Zvuk

gtreeetik

Začátečník
Vo vsetkych lokomotivach mi idu zvuky okrem CD 751 158-7 .. vie mi niekto poradit skadial stiahnem zvuk na tento model ?

Tedy pánové nováčkové, opravdu by to chtělo více iniciativy, ačkoliv jste ve vláknu pro začátečníky!
Existuje vyhledávač google.com, zadal jsem tam kombinaci "msts zvuky 751" a hned druhý odkaz mi poskytl řešení. Velmi složité.

Pawliku, zkusil jsem to dle Tvé rady a jako druhou položku google našel odkaz na Tvůj příspěvek, že mám použít google, hledat text a jako druhý najde Pawlikovu odpověď a tak na ni kliku a tam se zase píše něco o googlovi ...... no prostě se google zacyklil.... :D

Ale k věci - pokud gtreetikovi jedou zvuky i na jiných 751 a nejdou pouze na výše jmenované, tak je spíš problém se směrování engu na špatné zvukové soubory a je potřeba si to ručně upravit, protože tohle by pak jen nové stažení zvuků dle Pawlikovy rady nevyřešilo.

Jak si tento eng upravit je opravdu dost přehledně a názorně popsáno v tutorialu na jistém nejmenovaném foru, které se taky věnuje MSTS. Bohužel odkaz se zde nesmí zveřejnit ( viz. pravidla fora). Takže pokud budeš hledat, tak jako vodítko je to, že ono forum je ve slovenštině.

A jednu radu gtreetik nakonec - je elementární slušností za otázkou alespoň předem poděkovat.

Martens napsal:
A jednu radu gtreetik nakonec - je elementární slušností za otázkou alespoň předem poděkovat.

Upřímně, v tomhle se asi mýlíš. V úředních žádostí taky "neděkujeme předem", ale určitě tím dotyčný nic nezkazí. To se musí nechat.

Za sebe většinu svých otázek a žádostí ukončuju frází "Předem děkuji za případnou odpověď" - myslím, že takto je to optimální. Vyplývá z toho, že neděkuji, pokud neodpoví, ale zároveň děkuji, pokud ano. :D

Dobrý den,

Rád bych poprosil o možná "otravnou" radu. O co jde:
- mám trainset T9 doplněný spousty dalších vozidel, která jsem se vždy snažil nainstalovat dle instrukcí včetně kabin a zvuků.

Přesto: při hraní aktivit mi občas vyskočí chybová hláška, odkazující na chybějící zvukové soubory v umístění TRAINS/ZVUKY/Vozy nebo TRAINS/ZVUKY/Diesel. Většinou, když potkávám "traffic" soupravy. Je mi jasné proč. Žádnou složku ZVUKY, obsahující dále podsložky Vozy, Diesel nebo ještě další, nemám.
A tak tedy prosím o radu, jak nějak elegantně tento problém vyřešit. Na netu jsem nikde zvuky, které by se měly instalovat do uvedené cesty, nenašel.

Mohu tedy nějak změnit nasměrování třeba na zvuky ve složce common.snd, kde určitě vhodnou náhradu najdu? A neexistuje na to nějaká utilitka, která by mi ukázala, u kterých modelů a vozů mám špatně směrovanou cestu ke zvuku?
A nebo nevíte, kdo používal zvuky v umístění TRAINS/ZVUKY/..., kde bych je mohl sehnat a doplnit?

Ještě jednou se omlouvám za možná "debilní" dotaz, ale dlouho jsem zvažoval, jestli si neporadím sám. Ale mám obavu, abych si nenadělal víc škody jak užitku. A maminka taky říkala, že "holá huba, holé neštěstí".

Předem děkuji za jakoukoliv radu

Bendík: zkus to u Jacka

Před instalací ale musíš změnit umístění z Common.snd na Zvuky. Postupuj přesně podle instrukcí instalátoru.

Je to jednodušší než přepisovat cestu v eng/wag na common.snd. Holt, když se nemůže používat jedna cesta...

