Projekt Open Rails

Hele, já se nemíním hádat, je to věc každého, na jaké verzi tvoří. Ovšem pokud vám tak vadí, že smolí OR a nefungujou aktivity, tak je třeba napsat tvůrcům a zatím pro to nikdo nic neudělal. Já to taky nebudu, jednak jsem se nesetkal s žádným takovým problémem, jako je nefunkčnost nekódovaného WP, a jednak neovládám cizí jazyky. Na půlnoční traffic, který nejede, je poměrně jednoduché řešení [netvořit aktivity přes půlnoc, určitě najdete něco podobně zábavného za denní doby]. Mimochodem, od tématu se zde neuhýbá, název je "Projekt Open Rails" a my tady řešíme, co se děje v Projektu Open Rails. Abych to tedy shrnul - zákon vám nezakazuje tvořit na experimentální verzi OR (zatím) a pokud chcete můžete. Pokud narazíte na problém, můžete napsat sem, ale nečekejte, že to vyřešíme, páč OR jsme nevyvinuli my, napiště na OR fórum a dost možná se budete podílet na vyřešení problému.

Alcapone - aktivity by měly být hrány na verzích, na kterých byly otestovány a úspěšně bylo dosaženo cílové stanice bez jakýchkoliv problémů. Pak jistě nevzniknou problémy. Bylo by fajn to uvádět (ano, také jsem na to kašlal, ale připadalo mi to jako zbytečnost z důvodu toho, že jsou hratelné na stabilních verzích a to docela stačí, a taky byly tvořeny pro MSTS).

Moderátoři nechť rozhodnou sami, zda-li příspěvky patří sem, nebo do propadliště dějin.
HOWGH.

Já to taky nebudu, jednak jsem se nesetkal s žádným takovým problémem, jako je nefunkčnost nekódovaného WP,...
Tak to nevím, na jekém PC a jakou verzi OR máš, když jsi se s ničím takovým nesetkal...
Mimochodem, od tématu se zde neuhýbá, název je "Projekt Open Rails" a my tady řešíme, co se děje v Projektu Open Rails.
Co tady celou dobu píšu, připomínky k projektu a jeho chyby (zatím co ty jsi se postavil do opozice a prosazuješ jen to svoje). Pardón, vlastně ty jsi se s žádnou chybou nestkal, ale 90% tvůrců ano. Nejsem v kontaktu jen na fóru, aktivity a chování OR řešíme i jinak (třeba telefonicky, když se něco vyskytne).
Na půlnoční traffic, který nejede, je poměrně jednoduché řešení [netvořit aktivity přes půlnoc, určitě najdete něco podobně zábavného za denní doby].
To je řešení, jak stehno... To je jako by jsi napsal jezděte jenom v určité roční období v určitém místě, nezlob se na mne, ale tento názor nějak nepochopím. S tím by jsi se neposunul nikam.
a jednak neovládám cizí jazyky.
Já taky ne, jen ruštinu, v mé době jsi moc možností neměl, proto zde píšu, že by to chtělo někoho, kdo by zde posbíral postřehy a jednal s vývojáži za nás všechny co testujem OR. Né jednotlivě každý sám, to tam bude guláš, jako začíná být zde. A myslím, že by to bylo i uvítáno ze strany tvůrců OR.
Moderátoři nechť rozhodnou sami, zda-li příspěvky patří sem, nebo do propadliště dějin.
HOWGH.
No nevím, čím jsi vlastně přispěl k danému problému? Rdou takovou ať vlastně jezdíme jen na stabilní verzi a nebo kde máme tvořit aktivity, takže jsi si vlastně odpověděl sám, kam příspěvek patří. :)
Dan

Dane napíš im to tam po rusky......On sa niekto nájde kto to preloží.....A ono skoro všade rusky vedia. Písať to sem po česky má menší predpoklad úspechu ako keby si to tam praskol po rusky.

Nooo. To by dopadlo asi zajímavě... :-) Já umím mluvit, polsky, rusky, ale gramatika psaní, to je druhá věc. Polsky umím díky tomu, že na Ostravě se mluví i polsky a psaní rusky, to už je tak dávno, že bych ze sebe vysmolil tak ztěží jednu větu. :-)

Zkusil jsem jednu novou misi na trati 310, začátek v Krnově, plno souprav odstavených vozů s WP nastaveným na 1200 a 2700 sekund, dva MOs vlaky s kódovaným časem 3xxxx. Všechno přijelo i odjelo jak má. Kombinace několika WP za sebou nepoužívám, že by tomu vadilo právě to? Nezmizla pouze jedna souprava mezi šturcem a námezníkem asi kvůli dlouhé trase, mimochodem i kdyby zůstalo ve stanicích všechno a hráč odjede, zatěžuje to dále PC nebo Openrails zmizením trafficu uvolní paměť?
K tomu tvoření na stabilní verzi a testování na experimentální. Nedělám žádné desetihodinové šichty ani skákání z mašiny do mašiny. Jen reál, žádné spěchání. Ale jak přijdete na nějakou chybu v trati nebo OR jinak než vytvořením pořádné mise se všemi vychytávkami? Krom toho když budeme všichni tvořit všechno pro stabilní verzi a po roce vyjde oficiálně nová stabilní verze obsahující desítky takových chyb, na které za rok nikdo nepřišel, co pak s tím?

