Projekt Open Rails

Okoun - normální jev. Simulace je plynulá, jen když je FPS 30 nebo 60 přesně (u velkých tratí 321 a BP). FPS v OR parametrech vypni a nastav si ho na ovladači GK. 30 postačí. ;)

No, já jezdil starší verzi MG a je fakt, že jsem resinstaloval OR až teď, tato pozdní instalace je díky "nekolika" aktivitám se kterýma má nový OR potíže. Takže co šlo opravit, jse updatoval pro nový OR MG a ty staší se budou muset jet pod danou verzí.

Není nutné honit FPS zbytečně. Zatěžuje to systém. Hodnota 30 se mi bohatě osvědčila, drží i ve velkých tratích, ve všech aktivitách, pokles ve stanicích s hustým provozem je nepatrný. A když sem dáš číslo verze / revize nově používané MG-OR, budeme spokojeni všichni. ;)

Jasně, dík. Používáš "U" verze, já jsem se zaměřil spíš na týdenní nebo tu sérii "NewYear", které mi přišly stabilnější. A potom někdy v létě zde proskočily polooficiální zprávy o sloučení do jednoho projektu. :) Snad je to pravda.

U toho "U" se mi zamlouvá to vzorkování pro multisampling. Snad se to objeví i ve vyšších, testovacích verzích.

Ahoj, vývojáři uvolnili přelomovou verzi MGOR, která je 64-bitová a tudíž může využívat více než 4 GB RAM paměti.
Nově jsou tam dva spouštěče. Klasický OpenRails.exe, který funguje na Windows 32bit a nový OpenRails64.exe, který je pro Windows 64bit.
Ostatně na Win64 funguje v 64-bitech i klasický OpenRails.exe. OR si samo ohmatá verzi OS a dle toho začne zavádět příslušné knihovny.
Takže by neměly hrozit žádné pády ohledně nedostatku paměti a neměli byste potkat už žádné šediváky!

Stahovat můžete zde:
http://www.interazioni-educative.it/Varie/OR_NewYear_MG.zip

Jako bonus ReShade pro 64-bit verzi, upravené soubory pro lepší stínování a dokumentaci k OR:
https://uloz.to/file/wo2JgqAXNYcM/reshade64-content-231019-rar

Zdravím, děkuji za rady, pomohlo to a jsem za to moc rád. Ale chtěl bych se zeptat. Čím může být způsobeno, že OR cca po 2 hodinách ježdění samo bez ohlášení a erroru spadne prvně na lištu a pak se mi objeví klasické Menu. Nevíte prosím čím by to mohlo být? Předem děkuji.

Chlapi, kde vypnu "hlídacího psa", OR MG mi všude šlape, ale teď při testu jedné aktivity mi padá na BP Přerov, vždy načtu a po cca 30 sekundách hláška a konec.
OR-padprerov_BP.jpg

Jo, zapoměl jsem napsat, že stahuji a aktualizuji jíž na domovských stránkách OR z odkazu výš a nevím, zda tu funkci nezrušili. Watchdog, tam k vypnutí nějak nemohu najít. Je zajímavě, že všechny předchozí MG zde z fóra mi Přerov na BP normálně kously.

No. takže "vsjo jasno" watchdog se ve verzích ze stránek OR vypnout nedá, opět milión verzí.... Navíc, když jsem si udělal testovací verzi a začal jsem Přerovem, tak jsem si poletoval po stanici a OR držel, takže to vypadá na plnou paměť, kterou klasický OR MG z webu nečistí a i po uložení a nahrání je zahlcená paměť.

No. ..., takže to vypadá na plnou paměť, kterou klasický OR MG z webu nečistí a i po uložení a nahrání je zahlcená paměť.
Zkus použít RAMcleaner. Používal jsem jej v MSTS a krach hlášek sms se dal docela odsouvat na pozdější dobu. Tehdy byla kritická Libeň v projektu trati 321 při jízdě od Kralup a bylo potřeba nad ní také poletovat.

Ten Watchdog třeba ve verzi U0936 je, hned na kartě Obecné. Ve verzi U0606 zase není... :rolleyes: V nejnovější verzi, vydané k dnešnímu dni (U0321) taky není. A tato verze rovněž nemá samostatný EXE soubor pro spouštění v 64 bit režimu. Podle Icika si to sice OR vyhodnotí a nastaví podle instalovaného OS, ale jak to běžný uživatel pozná? :oops: Všechny zmiňované verze naštěstí zatím podržely funkci nastavení vzorků multisamplingu.
A pak se v těch verzích vyznejte... Přitom ten Watchdog se v parametrech už nějakou dobu objevoval a podle ohlasů byl přínosem. Stavět rozsáhlou aktivitu na nestabilních verzích (U) je celkem risk, ovšem to už je známo.
Aby toho nebylo málo - testovací verze 1.3.3-99 je úplně očesaná a nemá ani vyhlazování, ani watchdog a o rozlišení OS 32×64 bit taky pochybuji.

"System.ArgumentException: Cílové pole nebylo dostatečně dlouhé. Zkontrolujte index destIndex, délku a dolní meze pole." Co si pod tímto prosím mám představit? Kde je chyba prosím?

http://www.interazioni-educative.it/Varie/OR_NewYear_MG.zip
Tahle verze v Přerově na BP spadla o něco později a pak padá s menší intesitou, bohužel to vypadá tak, že se zahltí paměť, vyskočí hláška a konec, watchdog jsem vypnul a nepomohlo. Zkouším aktivitu projet na staré verzi OR MG. Jen ještě podotýkám, kdysi jsem tuto aktivitu projel na "nemonogame" verzi a v pohodě. Traffic to dělat nemůže, pokud dám start v Přerově se stejným trafic, mohu poletovat po stanici a OR normálně jede.
OR-padprerov_BP2.jpgOR-padprerov_BP2b.jpg
U verze z webu to takto padá cca po 10 sekundách, u verze od Icika cca po 20 - 30 sekundách.

Tohle nebude problém paměti. Spíš to vypadá na problém ve zpracování fyziky konkrétně teploty ložisek vozů.

Tohle nebude problém paměti. Spíš to vypadá na problém ve zpracování fyziky konkrétně teploty ložisek vozů.
Tak to je zajímavé, Bohumín až Přerov aktivita nespadne ani jednou. V Přerově to začne padat s těmahle hláškama.
Bohumín - Přerov: Bobina E499.005
Přerov - Brno: 475.1142
Padne to při příjezdu k perómu a po nahrání to padá cce co 15 sekund a to i po přestupu do 475tky.

Back
Nahoře