Projekt Open Rails

Máte nějaký odkaz na jeho lokomotivy? Nemám zase takový přehled a google mi moc nepomáhá... Stačí mi i ENG. Může to být i nastavením brzd...

Naposled editoval moderátor:
zbynda napsal:
Staženo a vyzkoušeno 2x. S následující soupravou bylo na vodorovné trati dosaženo maximální rychlosti, přičemž při 140 km/h lokomotiva vyvíjela tažnou sílu cca 75 kN (tj. necelých 3000 kW). Problémy s brzdou jsem nezaznamenal, souprava standardně odbrzdila "přirozenou cestou". Pokud máte pocit, že jsou vaše soupravy zabrzděné, podívejte se na F5 / Brake information, kde uvidíte, zda máte připojené hadice, odbrzděné ruční brzdy, atd. Pokud by i tak problém nezmizel, podívejte se na F5 / Force information, kde by se ve sloupci "Friction" objevila u některého z vozů výrazně vyšší hodnota odporové síly. Může se to stát - obvykle je to špatným nastavením buď Davisových koeficientů, nebo hmotnosti vozu.
Pozn.: vliv rozdílného FPS zanedbávám - každou simulaci zkouším při standardních 60 FPS a při velice slabých 15 FPS.
Souprava:
Kód:
SIMISA@@@@@@@@@@JINX0D0t______

Train (
    TrainCfg ( zssk_362001+9IC
        Name ( "zssk_362001+9IC" )
        Serial ( 1 )
        MaxVelocity ( 40.00000 1.00000 )
        NextWagonUID ( 10 )
        Durability ( 1.00000 )
        Engine (
            UiD ( 0 )
            EngineData ( zssk_362001 zssk_362-001 )
        )
        Wagon (
            WagonData ( ZSSK_Aeer zssk_Aeer )
            UiD ( 1 )
        )
        Wagon (
            WagonData ( WRreerzs zssk_WRreer )
            UiD ( 2 )
        )
        Wagon (
            WagonData ( Bpeerzsic zssk_Bpeer )
            UiD ( 3 )
        )
        Wagon (
            UiD ( 4 )
        )
        Wagon (
            UiD ( 5 )
        )
        Wagon (
            UiD ( 6 )
        )
        Wagon (
            UiD ( 7 )
        )
        Wagon (
            UiD ( 8 )
        )
        Wagon (
            WagonData ( Bpeerzs zssk_Bpeer )
            UiD ( 9 )
        )
    )
)

Na tenhle problém jsem dřív narazil taky. Teď jsem to vyzkoušel znova podle paashiho rad a bingo! Problém mi dělal vůz B 269. S ním jen 105, po odpojení 130.
01.jpg

Nechápem ako môžte jazdiť s Peršanmi keď BSE je v OR uplne vedľa..

dem napsal:
Nechápem ako môžte jazdiť s Peršanmi keď BSE je v OR uplne vedľa..
Pro ty z vás, kteří neradi čekají, je tu řešení pro všechny brzdiče BSE (lze jej převzít např. z 814):
Kód:
Brake_Train 	( 0 1 0.05 0.8
			NumNotches ( 5
				Notch ( 0 0 TrainBrakesControllerFullQuickReleaseStart )
				Notch ( 0.4 0 TrainBrakesControllerReleaseStart )
				Notch ( 0.6 0 TrainBrakesControllerHoldStart)
				Notch ( 0.8 0 TrainBrakesControllerFullServiceStart)
				Notch ( 0.99 0 TrainBrakesControllerEmergencyStart )
			)
		)
Opět ale POZOR: neručím za zpětnou funkčnost v MSTS - zálohujte!

Chci se zeptat kdy plánujete zprovoznit kombinované ovladače a jestli plánujete ARR.

Kombinované ovladače známé z MSTS samozřejmě budou podporovány. Co se týče ARR, mám hotovou zkušební verzi. Bohužel, ARR vyžaduje některá nastavení, která není možné zevšeobecnit - ARR pro loko 380 nebude dost dobře fungovat pro 810 a naopak. Konfigurovat tuto funkci bude možné až s představením nového ORTS formátu ENG souborů. Dalším důvodem je, že se jedná o funkci, která v MSTS chybí a ORTS ve verzi 1.0 je mezníkem kompatibility s MSTS. Nové funkce tedy budou představovány až po vydání verze 1.0. Stejně jako ARR bude představen i systém AVV.

Jsem úplná lajk na MSTS. Mám dotaz - kdy bude zprovozněn kombinovaný ovladač tak, aby taky i při brzdění byl slyšet zvuk soupravy? A půjde OR aplikovat např. na Olomouc2?
dík

Jen v krátkosti: zvuky nesouvisí s funkcí ovladače a samozřejmě - snaha je o úplnou kompatibilitu, takže zvuky budou. Podpora funkčnosti tratí nezávisí ani tak na ORTS, ale spíš na míře "štábní kultury" tvůrců tratí. Už teď je ale jasné, že tratě v ORTS nebudou zřejmě nikdy fungovat přesně tak, jako v MSTS. Graficky pravděpodobně ano, ale problematická budou vždy návěstidla...

S tou mlhou se dá čarovat už dlouho, je to parádní, například když chci dělat nějaké "noir" screeny s novými modely :) Líbí se mi, že se dá měnit počasí během chvilky přímo ve hře, umí to neskutečné věci.

Takže aktivity hrať stále nejdú...škoda :) konfigurácia W8 x64 a trať 321 akt. 24, aktivita od poisna.

Jde spíš o to, že trať 321 je s OR nekompatibilní i ve volné jízdě.

Skúšal som aj trať BP. volna jazda bez problému, aktivita hned pada

Super prográmek :) , škoda, že tam nejdou otevřít uložené pozice a podle toho co jsem četl nefunguje pod některými trati, opravdu velká škoda , je to super když je hra přes celý monitor a jsou dodrženy poměry a ta grafika a jiné vylepšení a načítání hry je raz dva ...

Plne suhlasim, verim ze tvorcovia sa stym este pohraju a bude to tip top. Ked by aj tie navestidla nefungovali spravne tak by som to prekusol hlavne nech sa daju hrat aktivity

Chci se zeptat pokud používám tuto ulitu Open Rail X.2027 , musí se pořád rozlišovat jako u MSTS jiné Routes a globaly pokus jsou si ty tratě nekontabilní, anebo jsou spustitelné společně aniž bych musel přejmenovávat např.: Global_321 Routes_321 apod. ?

... nemůžu najít edit ... : oprava : ... * Routes a globaly pokud ty tratě jsou spolu nekontabilní ...

Back
Nahoře