Aktivity manazer502503

Přeji hezký den.
Takže aktivita dohrána do úspěšného konce a musím skutečně pochválit autora aktivity. Velice povedené dílko, jak s vyváženým traffic, tak i scénářem aktivity. Aktivita mi ani jednou nepadla, až na výjimku před Prahou. :D No a když už chválím, tak taky pár drobnůstek, ale jen kosmetických. Pár jsem jich psal o příspěvek výš a nyní další postřehy.
1. Polanecká spojka (mezi OV Vítkovice - a sjezd na trať od Svinova. Z vítkovic po most přes Odru se jezdí po pravé koleji a až za mostem se sjíždí přes výhybku směr Polanka, alespoň kdysi to tak bylo, jestli je změna, tak se omlouvám.
2. Malinko mne zklamal traffic odstavených vozů v Olomouci, v okolí depa a nákladního nádraží za depem směr PHA. Vím, že je to velká stanice, ale například by bylo pěknám spestřením odstavit u depa soupravu Rabáků, která tam alespoň do nedávna stála a z vlaku byla vidět. A nákladních vozů jako LC je taky u Jiříka dost, takže do nn. bych přidal právě je. To samé sem tam s vozy u ramp v ostatních stanicích.

Tak to tak vše, ale jinak jak jsem psal, aktivita se mi velice líbila. No a pokud mohu, přidávám zde příjezdy a odjezdy do stanic, jak to vycházelo mně, to k příspěvku od Blackwolfa a mé osoby ohledně opravdu napnutému času v Jř.

Příjezdy v aktivitě:
Bohumín - 13:32:04, +00:00:04 - 13:33:03, -00:06:57
Ostrava hl. n. - 13:47:40, +00:00:40 - 13:48:20, -00:00:20
Studénka - 14:43:09, +00:00:09 - 14:44:07, -00:00:07
Suchdol nad Odrou - 14:50:39, -00:00:21 - 14:51:38, -00:00:08
Hranice na Morave - 15:02:55, -00:00:05 - 15:03:37, -00:00:07
Olomouc hl. n. - 15:29:12, +00:01:12 - 15:29:36, -00:00:36
Zábreh na Morave - 15:48:59, +00:00:59 - 15:49:19, -00:00:19
Ceská Trebová - 16:13:09, +00:01:09 - 16:13:31, -00:00:31
Pardubice hl. n. - 16:44:51, +00:01:51 - 16:45:17, -00:01:17
Kolín - 17:03:36, -00:00:24 - 17:05:07, -00:00:07
Praha hl. n. - 17:51:31, +00:00:31 --:--:-- --:--:--

Celkem +00:00:00 +00:00:00

S pozdravem Dan.

Děkuji Dane velmi moc!sem rád že se aktivita líbila!
A k těm připomínkám:Jak je to u té Polanky opravdu nevím,pokud je to jak psal Dan tak,to můžeme brát tak,že byla mimořádná situace,a jelo se tak jak jelo :-)
K těm odstaveným vozům,souhlasím,mohlo jich být více,aspoň mám do budoucna co zlepšovat!Jen by asi chtělo mít nějaké podklady,kde a co stojí odstavené,abych tam nedával nějaké blbosti!
Poslední věc,ty časy :rolleyes:
Chápu že je to hodně napnuté,v reálu se to stává asi velmi zřídka.Pravdou ale je že vlastně ze Svinova doháníte zpoždění,tudíž se musí jet svižněji,než obvykle.Hlavním znakem aktivity bylo právě to,že pojedete jako "o život" , proto jsou ty časy tak napnuté!
Sice to teď bude znít jako "machrování",ale pravdou je že poslední rok sem v msts nejezdil skoro s ničím jiným než "Dvojkou" (řadou 151),takže sem se s ní opravdu zžil,a vím kdy brzdit,kdy dát jaký stupeň,využívat výběh a tak...., z toho vyplývá že je to taky o zkušenostech jízdy s řadou 151.Takže chápu,že ty časy málokdo bude napoprvé stíhat!Ale snažil sem se tam nechat i nějakou rezervu!
Toť pro objasnění vše!
Ještě jednou Dane díky moc.......:)

