Projekt Open Rails

Zdravím, momentálně je většina sil nasměrována na ladění chyb. Ani na hlavním serveru se zatím žádná vývojová verze nenachází. Mám ale kusé zprávy o prvotních návrzích. Po revizi činností v teamu jsou ale editory připravované až pro verzi 3.0 (https://launchpad.net/or/)

Naposled editoval moderátor:
Dik za info.

Vidim tam taky (ve verzi 3) "New route file structure" a "first routes released that won’t run in MSTS"

Pocita se se zpetnou kompatibilitou? Budu schopen si zajet BP, nebo jinou soucasnou trat i ve verzi 3.0?

Ano, s tím se počítá. Vytvořený kód se zahazovat nebude. Nové tratě ale budou obsahovat další informace, které MSTS přečíst nedokáže. Stejně tak to bude s aktivitami nebo s fyzikou. Máte se na co těšit, ale vývojářů je málo a s každou novou "fičurou" přicházejí nové a nové chyby, které je potřeba odladit. Vydržte...

Nevim jak se vam to povedlo experimentalni verze mne teda nefunguje:) ex.verze 1593 když si odmyslim velke hodiny v cab a to ze nefunguji svetla na loko tak nektere loko ani nerozjedu napr ÖBB apod.

Určitě stojí za to zkoušet nejprve na originál MSTS tratích a vozidlech. Vozidla a tratě třetích stran obvykle využívají toho, že MSTS je tolerantní k chybám. Všichni z ORTS postupně teprve přicházejí na to, čeho jsou modeláři v MSTS schopni a co jim MSTS "sežere".

Tak na experiemntalni verzi 1593 mi nefunguje napr jedina lokomotiva 'OBB neboli Taurus proste ho nerozjedu sberac otevirani dveri,svetla a jiné veci funguji problém,že když zkusim spustit pracovni verzi 1251 tak tam nerozjedu vůbec nic pac to porad pise něco o pridane hodnote ci co...zkoušel někdo z vas nejake ty taurusy zda mu to chodi popřípadě na jake verzi OR?

kropi213 napsal:
Tak na experiemntalni verzi 1593 mi nefunguje napr jedina lokomotiva 'OBB neboli Taurus proste ho nerozjedu sberac otevirani dveri,svetla a jiné veci funguji problém,že když zkusim spustit pracovni verzi 1251 tak tam nerozjedu vůbec nic pac to porad pise něco o pridane hodnote ci co...zkoušel někdo z vas nejake ty taurusy zda mu to chodi popřípadě na jake verzi OR?

Také jsem zkoušel taurusy a také mi nefungují zařadím směr ale s kontrolérem nehnu s nuly .:(

Takže si to shrňme a položme si jednoduchou otázku: Nefungují pouze některé modely (např. Taurusy) a ostatní ano? Pokud lze na tuto otázku odpovědět kladně, příčina je překvapivě jednoduchá: Chyba není v OR, ale v modelu samotném! Takže nelze dělat nic jiného než experimentovat a hledat. Zbytek viz odpověď paashiho výše.

Pokud se někdo z vás orientuje v ENG a CVF souborech, můžete to zkontrolovat - možná je tam jen nějaká neshoda mezi kontrolérem v ENG a v CVF a proto s tím nejde "hnout". Vím, že byla hlášená chyba při zpracování spojitého kontroléru https://bugs.launchpad.net/or/+bug/1173863. Postupně se všechno opravuje, jen to trvá...

Tak ja nevim,ale pokud taurusy chodej v normalnim msts a v OR ne tak asi nebude chyba v modelu ne?Rekneme ze na kazde loko nechodi neco :)

Tak ted sem zkousel novejsi verzi co vysla vcera x 1600 a tam mi uz taurusy jezdej bez problemu takze chyba v modelu nebyla zkouseno napr.na ÖBB 1216-210

spiše ně vadi to děsné cukání při 60FPS jízda není plynulá takže se to prakticky nedá jezdit....snad se to nejak poladi

Jak jsem psal - MSTS je tolerantní k chybám v ENG/WAG souborech. Pokud základní sada vozidel MSTS funguje, není důvod, proč by jiné lokomotivy nemohly. Jedině v případě, že se tvůrci vozidel vycházeli z neúplné dokumentace a mnohdy jim byla překážkou jejich vlastní jazyková nevybavenost. No a pokud jim to v MSTS "fungovalo", nebyl důvod soubory dál optimalizovat. No a proto říkám, že chyba může být v ENG/WAG souborech, ačkoliv za chybu můžeme považovat i to, že ORTS není tak "blbuvzdorné", jako MSTS, což se ale postupně napravuje. Neexistuje totiž ani originální zdrojový kód MSTS, ani odpovídající dokumentace. Na tyto nedostatky se tak přichází postupně.

Výrazu "cukání" nerozumím. Při 60 FPS by to nijak "cukat" nemělo. Ještě pro začátek doporučuji vypnout pokročilou adhezi (Ctrl+Alt+X, nebo v nastavení). Jedná se o novou věc, která ne za všech okolností funguje tak jak má.

Zaujímavé je tiež , že sa mi pri tejto verzii vyriešil problém s reštartom grafiky.

Tak jsem novou verzi pořádně vyzkoušel a musím říct, že ve spoustě věcech je tam značný pokrok! Velké díky autorům.

Narazil jsem ale na problém. Při objíždění soupravy (ať už s parní nebo motorovou trakcí) vyjedu za výhybku, dám směr zpět, rozjedu se a po pár metrech mi tam spadne záchranná brzda. Nemíjím žádné návěstidlo. Nevíte prosím někdo čím to? Prohledával jsem nastavení, vyzkoušel všechno co mě napadlo a bez úspechu.
Díky

Hynďa napsal:
Tak jsem novou verzi pořádně vyzkoušel a musím říct, že ve spoustě věcech je tam značný pokrok! Velké díky autorům.

Narazil jsem ale na problém. Při objíždění soupravy (ať už s parní nebo motorovou trakcí) vyjedu za výhybku, dám směr zpět, rozjedu se a po pár metrech mi tam spadne záchranná brzda. Nemíjím žádné návěstidlo. Nevíte prosím někdo čím to? Prohledával jsem nastavení, vyzkoušel všechno co mě napadlo a bez úspechu.
Díky
Chlapci, je potřebné vždy sledovat Track Monitor (F4) a pokud uvidíte červený pásek, je potřeba požádat o volnou cestu (tuším že Ctl+Tab - mrkněte do nápovědy).
Budeme rádi za testování, díky za přízeň...

No jak jsem říkal, kolem žádného návěstidla nejedu. I přesto jsem zkoušel Shift+Tab ale bez úspěchu. Navíc když tu soupravu vytáhnu celou a sunu zpět tak se to nestane. Jak ale utrhnu mašinu a jedu tam a zpátky tak je problém.

Kdyby tu někdo uměl dobře anglicky a byl ochoten dělat prostředníka při hlášení chyb, bylo by to fajn, poznatků tu několik mám.

Tak jsem trošku hledal na fóru ElvasTower.com a našel jsem právě probíhající "vyšetřování" k podobnému úkazu. Určitě by to chtělo screenshot se zobrazeným TrackMonitorem (F4), Dispatcher HUD View (3x shift+F5) těsně před událostí a po ní. Zároveň OpenRailsLog.txt (na ploše), kde bude vidět, jestli není něco špatně s tratí. Určitě by pomohlo, kdyby se dal problém reprodukovat na nějaké originální MSTS trati, ale není to podmínkou. Poprosím i název tratě, zda se dá zdarma stáhnout a kde se to vyskytuje.
Problém se objeví při vjetí do obsazeného úseku. Někdy stačí přepnout do manuálního módu a zpět (Ctrl+M), ale ani to nemusí zabrat. Je to tedy ve stádiu řešení. Pokud byste měli zájem, tak link na vlákno fóra je: http://www.elvastower.com/forums/index.php?/topic/21784-yet-another-emergenxy-problem/

Díky moc, podrobnosti dodám.
Vyzkoušel jsem to na několika tratích, všude se stejným výsledkem.
Vypozoroval jsem ale, že se to stane na nejbližší výhybce.
To znamená že někam zajedu, změním směr a na první výhybce, na kterou cestou zpátky vjedu (proti hrotu) se to stane. Jdu udělat screeny.

Back
Nahoře