Projekt Open Rails

alcapone a akú hlášku ti vypíše pri páde? Pozeráš po páde aj ten LOG na ploche ako som ti odporučil? Mne OR nepadlo ani nepamätám a to skúšam rôzne trate. Avšak viem že mi to pravideľne padalo, keď som mal zafajknuté nastavenie pre udržanie daného výkonu v hre, vtedy to padalo každú chvíľu. Túto funkciu odporúčam vypnúť každému. Mohol by si ešte postnúť screen zo záložky general a video ako to máš nastavené.

Milan Vašata ja akurát viem to, že v OR sú všetky zvuky zosilnené a mám dojem že je rovnako zväčšený aj ich dosah.

charlie600: Lepší grafika, více možností a funkcí, lepší chování vozidel. Ještě to ale neběhá na 100%

Tak určitě mám problém s tím sekáním obrazu v tom, že moje fyzická paměť na mém PC je kolem 50% a to jsem jen na internetu, ale když spustím hru i jiné hry, fyzická paměť je kolem 90% kurnik :( achj a to jsem četl na různých fórech že nejsem sám :(

Nechtěj po mě, abych ti to tady vypisoval, dle mě je celej problém ve výkonu PC, to co mě stačí na MSTS na OR ne, tedy když dojde paměť končím a to jsem měnil HDD, kde je vyšší zapisovací paměť z 8 na 16 mb. Jinak nastavení stejné jako kolega.

Tak záleží i jaké máš tam programy při spuštění anebo se mi tam dostal program o kterém nevím z prohlížeče přes net, dřív jsem měl fyzickou paměť kolem 15% a ne až 50% takže se mi tam asi něco nevědomky přiinstalovalo můj PC :
Grafika: GeForceGTX 560
Procesor : Intel(R) Core(TM)i5 CPU 750 2,67 GHz
Paměť : 4GB RAM
Hardisky jsou nové a na systém používám Corsair Force GT a na data (kde je i hra) normální disk
Win 7 Ultimate 64 bit

Tato situace je před vjezdem do Českého Brodu. Vjezdové návěstidlo na výstrahu, Lvz ( dnes se to možná jmenuje jinak ) také žlutá a Traťový monitor Stůj. To by tak nevadilo, pokud by se po projetí neaktivovala záchranná brzda. V čem je problém. Někdo tu z vás psal, že traťový monitor nepoužívá, ano, také ho používám málo, ale potom jsem se divil, když po projetí se záchranka aktivovala. Podruhé jsem zastavil, jel krokem kolen vjezdu a záchranka reagovala.
01.jpg

Milan

Milan tento problém na tomto mieste bol a existuje doteraz. Viem že v MSTS ide všetko ako má, ale v OR sa tam prejsť proste nedá a to ani na zvyšných 2 kolajách. Najskôr som si myslel, že sa jedná čisto o problém samotného OR, ale začínam si mylieť, že problém bude skôr v samotnej trati, respektíve v návestiach a ich nalinkovaní. Martin by sa na to mohol pozrieť a dáko to spraviť, pretože v celej trati to nikde inde nerobí.

Díky za odpověď, počkáme na" opravu tratě", ještě mě, prosím, odpověz, jak je tou s parní LV a zvuky. Při zavřeném regulátoru lokomotiva bafe , je to v OR,nebo je to jen u mne? Díky
Milan

Milan tento problém na tomto mieste bol a existuje doteraz. Viem že v MSTS ide všetko ako má, ale v OR sa tam prejsť proste nedá a to ani na zvyšných 2 kolajách. Najskôr som si myslel, že sa jedná čisto o problém samotného OR, ale začínam si mylieť, že problém bude skôr v samotnej trati, respektíve v návestiach a ich nalinkovaní. Martin by sa na to mohol pozrieť a dáko to spraviť, pretože v celej trati to nikde inde nerobí.

Problém bude určitě v trati, podívám se na to.

Tak jsem OR vyzkoušel. Instalace proběhla bez problémů, spuštění také. Zkoušel jsem trať Luhačovice, volná jízda v pohodě, vyzkoušel jsem i aktivitu od poisona Mn 82103. Vše bez problémů.
Mám v plánu zkusit trať 321. Co se týče OR, musím pochválit grafiku, ta je skutečně o hodně lepší než v MSTS. I okno zobrazení zpráv je docela pěkně vymyšlené. Ale je zde ještě vidět, že OR není 100%, takže je pro mě MSTS stále na prvním místě! ;)
Spíše jsem to chtěl zkusit, stále více se tu o tom diskutuje a navíc, když jsem viděl ty krásné screeny... :)

Také se musím pochlubit, že dnes jsem poprvé vyzkoušel OR. Kupodivu hned po nainstalování a zběžnému nastavení prostředí jsem se na první pokus rozjel se žabotlamou z Přerova do Prosenic a zpět. Samo si to vše převzalo z MSTS. Podařilo se mi i přejít na druhé stanoviště a jet zpět :) Grafika nádherná, poprvé jsem viděl ve své trati i stíny, FPS kolem 100. Samozřejmě ještě vše nefunguje jak má. Digitální čísla na rychloměru byla moc velká, EDB nabíhalo mimo polohy kontroleru a místo kontrolek při EDB se rozsvěcují obdélníkové plochy. Také asi budu muset s někým konzultovat podrobnosti. Trochu jsem zápasil s výhybkami, které fungovaly a nefungovaly. Celkový dojem je víc než dobrý. A to je důležité, protože až bude přibývat uživatelů, kterým nefunguje na novém železe MSTS, pak by člověka ani nebavilo stavět dál. Protože sám pro sebe ty tratě nestavím.
Bude mít OR i editory jako MSTS ?

Kluci, jak je to s uložením aktivit, mám s tim dost problém, musím jít třeba až hodinu zpět, třeba 5 uložení zpět abych se chytil, páč když najedu na poslední, tak mě to po najetí spadne, že je problém se zvakama, grafikou. Mě neřikejte, že můj stroj nezvládne ani Luhačovice na OR, přitom klasicky v MSTS nemám problém.
Jo ještě, je normální, že dojíždím ve stanici na červenou a po zastavení se mě postaví cesta do další stanice, zatim sem jel 2 osobáky tak mě to nevadilo, ale půjdu na R, kde bude průjezd.
Jo a jak odblokuju záchranku, páč jsem díky těm červeným blbě stavěl a projel návěstidlo, sice výhoda proti MSTS, že mě to nevyhodí, ale nejsem schopen odbrzdit, páč mě tam neustále skáče záchranka.
Jinak 2 aktivity pošlu ven, že jest možno project i na OR.

alcapone ja takýto problém s ukladaním pozícií nemám a ani som nemal. Mám síce lepšie PC, ale je mi jasné, že to nemusí byť práve v tom. Alebo môže? Neviem ;)
Po zastavení v stanici sa automaticky postaví cesta na pár návestí dopredu, prípadne až do stanice. Dakedy najmä pri krátkých vzdialenostiach sa na niektorých zastávkach (nie veľkých staniciach) nerozsvieti červená (a dalo by sa pokračovať v jazde ďalej), niekedy sa ale rozsvieti aj tam. Ale to vravím len o prípade, ak sa tam aj má zastaviť, ak nie tak vždy je voľno. Nakoľko niesom fíra, netuším či je to ok, alebo ako to býva v reále. Každopádne ak už raz tá červená svieti, defaultne nabehne voľno v T-120 sekúnd, čiže 2 minúty pred plánovaným odchodom, pokiaľ si túto funkciu nevypneš v nastaveniach OR.
Ak sa ti pustí záchranná brzda, tak okrem BackSpace môžeš ešte stlačiť "Shift+/" respektíve so Shiftom to je "?" a to na anglickej klávesnici. Vtedy sa okamžite dofúka potrubie a môžeš bez dlhého čakania vyraziť ďalej.

To odpuštění brzd jsem zkoušel, hned po uvolnění klávesi mě tam stejnak vleze záchranka. Tu BackSpace jsem nezkoušel, příště zkusím.
Jinak první aktivita, která lze jet na OR je venku, jen nějak nemám stejné obrázky jako Gr4Sp:(.

novinka v OR už nyní lze sunout odpojené vozy, provádět rozřazovaní vozů na svážných pahrbcích , co tim chcí říc? po odpojení vozu od lokomotivy , vozy zustanou . Takže pokud do nich strčím rozjedou se, ale ze stoupání neujedou zatím sami.

Back
Nahoře