Projekt Open Rails

Hynďa napsal:
Návěstidla mi v trati dělají tohle:
Na první obrázku je "Rychlost 40 km/h a očekávej 40 km/h", jen horní světlo zrovna "mrklo" :D

Dělá to jen v OpenRails a MSTS to je OK? Ta bílá se plete tam, kam vůbec nepatří. Předpokládám, že v pětiznakové návěsti na třetí pozici zhora, bílá definovaná není. Ta dvouznaková předvěst dokonce bílou nemá definovanou vůbec.
Můžeš mi poslat návěstní skripty na iisivak(at)volny.cz (soubory sigcfg.dat a sigscr.dat)? Taky pořebuju přesné názvy těch dvou návěstí, nejlépe jméno shape.

Naposled editoval moderátor:
A ktorú verziu OR máš. Obyčajnú , alebo experimental ?

Kosac napsal:
To same se mi deje v 086. Asi stejne skripty ;-)

Stáhnul jsem si Hynďovu trať a kouknul na skripty. Jsou velice obsáhlé, obsahují snad několik set návěstidel. Tak jsem si udělal takovou malou testovací trať s jednou stanicí a zkoušel to.
Bílá mi sice nesvítila, jako vám, ale návěsti se chovaly divně. Na odjezdovém tříznakovém návěstidle mi nesvítila zelená. U odjezdu 40km/h pouze žlutá dole. Jenže moje testovací trať je kratičká a je na ní jen pár návestidel. Váš problém způsobuje asi některá návěst (nebo návěsti), jejichž skript se připlete i do cizích návěstidel a hází bílou na třetí pozici zhora. Viz ta předvěst s bílým světlem, mimo těleso...

Moje návěstní skripty jsou hodně zjednodušené. Ke každé mé návěsti se váže vždy jen jeden skript včetně linkování. Ve vašich návěstech se jich ke každému návěstidlu váže několik. Navíc, svůj skript má i každý link extra. OpenRail si s tímhle asi neporadí.

A dyt se tu kdysi psalo , že na návěstidlech se pracuje v OR nebo se pletu?

Omlouvám se, že reaguju až teď, byl jsem dva dny v práci.

dem napsal:
A ktorú verziu OR máš. Obyčajnú , alebo experimental ?
Experimental nejnovější. Na obyčejný mi většina návěstidel nešla vůbec.

Vidlák napsal:
Stáhnul jsem si Hynďovu trať a kouknul na skripty. Jsou velice obsáhlé, obsahují snad několik set návěstidel.
Jo, když jsem kdysi začínal, zkopíroval jsem si soubory z jiné tratě (asi nejspíš BP).

Howky napsal:
A dyt se tu kdysi psalo , že na návěstidlech se pracuje v OR nebo se pletu?
To ano, mě jen zarazilo že to někomu funguje korektně.

On možná bude problém v tom, že se těžko bude některý z tvůrců OR zabývat speciálně naší návěstní soustavou a už vůbec ne nějakým přizpůsobováním hotových skriptů z našich tratí. Spíše by asi bylo vhodnější vzít základní skripty z OR a začít na "zelené louce" s jejich vývojem přímo pro OR.

Ty scripty v BP jsou dost složité (přijde mi, že až zbytečně moc).

Principiální výměna skriptů by asi znamenala odstranění většiny původních návěstidel z tratě, vložení nových skpriptů a osazení návěstidel zpět. Je jedno, že modely návěstidel se nemění.
Nevím kolik času by to zabralo na velkých tratích typu Bratislava - Praha.

Pretože ano. Ukáž mi jedného kto s celej svojej trate odoberie manuálne všetky návestidlá a potom ich manuálne dá všetky naspäť?

Dem právě s jedním si píšeš :D
Né nemožné, ale musí se chtít !!!

Ano pri tých menších tratiach si to viem predstaviť, ale megaprojekty sú pochované pre MSTS.

dem napsal:
Pretože ano. Ukáž mi jedného kto s celej svojej trate odoberie manuálne všetky návestidlá a potom ich manuálne dá všetky naspäť?
A proč bych měl odebírat veškerá návěstidla,odeberu ty,ve kterých dělém změnu.
A v sigscr.dat můžeš dělat změny bez toho,aby se něco zmršilo.
Mirek

regedit77 napsal:
Dem právě s jedním si píšeš :D
Né nemožné, ale musí se chtít !!!

Jde to, ale je tam velký háček. Pokud měním něco ve sigcfg pro osazené návěstidlo, tak zůstanou zatrženy původní zatrhávací políčka. Pokud je tedy např. 6. zatrhávací políčko nějaká funkce (nebude zatržené) a v novém scriptu to bude třeba stožár (musí být vždy zatržený), tak se v trati objeví jenom světýlko bez stožáru. A pokud v novém scriptu to nebude OPTIONAL (nedá se zatrhávací políčko měnit), tak to znamená smazat a osadit znovu.
No a pokud to bude zrovna pětisvětlové ...

Při zásadních změnách v sigcfg.dat je nejspolehlivější všechny návěsti odstranit, až pak nahrát nové skripty a nakonec osadit znovu. Pro megatratě asi velký problém. U Praha - Košice, nebo Praha - Bratislava, počítám tak dva roky pilné práce :oops:.

Jinak mé i Jiříkovy tratě jsem zkoušel v OpenRails, ve standartní i exprerimentální verzi. Návěsti se chovaly OK. Jediný rozdíl je, že v
experimentální verzi nelze zařadit neutrál, pokud se vozidlo pohybuje, i když plyn je na nule. Což mi trochu vadí.

Vidlák napsal:
Jediný rozdíl je, že v experimentální verzi nelze zařadit neutrál, pokud se vozidlo pohybuje, i když plyn je na nule. Což mi trochu vadí.
To mi vadí dost hlavně u 810.

Hynďa napsal:
To mi vadí dost hlavně u 810.

Pozor, neutrál zároveň uvolňuje trasu hráče. To znamená, že navěstidlo před tebou hodí červenou.
Tato vlasnost je užitečná pro tvorbu aktivit, jen by ji asi chtělo vázat na jiný mechanizmus. Nejlépe na nějaký samostaný ovládací prvek.

mikulda napsal:
regedit77 napsal:
...
Né nemožné, .....

Jde to, ale je tam velký háček. Pokud měním .......

Mikuldo o tom se nemusíme dohadovat a souhlasím s tebou v tom pokud změním nějakou podstatnou funfci návěstidla tak při nejlepším nebude fungovat, v horším případě mohu celou práci hodit do koše, pač mě MSTS slítne a učit se hrát na housle. :D A už se mi to jednou povedlo. To je pak sranda.
Toto můžou vyřešit pouze chalani od Open Railu úpravou skrypt ( na přání ). My se tu můžeme pouze dohadovat jestli to lze tak či onak. Což si zase pravda pokecáme, ale nic nevyřešíme. Tak to nechme být a nekažme si den. :D:D:D

Back
Nahoře