Projekt Open Rails

Tak jsem dnes po delší době aktualizoval na x2853 a stále se trafik chová divně, zatím pro mne stabilní verze jest x2822.

Chlapci dajte prosím vedieť, keď to už bude ok, dovtedy si radšej nebudem nič updatovať. Dík

Už je to opravené "
2856 roeter Waiting point problem : reverted change in AITrain.cs set in 2855, and corrected underlying error in AIAuxAction.cs. Timetable concept : - added $terminal option for station stops - added processing of replacing station stop for passing paths - disabled automatic coupling
"

No jak kde, někde fungoval a asi jsem na to přišel, něco jsem zkusil a fungovalo to, tedy WP nefungovalo u nástupiště pokud tam vlak končil, pokud jel dále, fungoval, včetně trafiku mimo nástupiště. Pokud jsem vyrušil WP osobáku a zatrhnul zastávku, vlak zastavil a ne na kraji jako v msts, ale zhruba uprostřed.
Ale pokud je to vyřešené, tím lépe, překopávat hromadu aktivit by mě fakt nebavilo. Co mě nejvíce trápí, že nefungujou aktivity přes půlnoc a Passhi se neozval, abych mu poslal zkušební aktivitu.

Takže to sekanie čo zvetčína užívatelov má alebo mala problem bol v tom že Open Rails načítava niekoľko tiles súborou naraz. ( tiles = štvorec s objektami). Aktuálne pri dohľadnosti 2000m načítava 4 tili tj. 1 tiles má cca tých 2000 objektov.
Jednoduchá matika 4x2000 = 8000 objektov... a to je na niektoré PC samovražda. Takže aktuálne sa rieši či prejsť na manuálne nastavenie počtu tiles alebo sa urobí nejaký kompromis aj pre slabšie PC. Graficke karty ktoré sú 1GB a viac vraj by problem nemali mať. Jedna sa aktuálne hlavne o grafickú kartu a procesor. Sám som zvedavý čo z toho bude.

Čo sa týka Wait Pointu zatial stále blbne a rieši sa to je tam nejaký chybný kod a nikto nevie kde :D nejaká časť bola opravená ale stále to není na final

2000 objektů/jeden čtverec (Tiles) ? To by byla traťová stavitelská sebevražda. Pokud dosáhnu 1400, tak to už mi signalizuje pomyslný vykřičník, abych brzdil. Mám několik čtverců kolem 1700 a dva mírně přes 1800 ve Vršovicích a Libeň/Vysočany a tady bude nutná silná redukce, protože je nutné počítat s tím, že tam mají ještě jezdit vlaky a i s nimi by to mělo být do těch 1500 objektů. Takže jednokolejky mohou být zastavěny více a vekoměsta a velké železniční uzly by byly optimální ještě méně než 1500. Na slezině se snad poradím o dalším postupu.
Aktuálně jsem zastavěl Prahu jen tam, kde byl prostor. Ale poloprázdné okolí nádraží Libeň, které je v nejpřetíženějším čtverci, to bude ještě oříšek.

Takže počítej průměrně 4x1100 objektů, což je 4400. Někde je to méně, někde je to trochu více

Odjel jsem další aktivitu, co jsem předělával na OR, naštěstí jen malé drobnosti a vše se chovalo korekně, nikde žádná nijance. Tedy záleží jak ten wp dáš.

Zbynku nevedel som presne koľko tak to ber s rezervou :) dal som to ako príklad že problem je asi tam

Jasně, já jen upřesnil. Ale je to správný postřeh, který platí i v MSTS. Proto při stavění to mám nestabilní v Praze i na 1200 objektech, když několikrát s kamerou udělám čelem vzad. protože sousední dva čtverce, které mají každý nad 1700 objektů se neustále přenačítavají s každým pohybem. Pomoc je, že si snižuji viditelnost, jinak bez šance cokoli přesně osadit.

sousední dva čtverce, které mají každý nad 1700 objektů se neustále přenačítavají s každým pohybem.
Ono je to trošku jinak, kousek za prostředkem čtverce se načítá sousední, takže ten pohyb kamerou je "smrtelný" jenom v rozsahu asi 50 m, jinde je to bez problémů.
Jo a pokud před tím kopíruješ objekty, tak je tenhle pohyb kamery 100% pád editoru.

Jo kopírování objektů. To je sviňa. Mám systém, že jakmile udělám ctrl-c, tak udělám save a ukládám téměř po každém vkládání. Také je nutné mít jiný mód než ten, kterým se označuje. Většinou to ukočíruji, ale často mi MSTS zamrzne i několikrát po sobě. Ale nejvíc to naštve, když pomocí ctrl V například pokládám kousky peronů do obloukové zastávky, zapomenu na save, mám už téměř poskládáno, pak to zamrzne a po restartu mohu začít úplně znovu. A dívím se, proč jsem neukládal. :)

Páni ako sa dostanem do tohto debug menu? Alt + F5 mi ukáže len hráčovo vozidlo a výkon. A ešte taká pripomienka... ked som uvidel tento screen a videl na akých tratiach testujú Open Rails tak som sa schuti zasmial... :) viditelnosť ma nastavené na 10km + hory ... spýtal som sa ho že kde su objekty a nato mi neodpovedal :D že toto je testovacia trať ... :D

Open Rails 2015-02-11 01-11-51.jpg

A te právě ono, takhle se finále nikdy nedočkáme, když se testuje na defaultech a tomu podobných tratí. Přitom pár naších lze zdarma stáhnout i Zbyněk se nabídl, že pošle DVD. Prostě naše tratě a zahraniční, te jako Mercedes a Trabant.

Tak to je snad jen vtip, že se testuje na takových holých tratích. Což o to, tratě jakš takš fungují, jediný problém je že OR nerozlišuje u modelů zatržení/nezatržení "terenní objekt" a má to důsledek, že na ocelových mostech a na kanálech máme štěrkové lože a pražce. Mosty se dají s přivřenýma očima projet, ale kanály v depu ne. Zaurgujte to někdo, kdo máte kontakt na nějakého vývojáře.
Ale zbytek problémů je v ovládání lokomotiv. Animace často ukazují nesmysly a BSE nedrží tlak, buď jen je možné jej zvyšovat nebo snižovat v brzdových válcích. Pak je umění s vlakem zastavit.

Mě poslal nějaký vzor na 163 Pawlík a jiný vzor Alcapone. Zkusil jsem to naklonovat na nějakou mašinu co mám a neviděl jsem změnu. Někdy mi připadá, že vše chodí naruby. Tam kde má být odbrzděno ve švihu je rychlobrzda. Asi je něco špatně. Pak se to nějak srovná, ale i tak si moc jistý nejsem ve které poloze brzdiče se nacházím. Zítra na slezině snad nějaké rozumy pochytím. Já na ježdění a bádání nyní času moc nemám.

Alcapone na elwas tover som pripomienkoval že autori tratí 321 alebo BP sú ochotný zaslať na testovanie jednu verziu trate. A dal som aj kontakt na autorou... no bez výsledne teda pokial sa Zbynkovy alebo Martinovy nikto neozval. Taktiež som spomenul že mám super trate aj free... zatial sa nečiní. A Suhlasím s názorom že na defaultných tratiach sa daleko nedostaneme... :)

Back
Nahoře