manazer502503 napsal:
............K těm odstaveným vozům,souhlasím,mohlo jich být více,aspoň mám do budoucna co zlepšovat!Jen by asi chtělo mít nějaké podklady,kde a co stojí odstavené,abych tam nedával nějaké blbosti!.........
Ahoj, no ono to s těmi vozy není zas až tak složité. Když dělám aktivitu, tak si udělám traffic a pak při fyzickém projíždění vemu papír a tužku a například vidím v nádraží rampu kde je hronada dřeva a šup tam Res jeden prázdný a jeden ložený.:D a tak jedu dokola, pak když nevím co ještě, otevřu fotomapu na netu a najedu na nádraží a dosadím vozy i dle toho, co se tam nachází. Ale na raálnost co kde přesně, to neřeším.:D

S pozdravem Dan.

Ahoj,
tak až do Vítkovic bylo všechno ok.
Tam však nevím, za jakého důvodu, na odjezdovém klacku zůstalo i po hlášce STOP a kdybych to nechal puštěné ještě teď, bude tam nadále.
TAB nepomohl a přitom vše bylo ok.
Může mi někdo sdělit, co tam je za "renonc" ?
Díky za radu.

Midrafon napsal:
Ahoj,
tak až do Vítkovic bylo všechno ok.
Tam však nevím, za jakého důvodu, na odjezdovém klacku zůstalo i po hlášce STOP a kdybych to nechal puštěné ještě teď, bude tam nadále.
TAB nepomohl a přitom vše bylo ok.
Může mi někdo sdělit, co tam je za "renonc" ?
Díky za radu.
Tam může být problém pokud jsi nejel až za reverzní bod, musí zmizet na TM. Jinak nevím, já to projel bez problémů.
Dan

Tak jsem to udělal, když jsem spojil vagony do ucelené soupravy ve Vítkovicích, ale potom hláška o odjezdu, cesta na Polaneckou spojku skutečně po pravé koleji, ale nakonec jsem skončil znova ve Svinově. A celou cestu až tam proti TAB a pořád na TM samý reverzní bod.... Tak to teda potom nechápu, co je to za koninu...:-D

Midrafon napsal:
Tak jsem to udělal, když jsem spojil vagony do ucelené soupravy ve Vítkovicích, ale potom hláška o odjezdu, cesta na Polaneckou spojku skutečně po pravé koleji, ale nakonec jsem skončil znova ve Svinově. A celou cestu až tam proti TAB a pořád na TM samý reverzní bod.... Tak to teda potom nechápu, co je to za koninu...:-D
Tak jsme doma, někde ses dostal mimo trasu aktivity. Ale kde to netuším, z Vitkovic musíš jet po levé koleji, Do Vítkovic přijedeš se soupravou a vedle na koleji stojí souprava, kterou máš připojit, vyjedeš za vexle směr polanecká spojka a s celou soupravou co jsi dovezl z Kunčic najedeš na vozy u nástupiště. (tady bych chtěl tvůrci aktivity poradit jednu zásadní věc, takovýto posun se ošéfovává hláškama, pří jízdě k souprave, tolik a toli metrů do zastavení a při najetí na soupravu, hláška "stůj jsi na vozech". To jsem pozapoměl napsat) Pak se to musí postavit na volno a jedeš jak jsem psal po levé koleji směr Studénka. Nikoliv Svinov, to je blbě a tím se stává aktivita nehratelnou.

Mě se to stalo na poprvé taky,že jsem po posunu jel proti TAB až na Svinov, doháněl jsem spoždění a nezastavil podle hlášky ve Vítkovicích.Na podruhé jsem zastavil,udělal posun k návěstidlu posun zakázán napojil se na vagony a hned jsem měl postaveno do odbočky na Polanku.

