Projekt Open Rails

Tak je tu jedna novinka z Open Rails , tedy přímo z experimentální verze 2308.

Nyní je možné rychlé sjetí z výkonu a to pomocí klávesové zkratky
CTRL + A

A pak je tu další možnost rychlé prepnutí z brzdy , ale to vysvětlím časem asi .

CTRL + ů

Až nato že pri tejto experimentálnej verzii mi vypíše chybu zvukov a celé sa zavre.

A robí to zo všetkými zvukmi. Takže mi nejde vôbec......Asi to dám celé preč......a dám tam 1.0.

U mně je experimentální verze 2308 OK, jinak na rychlé sjetí z výkonu jsem doposud používal Alt+X, čili reset prokluzu kol. Bez problémů to fungovalo.
Milan

Funguje vám respektive jde vám zapnout dispečerské okno ve verzi 3210? Mně to nejde a volbu dispečerská aplikace mám přitom zaškrtlou.

Prosím napiš mi postup jak ji vyvoláš, když zapneš aktivitu. Mně to nejde ani ve volné jízdě.

Od verze X3407 funguje dynamická brzda v kombinaci se vzduchovým brzdičem pro elektrické lokomotivy.

Seriózní dotaz - funguje jako v MSTS tj. účinky obou brzd se nesčítají, tak jako v realitě (navzdory tomu, že ještě dodnes poměrně hodně lidí žije v omylu, že ano), ale vždy je účinná právě jedna brzda? Nebo to funguje dokonce ještě reálněji v tom, že ručičky manometrů se navíc chovají správně tj. při brzdění není indikován žádný falešný tlak v brzdovém válci?

Podle diagnostiky naběhne plnící tlak do válců a k tomu začne brzdit EDB. Takže to sčítá, páč to brzdí jak o zeď.

Děkuji ti za „odpověď“...

1) Mluvíš o OR nebo o MSTS?
2) Pokud mluvíš o MSTS, tak minimálně u něj nemáš pravdu resp. si špatně interpretuješ údaje z diagnostiky (podstatná je totiž indikace brzdný síly, nikoliv tlaku ve válcích - ten tam sice abstraktně „je“, ale neučinkuje)

Schválně si to zkus (v MSTS):
1) Blended mašiny
2) Zadej MaxBrakeForce blízkou (a nižší) hodnotě DynamicMaxBrakeForce a změř zábrzdnou dráhu solo mašiny
3) Zadej MaxBrakeForce blízkou nule a změř zábrzdnou dráhu solo mašiny
4) Zadej MaxBrakeForce rovnou původní DynamicMaxBrakeForce, a novou DynamicMaxBrakeForce zadej blízkou (nižší) této hodnotě a změř zábrzdnou dráhu solo mašiny
5) DynamicMaxBrakeForce zadej blízkou nule a změř zábrzdnou dráhu solo mašiny

Pakliže budeš měřit zábrzdnou dráhu z rychlosti z pásma, kdy má EDB maximální účinek, a EDB ti bude odpadávat až při rychlosti blízké nule, získáš vždy téměř stejně velkou zábrzdnou dráhu. Tedy MSTS pracuje vždy jen s tou brzdou, která je mu momentálně schopna poskytnout vyšší hodnotu brzdné síly, a tu druhou, navzdory indikaci na manometru, vyřazuje.

PS: Ono to jako o zeď nezřídka brzdí i v reálu...

Čtu na Elvas fóru, že nejprve účinkuje dynamická brzda do určitý minimální rychlosti a pak teprve počítá s pneumatickou brzdou. Tak to mají stejný jako v MSTS.

Dnes jsem vyzkoušel OpenRails a musím říct, že mě velmi zaujal. Už jsem ho zkoušel dříve, ale jen velmi málo, nyní zkouším OR podrobněji a jsem velmi mile překvapen, s tímto projektem dostává MSTS naprosto nový rozměr, možnosti, které OR nabízí, jsou kouzelné (změna počasí, 3D kabiny, mlha, stěrače atd.). Grafika je na vysoké úrovni, já jsem spokojený, zvlášť, když jsem vyzkoušel pikkův model lokomotivy 721 091 s 3D kabinou, vynikající práce!

Vůbec jsem netušil, že OpenRails tohle všechno nabízí, jsem nadšený! :)

Tak je tu jedna novinka z Open Rails , tedy přímo z experimentální verze 2308.

Nyní je možné rychlé sjetí z výkonu a to pomocí klávesové zkratky
CTRL + A

A pak je tu další možnost rychlé prepnutí z brzdy , ale to vysvětlím časem asi .

CTRL + ů
---------------------------
Zdravím

funkce CTRL+a a CTRL+ů jsou skvělé. Tesovano na X3411 na loko E499.1 a 2, E669.2, T478.1 a dalších bez problémů.
Na tramvajích testováno bez problémů CTRL+a ale brzda typu "ů" se na tramvajích nepoužívá.
Prosím, může někdo poradit jaký parametr ovlivňuje rychlost sestupu stupňů ? ? ?
Překvapilo mne, že u každého stroje to probíhá jinak.
Díky.

Na to mě nikdo neodpověděl, ale našel jsem řešení jak skrokování urychlit. Vlez do engu a jdi na místo Throttle ( 0 1 0.01 0 , máš tam u některých mašin jako je 150-230 a td:
Notch ( 0.000 0 Dummy )
Notch ( 0.001 0 Dummy )
Notch ( 0.002 0 Dummy )
Notch ( 0.019 1 Dummy )
Notch ( 0.020 0 Dummy )
Notch ( 0.039 1 Dummy )
Notch ( 0.040 0 Dummy )
Notch ( 0.059 1 Dummy )
Notch ( 0.060 0 Dummy )
Notch ( 0.079 1 Dummy )
Notch ( 0.080 0 Dummy )
Tak smaž řádky, kde je Notch ( 0.019 1 Dummy ), musíš i upravit řádek NumNotches ( 113, kde je počet řádků. Tím si urychlíš skrokování.

Back
Nahoře