Druhá věc je ta komunikace s tvůrci. To tu fakt není nikdo registrovaný na tom fóru, kdo by přeložil pár vět?

Ahoj, já jsem tu dával video o stranu dřív, klasícký výchozí bod a na další zastávce bod bez kódu 29 sekund, vlak dojede, zastaví a pak zůstane viset. Tak mne napdá, ta jsi tam dával 4 místn= číslo, zakus ze srandy dát vyčkávací bod do zastávky třeba těch 29 sekund, ještě mne napdá trať, já to dělám na BP, jak se vrátím z práce, zkusím 310 a stejnou situaci jako na BP a uvidíme, ale že by na to měl vliv druh trati se mi nějak nezdá.

Nevim jestli tam pise nekdo z tohodle fora, ale minimalne tam jeden cech pise. Nedavno tam nahlasil chybu, ktera ted byla opravena :
http://www.elvastower.com/forums/index.php?/topic/30343-cabsignaldisplay-issue/

Kazdopadne je zbytecny se hadat, kdo pro jakou verzi OR ma co delat. Myslim, ze Jacek to napsal spravne.
A co se komunikace s tvurci tyce, tak ta je na prd. Na forum se normalne nejde zaregistrovat. Jen nejakym prosenim u admina a nebo se zkusit zaregistrovat na https://launchpad.net/or a zkusit stesti tam, ale jak uz jsem tu psal, tak minimalne pri pokusech s prekladem jsem neuspel. Na hlaseni chyb nejsem zas tak dobrej anglictinar, abych zvladnul popsat dostatecne vase problemy s hrou (anglicky dokazu docela dobre cist/poslouchat, ale neco napsat je pro me ale docela problem).

Pškné velice pěkné, myslím, že to bude super zpestření, konečně pohyb na nádraží, ale nsamál jsem se, jak ta maminka jede s tím kočárkem ze schodů a naopak a pak jsem chytil totální záchvat smíchu, když z těch schodů sjede ten dělňas s kolečkama... :-)

Ahoj, tak mně ten nekódovaný WP prostě nefunguje, teď kde je chyba? Dávám zde miniaktivitu: https://ulozto.cz/!TINvotOUstje/wp-nekod-nefunkcni-apk Do zastávky vlak dojede, zastaví a už se ani nehne, hodonota WP 30 sekund, už jsem ze zoufalství zkoušel hodnoty 29 (kvůli trojce na začátku), pak jsem zkoušel vícemístný 000030, ale editor jej stejně uloží jako 30 sekund. Or mám nastaven takto:
OR NASTAVENÍ 001.jpg
OR NASTAVENÍ 002.jpg
OR NASTAVENÍ 003.jpg
OR NASTAVENÍ 004.jpg
OR NASTAVENÍ 005.jpg
OR NASTAVENÍ 006.jpg
OR NASTAVENÍ 007.jpg
OR NASTAVENÍ 008.jpg
OR NASTAVENÍ 009.jpg
OR NASTAVENÍ 010.jpg
Už jsem zkoušel celý OR smazat, stáhnul jsem poslední verzi a stejný výsledek. Tak nevím kde je chyba. Dan

Pro doplnění informací, WP s hodnotou 1080 sekund, když jsem osazoval vozy v Bohumíně funguje a vozy zmizí (trasa mimo perón v odstavných kolejích), tak teď už jsem z toho totální... :-)

Tak skús posunúť WP kúsok mimo zastávku, aby mašina bola vonku a vozy ešte na peróne a možno to bude fungovať......Možno len WP nesmie byť na peróne.

No, dal jsem tam kódovaný a ten funguje, bohužel do kódovaného se nedá zadat čas odjezdu XX:XX:30. Teď mi psal Joska a jemu to nejde taky. Nicméně, to co píšeš je krok zpět, kdysi když nebyly WP, muselo se to řešit servisy 4, aby vlaky nestály všechny stejně. V MSTS po zašktnutí stanice to bylo jak píšeš ty ať zadám WP, v OR to je po zaškrtnutí přesně uprostřed nástupiště, ale zase vlak dodržuje časy odjezdu, nezsjímají jej přechody přes koleje a křižování vlaků tak vypdá blbě. Navíc třeba na BP otevírá vlak dveře do kolejiště.

To bude ale problém samotných tratí.....Neboli stavané (a ani nemohli) byť stavané tak aby to korektne fungovalo. O OR sa nevedelo nič...... Stále som toho názoru, že trať postavená v OR editore priamo pre OR by s týmto problém nemala......

...že trať postavená v OR editore priamo pre OR by s týmto problém nemala......
Jenže než někdo postaví takový projekt, jako je BP, nebo 321 pro OR, tak to já už budu mít asi úplně jiné strarosti, než sedět u compu... :-) :-) :-)

No tak ono je dobře, že jedou tratě, modely z MSTS i pod OR a doufám ve skrytu duše, že to berou v potaz i vývojáři. :-) Kdyby ne, udělali by to hned nekompatibilní.

Ahoj.
Ještě jsem to nezkoušel, ale dnešní aktualizace X3876 by měla opravit problémy s WP body, kdy vlak uvízl ve stanici.
Dan

Ahoj.
Tak po dnesšní aktualizaci X3877 dojíždějí konečně vlaky k perónu jak v reálu, alespoň Varsovia v aktivitě Kiss expresu v Bohumíně zastavila jako v reálu. :-)
Dan

Back
Nahoře