Pavlík napsal:
Bendík: zkus to u Jacka

Před instalací ale musíš změnit umístění z Common.snd na Zvuky. Postupuj přesně podle instrukcí instalátoru.

Je to jednodušší než přepisovat cestu v eng/wag na common.snd. Holt, když se nemůže používat jedna cesta...

OK, Zkusím to a uvidím. Zvuky od Jacka samozřejmě mám, dát je ale "duplicitně" i do vlastnoručně vytvořené složky ZVUKY mně nenapadlo.

Zvukové súbory SMS nemajú v sebe zadefinovanú cestu, takže sa môžu prekopírovať a preznačiť aj do iných adresárov. Pri kabínach ( CVF súbory ) to možné nie je. Teda iba v prípade že adresár s kabínou je súčasťou modelu, ale to sa moc nepoužíva. Vtedy by bolo možné ho nakopírovať do adresára iného modelu.

Takže slááááva!!!
Vytvořil jsem si složku ZVUKY, do ní nainstaloval zvuky od Jacka a hle - vše jede bez problémů.

Tímto ještě jednou děkuji za pomoc.

Jinak jiná, podle mne lepší cesta, než mít zvuky duplicitně, je kontrola nastavení směrování zvuků ve vozidlech (v souborech eng resp. wag).
Chyby by Ti našel např. ConBuilder, kde jeden z testovacích kroků je zaměřen přímo na zvuky. A na opravu pak stačí Poznámkový blok.

Honza napsal:
Jinak jiná, podle mne lepší cesta, než mít zvuky duplicitně, je kontrola nastavení směrování zvuků ve vozidlech (v souborech eng resp. wag).
Chyby by Ti našel např. ConBuilder, kde jeden z testovacích kroků je zaměřen přímo na zvuky. A na opravu pak stačí Poznámkový blok.

to už je pro mně právě složité. Ještě bych uměl to vyhledat přes CB, ale opravovat soubory eng. a wag. - to si vážně netroufám a ani netuším jak:rolleyes:

Bendík napsal:
to už je pro mně právě složité. Ještě bych uměl to vyhledat přes CB, ale opravovat soubory eng. a wag. - to si vážně netroufám a ani netuším jak:rolleyes:
Stačí trochu popřemýšlet, podívat se do oněch souborů a ono to třeba půjde. Možná by nebylo od věci se podívat i do originální dokumentace k MSTS. Něco málo je tam i k naleznení.

Dobrý den,mám malý problém se zvuky. Stáhl jsem si lokomotivu CTL_E189 a v conbuilderu mi to vyhodili tyto chyby:
The sound file E189Eng.sms belonging to the file CTL_E189-911.ENG is missing the quotes enclosing a wav file in one of the lines.
The error was found on this line: StartLoop ( 1 File ( x_rail_high.wav -1 ) SelectionMethod ( SequentialSelection)
----------------------------------------
[SYNTAX ERROR]
The sound file E189Eng.sms belonging to the file CTL_E189-911.ENG is missing the quotes enclosing a wav file in one of the lines.
The error was found on this line: PlayOneShot ( 1 File ( x_E189_Kompressor.wav -1) SelectionMethod ( SequentialSelection)

Mohl byste mi prosím někdo poradit,co tam opravit. S tímto si nevím rady.Děkuji Bobby

Chybějí tam uvozovky. Správně má být: ( "x_E189_Kompressor.wav" -1) atd.

Předpokládám, že ty zvukové soubory máš na svém místě.

Tyto chyby jsou u zahraničních zvuků celkem časté.

Ty zvuky jsou ve složce u modelu,což je divný. Já nevím jestli když dám do složky common.snd nevzniknou nějaké další chyby v tom že simulátor bude hledat zvuky v adresáři u modelu.

Tak potom máš ty zvuky správně. Jak jsem říkal, doplň uvozovky. Pokud bys ty zvuky chtěl dát do složky common.snd, proč ne. Ale pak musíš navíc ještě upravit cestu v eng/wag modelu.

Back
Nahoře