ahoj Chlapci!To mě mrzí že s tím máte problémy!Bude to jak říkal Dan,že jste se někde někde dostali mimo trasu,a nevybavil se RB!Ale doteď sem nepochopil proč se to stává!mě se to při testování taky stalo!
Ale když sem to projel následujícím způsobem bylo to v pohodě: Přijedu od Kunčic k peronu,zastavím!Po levé straně stojí Pinďa,a po pravé vozy které mám zapojovat!Po povolení k posunu jedu na zhlaví,hned na první výměně jedu na pravou kolej,hláška mě zastaví před návěstidlem zakazující posun(tam by nejspíš neměl být problém,hláška je dost daleko aby se vybavil RB,to sem si vošéfoval tím,že sem tam dal tu samou soupravu,abych věděl kam dát RB),jediné co by mohlo dělat problém,kdyby jste projeli tu návěst zakazující posun.(já jí nikdy neprojel,tak nevím co by se potom mohlo stát!
Poté sunu se soupravou po pravé koleji na odstavené vozy!Svěšuji se s nimi při rychlosti cca 1km/h(menší ne,pak by se nemuseli připojit).Po svěšení a přelezení na stanoviště,se mi hned postaví na odjezdovém návěstidle : "po obvodu výhybek,přilehlých k návěstidlu 40km/h a dále volno!Na výměně přejíždím na levou kolej a jedu směr Polanka!
Tady by mohl být problém v tom,že se mi stalo že sem na vozy najel prudce,a posunul sem je kousek dozadu....to si myslím že by mohl být ten problém!
Protože když sem na ně najel cca ten 1km/h,tak to bylo v pořádku,zkoušel sem to několikrát,a vždy se mi postavila vlaková cesta!
Mimochodem vás na tento problém upozorňuji v readme přiloženém k aktivitě!
Na závěr děkuji Danovi,za další zlepšení do budoucna,příště se budu snažit ten posun vošéfovat hláškami! Díky
Mějte se Honza

Tak jelikož jsem testoval aktivitu autorovi Silnice není závodní dráha, tak vím, jak se v Kunčicích, Vítkovicích věci mají a pak následně celá trať až do Přerova.

Jinak musím nahlásit úspěšné projetí bez pádu, aktivita je moc hezká, zajímavá všemi zápletkami a předjížděními, prostě jsem se opravdu nenudil.
A chci Honzovi vyjádřit hluboký obdiv nad tím, co jako začátečník dokázal. :-))))
Díky,díky,díky a gratuluji, moc hezké dílko!!!!!

Midrafon napsal:
Tak jelikož jsem testoval aktivitu autorovi Silnice není závodní dráha, tak vím, jak se v Kunčicích, Vítkovicích věci mají a pak následně celá trať až do Přerova.

Jinak musím nahlásit úspěšné projetí bez pádu, aktivita je moc hezká, zajímavá všemi zápletkami a předjížděními, prostě jsem se opravdu nenudil.
A chci Honzovi vyjádřit hluboký obdiv nad tím, co jako začátečník dokázal. :-))))
Díky,díky,díky a gratuluji, moc hezké dílko!!!!!

Oooo,děkuji,děkuji moc pane!Takovýto komentář moc a moc potěší!
Budu se moc snažit aby i další aktivity byly minimálně takové,ne-li lepší!
Ještě jednou díky moc :)

Blackwolf napsal:
....... Dojel jsem do Zábřehu a nějak mě ta aktivita přestává bavit. Asi nestíhá můj 2,5 roku starý PC nebo nevím. Např. mezi Štěpánovem a Střeni naberu 10 s ztrátu, do Červenky dalších 20 s ......
Zdravím.

Musím se autorovi aktivity veřejně omluvit. Zjistil jsem, že jsem aktivitu jel s jiným inv. číslem Banánu, který "netáhl" tak jak autorem zamýšlený. Vše vzniklo tím, že jsem v Bohumíně nebyl schopen odbrzdit loko a zkoušel jsem i jiné 151-čky. Pak jsem na to kouzelné tlačítko natrefil, ale již jsem nezměnil řízenou loko. Tudíž ještě jednou omluva :eek:. Jedu aktivitu znovu a jsem za Pardubicemi načas.

Naposled editoval moderátor:
Dobrý den stáhnul jsem si aktivitu EC 110 Praha ale nevím kde sehnat vagon zssk Bmeer 058 prošel jsem všechny stránky o msts a nenašel tak prosím jestli by byl nekdo tak laskavý a vagon mi zaslal na můj e-mail marty3232@seznam.cz předem děkuji

martin32 napsal:
Dobrý den stáhnul jsem si aktivitu EC 110 Praha ale nevím kde sehnat vagon zssk Bmeer 058 prošel jsem všechny stránky o msts a nenašel tak prosím jestli by byl nekdo tak laskavý a vagon mi zaslal na můj e-mail marty3232@seznam.cz předem děkuji

Ahoj!vagon je ke stažení tu: http://michal-msts.ic.cz/zssk_Bmeer.exe
A otázka pro vás ostatní chyběl ještě někomu?mě je divné ,že někomu chybí,protože sem seznam vozidel mimo TBP pečlivě procházel,takže by nemělo nic chybět...
Díky a ahoj

Blackwolf napsal:
Blackwolf napsal:
....... Dojel jsem do Zábřehu a nějak mě ta aktivita přestává bavit. Asi nestíhá můj 2,5 roku starý PC nebo nevím. Např. mezi Štěpánovem a Střeni naberu 10 s ztrátu, do Červenky dalších 20 s ......
Zdravím.

Musím se autorovi aktivity veřejně omluvit. Zjistil jsem, že jsem aktivitu jel s jiným inv. číslem Banánu, který "netáhl" tak jak autorem zamýšlený. Vše vzniklo tím, že jsem v Bohumíně nebyl schopen odbrzdit loko a zkoušel jsem i jiné 151-čky. Pak jsem na to kouzelné tlačítko natrefil, ale již jsem nezměnil řízenou loko. Tudíž ještě jednou omluva :eek:. Jedu aktivitu znovu a jsem za Pardubicemi načas.
Ahoj!v pohodě!jo jo tahle "Dvojka" (151 023-9),táhne hodně dobře,nevím jak ty ostatní,ale s touto by se to mělo bez problému stíhat,musíš ji však pěkně "honit" :D

Ahoj, aktivita je super. Porad se neco deje, clovek nema cas se "nudit" i na tak dlouhe ceste. Jel jsem jak rikas +/- 1km/h v povolene rychlosti a dojizdel jsem na stanice dle SJR. Drzim palce a moc se tesim na dalsi Tvoji aktivity.

ender.wiggin napsal:
Ahoj, aktivita je super. Porad se neco deje, clovek nema cas se "nudit" i na tak dlouhe ceste. Jel jsem jak rikas +/- 1km/h v povolene rychlosti a dojizdel jsem na stanice dle SJR. Drzim palce a moc se tesim na dalsi Tvoji aktivity.

ahoj!děkuji moc!sem rád že si se nenudil a taky že, si stíhal ty napnuté časy!Holt si už zkušený virtuální fíra :D
Pomalu ale jistě rozjíždím další aktivitu,tak doufám že bude aspoň tak povedená jako tato!díky a ahoj.

Aktivitu jsem zatím dojel do Č Třebové, je pravda, že jsem se nijak zvlášť nenudil a v tomhle směru jí vidím pro hráče jako povedenou.
PS: Jen škoda, že ve skutečném provozu by jsme měli asi tak hodinu zpoždění oproti JŘ. A to jsem ještě optimista.
( Jen vyvěšování, zavěšování, objíždění a všechny úkony kolem, ta prodleva by byla určitě podstatně větší. )

Já sem aktivitu dojel do Bohumína,dál to nešlo..pořád mě nejde odbrzdit 151,už sem z toho bezzubej. Odbrždění vlaku dávám a pořád nic,nechápu to :)

Stahnul jsem si aktivitu a už jenom opravuju consisty a vidím nedostatky v řazení některých motorových rychlíků. Párkrát máš cargostroj na osobáku a opačně. Mnoho LC. Hloupost je už i ten přelez z mašiny na mašinu jak jsem se dočetl tady z fora. Mám to stažený a opravený tak se svezu a napíšu co a jak.

Čouda napsal:
Stahnul jsem si aktivitu a už jenom opravuju consisty a vidím nedostatky v řazení některých motorových rychlíků. Párkrát máš cargostroj na osobáku a opačně. Mnoho LC. Hloupost je už i ten přelez z mašiny na mašinu jak jsem se dočetl tady z fora. Mám to stažený a opravený tak se svezu a napíšu co a jak.

Jo jo chápu,pro příště se budu snažit polepšit!přece jenom je to můj první výtvor ;)

Candreva napsal:
Já sem aktivitu dojel do Bohumína,dál to nešlo..pořád mě nejde odbrzdit 151,už sem z toho bezzubej. Odbrždění vlaku dávám a pořád nic,nechápu to :)

ahoj!pozorně si přečti celé tohle vlákno a určitě na něco přídeš a svůj problém vyřešíš,je to tu už několikrát probírané :D

Back
Nahoře