Traťové návesti (skutočné)

Michal napsal:
Zbyňku, on tě tady někdo nutí, abys v celé trati vyměnil předvěstníky?
Ne já už asi odbočil od tématu vlákna, ale pointa je v tom, že většina tratí je už postavených a byl tady vznesen návrh, aby se nedělal nový model, ale jen skin (nebo model, který nahradí původní) a tím by se vše přepsalo v celé trati. Skin by byl ne omlácený, ale zachovalý a s patinou. A pak by se vyměnilo jen pár kusovek, kde by bylo aktuální větší poškození. Jako další varianta do stavebnice.
Já si myslím, že mám právo napsat svůj názor na věc. Pokud chce kdokoli vymýšlet jakoukoli stavebnici, je dobré se poradit se staviteli tratí. Myslím se všemi. Doposud každá stavebnice dělaná jen tak nebyla nikdy dokonalá.
Viz nejstarší perony, viz stavebnice TV, viz první stavebnice náspů od Ppoollla nebo také sortiment návěstidel. Jrka Polák do své původní stavebnice dodělával dvojnásobek variant. Co zařadit do stavebnice se pozná, až se to prakticky vyzkouší.
Když jsem nově osazoval brány TV, tak bez Deteriových nových modelů, které mi dodělal na přání bych byl v patu. (Kolín, Kúty, Olomouc, atd)
Pokud chceme mít výborné výsledky, je nutné vzájemně komunikovat a spolupracovat. Pokud někdo udělá nějakou práci a připomínky odsekne způsobem, "když se Ti to nelíbí, nikdo Tě nenutí to používat", tudy cesta opravdu nevede. Ale to píšu jen teoreticky, Somatko nic podobného neřekl :D, to Michal :D

Jé to jsem se zase rozepsal.
Čoudo, díky za názor. Psali jsme asi současně. Já od Tebe neopisoval. :D :D :D
Jsem rád, že někdo pochopil, o čem je tady řeč. Asi bych Ti měl dát bodík.

Naposled editoval moderátor:
V tomto prípade som písal absolútne nestranne a Michalova otázka zaskočila aj mňa. A pritom som sa snažil formulovať vety tak aby na to nikto iný neskočil. Dokonca som zvažoval aj slová ako to napíšem, čo u mňa nie je zvykom. A hľa posere to niekto iný......

Dem: Je to úplně jedno. Nemá cenu si kuli tomu dělat hlavu. Příště se to může stát zase nám...

Somatko je to pěkná práce jen tak dál. ;)

Pánové co tu vaši diskuzi přeusnout jinam? Moc se mu to tady zakecává a ztrací to význam vlákna tak trochu. :-P

Asi už budu za notorického rejpala, ale podle obrázku se mi zdají písmena trochu našikmo a typ písma není ten, co se na rychlostnících vyskytuje. Možná ten obrázek zkresluje. Ale jen pro úplnost praktická připomínka. Vyskytují se rychlostníky po pěti km. Počínaje 5 a konče 155 :D Potřeba jsou úplně všechny. Když jsem dělal svou stavebnici, tak jsem si myslel, že některé se nikde nevyskytují a na potvoru jsem takové brzy potřeboval. :D Tak hold jen databázový rychlostník, protože jsem doposud byl líný si jej domalovat. :D Statické jsou potřeba, protože databázové kvůli rušení sousední koleje musí být mnohdy umístěné z druhé strany. Nebo u vícekolejných tratí. I proto se musí dodržet jednotný typ písma, aby na dvoukolejce vedle sebe nebyly rychlostníky s písmem každý pes jiná ves.

Originál font je složen pouze z oblouků a přímek, osmička jsou dva kroužky nad sebou, pokud kousek umažeme, dostaneme trojku, šestku, devítku a po přidání přímek nulu a zbytek. Tento font je takový typický pro staré rychlostníky, bez něj to vypadá divně (a pokud je jedna číslice originál a druhá Arial, tak úplně). Pokud bys to dodělal, tak bych zajásal, stáhl a začal osazovat.

Pánové nevíte někdo jak na tom modelu té stahovačky nastavit svícení tak jak to má stahovačka která už pro MSTS je?

Tam to svieti tak, že sa to po nejakom čase zapína a vypína. Je to animácia priamo v S súbore.

Má to 60 polys.Ale sú dve verzie, jedna s nožičkami viac k stredu, a druhá s nožičkami pri krajoch.

Ako sa tam nabralo 60 polys ? Teraz to neber v zlom, ale toto sa dá spraviť z 32 polys a nebude vizuálne rozdiel medzi tým.

Nie preto som to písal, že si to neviem predstaviť, ale preto, že na takto jednoduchý objekt je to veľa :) Ono sa to nezdá veľa, ale si zrátaj keď stavitel použije viac takýchto objektov na jednom štvorci o koľko mu to navýši zbytočne počet polis a s tým aj zaťaženie PC.
V konečnom dôsledku môže ísť o tisíce polis ktoré tam nemuseli biť.

Naposled editoval moderátor:
To je nič, či to má 30, alebo 60, keď sa tam dá rozumná viditeľnosť, tak to nič nespraví. Hlavne keď v tom štvorci sú takéto tabule 2...Hlavne ak tam staviteľ dá nemeckú lavičku, ktorá má 1500 poly a viditeľnosť 2000M. A hráč si tam postaví mašinu, ktorá má 40 000 poly a je vymalované. A horšie bude keď tam ešte dá takúto blbosť: :D
http://img207.imageshack.us/i/87671143.jpg/

Back
Nahoře