Projekt Open Rails

Už som to tu omielal X krát, ale napíšem to znovu. Treba si zapnút Large Address Aware v nastaveniach OR a mať v PC aspoň 4 GB RAMky, inak sa OR stáva nestabilným.

Díky, něco jsem měl stejně, něco jinak. AAktivitu Hanušovice - Lipka 1938 jsem rozjel, no nic, musím nachystat aktivity k vydání a pak budu experimentovat. Ještě zkusím spustit chystanou Vltavu na 321čce. Musím si ale zvyknout na ovládání vlaku, nevím jak přecházet v kabině atd atd... :-)

Už som to tu omielal X krát, ale napíšem to znovu. Treba si zapnút Large Address Aware v nastaveniach OR a mať v PC aspoň 4 GB RAMky, inak sa OR stáva nestabilným.
Ahoj.
Prosím tě, to najdu v nastavení kde, mám tam češtinu a v Angličtině fakt zběhlý nejsem. 4GB mám určitě, PC nemám žádnou vykopávku. Díky moc. Dan

Hned první záložka obecné v nastavení a je to 5 řádek :)

A jinak v kabině se přechází pomocí Ctrl + E

JJ, tak to mám správně. teď jsem rozjel i Vltavu, potíž je, že PKP EP9 mi furt dokola nahazuje motory, jako bych neustále shazoval a zvedal smeták. V MSTS má smeták dole a musí se zvednout, v OR při startu má smeták nahoře. Jinak jak se kouká ven z okna na straně fífy? Dále se mi zdá, že souprava neskutečně dlouho povoluje, ale jsem totální začátečník a bude se třeba hoooodně učit, jako v plenkách MSTS. :-) Pak budu muset hodně pročíst. ale zatím to vypadá moc pěkně.

Koukni k Andřejovi, koukal jsem, že on pomalu také své modely předělává na OR, zda tam nemá i tu polku. Pan Starý sem dával čím se co ovládá. Jinak to máš pod F1 a měl bys tam mít češtinu, teda pokud máš experimentální verzi. Zhruba posledních 10 verzí je v CZ. Hned po startu stáhni brzdu, žádné čekání na kompresor, pokud bys potřeboval hned jet, tak zmáčkní levej Shift a _, tím hned odbrzdíš a jedeš. K tomu ovládání základ je stejný, jen třeba u EDB musíš 2x zmáčknou budˇ , či . dle toho co chceš, navíc to funguje i s klasickou brzdou, není to jako když moc nafoukáš a EDB se ti vypne, de furt do minimální rychlosti, kdy nefunguje. Prostě s OR jsme se simulací opět blíže reálu, je toho fakt hromada co se nově musí ovládat a pára, z toho se fakt zblázníš.
Jenom u mne začínám krutě nestíhat jízdní dobu, zda te OR, či nečím jiným netuším, ale v msts jsem přidával kde co abych ukrotil čas a v OR toho hromada není potřeba, tady zase bude záležet asi na PC, defakto s OR jsem se vrátil někam před 5 lety, kdy já jel skoro bez nutnosti nějaké brzdy a pak si to jel ty a ejhle všude brzo.
Po silvestru se sejdem a pokecáme.

Michal, napoviem ti, že možnože nás baví tieto veci riešiť aj za takýchto okolností. Keby sa na tomto fóre nič neriešilo, tak by nemalo zmysel sem vôbec chodiť. Okrem toho to môžu byť skutočne celé roky, kým bude OR final a dovtedy môže byť všetko inak aj zo strany užívateľov OR, či tohto fóra.
Michale, Michale, kdyby jsme tu všici seděli a nic nedělali, kde by byl MSTS, BIN a td, važ slova. Kecáme ti do RW, ne, tak nás nech být. Aspoň tím co tu píšem se snad pokoušíme docílit nějakýho úspěchu a dostane se to tam kam má.
Tak snad už naposled i pro ty nejnatvrdlejší. Přečtěte si pořádně, co mi napsal Zbyněk. Na to byla ta má reakce.
Josko, do RW klidně kecej. Já to nikomu nezakazuju.

