěru dospěji po probdělé noci u počítače. Takže která volba je lepší ? :D

Takže po delší odmlce odpovídám. Ano chyba se stala mohl jsem specifikovat o jaké dvd jde, netušil jsem že je jich víc. Jedná se o BP 77/Tr3 zde dne 20.3.2007. Když bych chtěl aktuální nejnovější DVD opět musím platit plnou cenu? Nestačilo by to za menší poplatek vystavit někam na share server?

A ty si jako myslíš že je legrace někam vystavit přes 2 GB dat? To je objem jenom oněch aktualizací. A to nepočítám trainset BP, to je dalších pár GB. Pokud máš ono DVD od začátku jako první majitel, proč si nearchivuješ všechny updaty nebo ještě lépe celé aktualizované MSTS? Pokud jsi DVD od někoho dostal (což mi podle data registrace připadá pravděpodobnější), bude lépe si objednat novou instalaci u autora. Doporučuje se to také proto, že na 2 DVD které obdržíš je taky kompletní vyladěný trainset a všechny utility potřebné k provozu trati. A instalace je tak jednoduchá, že, cituji odjinud: "Zvládla by ji i slepice pokud bys ji nasypal okolo ENTERu zrní". Pravda ovšem je, že někteří uživatelé nezvládají ani tohle.

Sice smysl placení není v délce trati, ale s kupou práce s každým DVD a výdaji spojené s distribucí, proto na opakované objednávky nelze uplatňovat slevu, ale kdyby někdo tak uvažoval, tak tenkrát si objednával tratě, které měli poloviční délku a navíc ty starší jsou už současně také kvalitativně úplně jinde.
Kdo chce ušetřit, musí si alespoň jednou za rok ohlídat, co je ke stažení a vše si aktualizovat a poslední funkční verzi si vždy zálohovat.
Já tohle dál řešit nemíním. Také nebudu dělat policajta, jestli dotyčný starou verzi DVD od někoho dostal. Já proti nejsem. Co se starým DVD. Dám kamarádovi a pokud se mu to líbí, tak vím že existuje hodně takových, že si aktuální verzi u mě objednají nebo si to přijedou koupit do obchodu. Tím i dají najevo, že si prací na této trati váží a že tomuto projektu fandí. A to člověka povzbudí k další tvorbě.

Na druhou stranu, existují i opačné pocity a to když někdo stále dokola komunikuje, že mu cokoli nefunguje a já mu jen cituji body z pokynů, co má na DVD, které obdržel. Pak jsou všelijací jiní potížisté, kteří dokáží tutu tvorbu až znechutit a člověk má sto chutí se na vše vykašlat.

1. jsem si dvd poctivě koupil!
2. jen sem se ptal (že sem se vůbec ptal, každej se do mě akorát trefuje)
3. tydle odpovědi mě akorát tak naštvali! (každej mě tady obviňuje z nečeho co není pravda, typyckej českej národ no)

To hit.man
Laskavě si všimni, že tě nikdo z ničeho neobviňuje, nikdo ti za nic nenadává. A už vůbec nikoho nezajímá jak jsi k DVD přišel. Jen se ti snažíme vysvětlit situaci takovou jaká je, nic víc. Řečeno slovy klasika: Můžeš s tím nesouhlasit, můžeš o tom vést spory, ale to je tak vše co proti tomu můžeš dělat. A za ty sarkastické odpovědi po tvém prvním dotazu si můžeš sám. Na takto položený dotaz nešlo asi ani jinak odpovědět.

hit.man napsal:
....
3. tydle odpovědi mě akorát tak naštvali! (každej mě tady obviňuje z nečeho co není pravda, typyckej českej národ no)
Naštvali stejně, jako by si člověk poctivě koupil WIN98 a u Microsoftu se rozčiloval, že to nejde aktualizovat na WIN7
Typicky český národ. Pro korunu by si nechal vrtat koleno.:D:D:D

Téma zamykám než tu vypukne nějaká hádanice. Pokud má mít možnost se ještě někdo vyjádřit tak jedině tazatel (hit.man). Může tak učinit pomocí SZ.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře