Projekt Open Rails

Jo tohle, a stáhl si zběrač, mě to pomohlo. Já když se koukám na chování kabiny na 150 tak i teď na 363 tak se mě zdá, že OR nějak simule napětí. V msts se to ani nehne, ale tady v OR to celkem lítá. Stačí jen přejetí z koleje na kolej. Velkým + pro mne aktivitáře, že OR rozpozná maximálku mašiny a dle toho nastaví maximální rychlost pro celej úsek. Tedy týká se to tam, kde je vyšší rychlost tratě než mašiny. Jel jsem s 150.225 a nedostal jsem se přes 140 km/h, jen z kopce. 363033 má nastaveno v engu 132 km/h a to samé. Více z toho nedostanu. Tedy upravit na 120 km/h.

363033 má nastaveno v engu 132 km/h a to samé. Více z toho nedostanu. Tedy upravit na 120 km/h.
Což je rychlost nutná pro TBZ, kterou ta mašinu musí vyvinout. Proč tam zavádět umělý omezovač na 120? Někdy se mi zdá, že pod rouškou "zreálňování" vymýšlíte ptákoviny, co nemají s reálem nic společného.

Mě šlo o to, aby z toho někdo nebyl vyjukanej, proč mu to okazuje tolik a tolik, nic jiného. Defakto, to tady již bylo a to před Binem. Tam si také dostal maximum co bylo v engu napsané. Tak pak mě řekni, kolik má mít 150.2

Jo tohle, a stáhl si zběrač, mě to pomohlo.

Keď napíšem, že "nech som robil čo robil", tak áno, stiahol som aj zberač ;) a nie len raz a pre istotu rovno obidva, taktiež skúšané na viacerých x5x HDV a robí to to isté. Každopádne začínam mať silný pocit, že OR funguje u každého trocha inak. Ale však niet sa čomu čudovať, nieje to final build a tak skoro ani nebude.

Pustil jsem si aktivitu v OR a nejdou mi zavřít hlášky, myš nereaguje v oknu hlášky a Esc taky ne.

Ahoj, zkus se podívat pohledem do strany, mě to také udělalo, s tim, že mě to co bylo napsané zmizelo, měl jsem prázné tabulky, až pohledem do strany se obsah objevil a i mohl zprávu odklepnout.

Ahoj, zkus se podívat pohledem do strany, mě to také udělalo, s tim, že mě to co bylo napsané zmizelo, měl jsem prázné tabulky, až pohledem do strany se obsah objevil a i mohl zprávu odklepnout.
Už to funguje, jen mi šíleně spadne FPS, jdu pátrat co kde mám nastaveno špatně.

Mě šlo o to, aby z toho někdo nebyl vyjukanej, proč mu to okazuje tolik a tolik, nic jiného. Defakto, to tady již bylo a to před Binem. Tam si také dostal maximum co bylo v engu napsané. Tak pak mě řekni, kolik má mít 150.2
TBZ se jezdí na Vmax + 10%. Mašina samozřejmě umí jet ještě rychleji. Jestli OR vezme hodnotu maximální rychlosti z engu a použije ji jako omezovač, tak to je podle mě řádný nesmysl.

Michale, já nevím, ale nyní je velmi předčasné poukazovat na to co je nesmysl, protože OR je teprve v plenkách a těch nesmyslů je tady ještě hodně, co doufám, že se dořeší. Až bude nějaký finál, tak počítám s tím, že se hodně věcí bude muset nastavit jinak než v MSTS. Já osobně jsem z OR nadšen. Funguje na první zapojení a zatím jsem nezaznamenal jediný pád. Naklopené oblouky nemají chybu. Pro mě to znamená, že bych měl všude nepatrně snížit podnáspování, někde snížit přejezdy, ale to bude další kapitola.
Co je průšvih, OR vidí hodně do dálek. Takže holé kopce na vzdáleném pozadí, které v MSTS nebyly vidět asi bude nutné také zalesnit či zastavět.
A je dobře, že zánikem MSTS pro nepodporu na nových počítačích nezaniknou miliony prací z celého světa pro tento simulátor nebo hru, ať už to nazývá každý jak chce.

V tom případě nechápu, co tady vůbec řešíte. Počkejte na finál verzi.

Michal, napoviem ti, že možnože nás baví tieto veci riešiť aj za takýchto okolností. Keby sa na tomto fóre nič neriešilo, tak by nemalo zmysel sem vôbec chodiť. Okrem toho to môžu byť skutočne celé roky, kým bude OR final a dovtedy môže byť všetko inak aj zo strany užívateľov OR, či tohto fóra.

Michale, Michale, kdyby jsme tu všici seděli a nic nedělali, kde by byl MSTS, BIN a td, važ slova. Kecáme ti do RW, ne, tak nás nech být. Aspoň tím co tu píšem se snad pokoušíme docílit nějakýho úspěchu a dostane se to tam kam má.

Ahoj.
Chci se pozeptat, v návodu od Howkyho jse link na stažení pracovní verze, ketrá se mění, ta je pro mne zajímavá k testům ale:
1) vytvořit si složku MSTS a do ní nakopčit Routes Global Sound a Trains, to mám složku MSTS vytvořit pod Program Files, kde mám umístěn Train simulator a do ní z něj nakopírovat z MSTS tyto složky? Jinak mám těch Global více (BP, 321, 310, fubguje to tak, že do složky MSTS nakopčím zrovna tratě, které chci hrát?
2) v odkazu na experimentální (vývojovou verzi) http://james-ross.co.uk/projects/or/builds je těch souborů na staření mraky, musím stáhnout všechny, nebo jen poslední nejnovější verzi?
Jak vydám aktivity pro MSTS chci se pustit do testů OR, obsahuje i editor na aktivity?

Předem díky Dan

Když vyjde nová verze OR, OR sám ti nabídne možnost automatické aktualizace. Pak už stačí jen kliknout na tuto možnost a všechno probíhá automaticky.
Editor aktivit už nějaký vyšel ale zatím se v něm moc pracovat nedá.

Dane, s MSTS nic nedělej, ten nech jak je. Ten návod je čistě pro uživatele. Tvůrci stejnak musí mít msts nainstalován, jinak aktivitu a stavbu tratě neuděláš. Tedy tebe se týká čistě jen stažení, těch 3 souborů + OR. Jak nastavit OR to už je pro všechny.

Tak vlaky jsem rozchodil, volná jízda jede, ale když chci spustit aktivitu skočí vše se načítá a pak mi skočí tato tabulka:
OR.jpg
Pokud přeuložím consisty v CB a spustím, najede mi načítání a pak černá obrazovka a běží jen zvuk. Vozidlo hráče je Sysel.

Back
Nahoře