Michale, oni to všichni pochopili, jen někteří tam stále hledáte něco mezi řádky. Ale nám tady většině jde jen o našeho koníčka a ne se handrkovat ve slovíčkaření. Já tady toho plácnul, no a co, každý nejsme řečník.

Tak jsem zkoušel aktualizovat OR. Umístění D\Program Files\Microsoft Games\Open Rails, otevřel jsem menu, nástroje, aktualizace a aktualizovalo se, pak mi vyskočilo toto:
OR chyba.jpg

Ahoj a díky. Pomohlo to. Nedalo mně to a včera jsem zkusíl projet kousek aktivity EN 404 Vltava, kterou mám udělanou pro MSTS a v editoru MSTS. Zatím dvě zjištění. OR ignoruje zadanou omezenou rychlost (v MSTS 30 km/h., která se zadává v Activity editoru) kolem místa výluky. Nejsou tam ani tabulky ani předzvěst. Co je ale horší, na zhlaví v Dětmarovicích směr Bohumín, kde má svítit do odbočky návěst snížení na 100 km/h., svítí návěst stůj. Raději jsem před ní stiskl jako v MSTS kl. "Tab" a projel jsem ji v pohodě, jen nevím, zatím, zda to měo na to vliv. Narozdíl od MSTS jsem v OR fakt úplný začátečník a jde o první pokusy. Hlavně neznám ckování tratě 321 pro MSTS v OR ve spojitosti s aktivitama vytvořenýma pro MSTS.

Súhlasím s Danom, pomalé rýchlosti žial Open Rails zatial nevie prepočítať.Čo sa týka návešti je to divné lebo návešti by už mali byť na 99% funkčné vo všetkých tratiach.

Súhlasím s Danom, pomalé rýchlosti žial Open Rails zatial nevie prepočítať.Čo sa týka návešti je to divné lebo návešti by už mali byť na 99% funkčné vo všetkých tratiach.
Nevím zda to není aktivitou, jak jsem psal výše, dodělám resty v MSTS a pak začnu testovat OR. Chtěl bych i nakouknout do editoru aktivit.

Na rovinu ti poviem Dane že zatial má OR dosť problém s traťou 321, BP som neskúšal pretože prioritne mi trať321 robí problémy. neviem čím to je, tak experimentujem. Čo sa týka menších tratí ( Fantazia, trať240 a pood) idú bez problémou :)

Zřejmě bude fungovat vše, kde jsou použita jen základní návěstidla. Nevím jak Martin, ale já používám vložená návěstidla nebo starou návěstní soustavu, něco podobného jako mechanická návěstidla a otázka je, jestli se taková návěstidla používají i v zahraničí. Pokud taková scripta neznají tak to ani nikdo neopraví. Jak už jsem nabízel dříve, klidně pošlu vývojáři DVD s BP, ať se i tohle také vyřeší.

Ano, defakto funguje u návěstidel základ, nefunguje posun, což u aktivity TUR de Prag je problém, dostal jsem se na Smíchově k nástupišti, ale dál už je problém. Pokud si nepomůžu fíglem, dál se nedostanu, tedy objel jsem soupravu, ale tím nejspíše končím, protože OR dle mě dává přednost trafiku předemnou, což u MSTS je obráceně.
Omezená rychlost funguje, teda aspoň na trati 180, ale bez tabulek, tam to pouze ukáže rychlost 30 km/h, ale občas se nechce vrátit na původní rychlost.
Dále psal jsem ohledně lokobrzdy, zkusil jsem smazat řádek a pustit MSTS ten mlčel a brzda fungovala, k čemu tedy ten řádek je, netuším. Pokud vám hodně padá OR s ukázáním hlášky přes celou obrazovku, zkuste si snížit dohledovou vzálenost, myslím, že 3 km je fakt zbytečné, tedy nechat jak je v MSTS, tedy 2 km, pak mě to přestalo padat, aspoň Zbyněk a spol, nebudou muset toho tolik v krajinách dodělávat.
Jo ještě pro Zbyňka, pískáček v OR nefunguje, tedy není nutné pískat, aniž by mě to vyhodilo.

No, já po dodělcích v MSTS najedu asi na DVK, nebo 310 a tam začnu nějakou tou jednoduchou z období (jak jinak než je u mne zvykem :-)) ČSD.

Back
Nahoře