Projekt Open Rails

Ad Alcapone:

Díky za odpověď.
Teď zrovna koukám do engu pro S499.0201
Je tam 72 stupňů jízdy posloupně definovaných ve formátu:

Notch ( 0.xxx 0 Dummy )

a tedy třetí položka v závorce je vždy 0.
U Vás tam vidím občas 1.
Je to tedy ten rozdíl v počtu stupňů sepínaných a počtu stupňů vypínaných ?

Díky.

1 je vypínatelný a OR s nim má asi problém, proto to skrokování trvá. Já smazal všechny řádky s 1 a je klid. Co se týká kontroleru, nic se nemění. Ono stejnak pro OR se ty kabiny musej přeskládat. MSTS je šumák, jak máš poskládaný cvf, ale OR ne.

Ad Alcapone:

Díky za info. Není prosím někde dostupný alespoň nástin návodu na uspořádání cvf pro O-R ?
Problémů mám hodně - např. na tramvajích přestaly fungovat kontrolky čelisťové brzdy a kontrolka zrychlovače ....... atd.

Vo verzii 3506 bolo opravené "Ghost train run at lower speed than under MSTS", čo je v preklade že neviditelný vlak ide nižšou rýchlosťou ako v MSTS. Skúšal niekto cd_servis v tejto verzii, či sa teda chová ináč?

Kompatibilita s MSTS v aktivitách nám opět poskočila o výrazný kus vpřed a to jen díky náhlému zájmu jednoho z tvůrců. :-)

Co říkáte na nový dynamický model brždění? Brzdící síla narůstá s klesající rychlostí vlaku tak jak to má být. Nějaké informace jsem poslal přes SZ i uživateli Pajavlaky a zatím od něj ticho.
OR se silně začíná vzdalovat MSTS co se modelu fyziky týče. Vyzkoušejte i vy nové brzdy.

Hodnoty křivky by se mohly od našich zkušených brzdařů poladit a nastavit referenční model.

Děje se to pomocí příkazu:
ORTSBrakeShoeFriction ( 0.0 0.49 8.0 0.436 16.1 0.4 24.1 0.371 32.2 0.35 40.2 0.336 48.3 0.325 56.3 0.318 64.4 0.309 72.2 0.304 80.5 0.298 88.5 0.295 96.6 0.289 104.6 0.288)

Hodnoty v závorkách jsou body na křivce X,Y.

Více zde:
http://www.elvastower.com/forums/index.php?/topic/28519-braking-wheel-skid/page__st__20
http://www.coalstonewcastle.com.au/physics/brakes/#maxbrakeforce

Jelikož se teď Pájavlaky dlouho neukázal na foru, tak tento brzdící model bude určitě jeho práce :D :D :D

Nebylo by na škodu, kdyby se udělaly finální vzory pro jednotlivé brzdiče, řádně se to otestovalo a pak v další fázi si pár ochotných lidí vezme na týden dovolenou a rozklonuje to na všechny lokomotivy a vozy. Já jsem jeden z dobrovolníků. Ale hlavně vyřešit ty animace 150/350.

Vie niekto, čo toto v praxi znamená?:

implemented in x.3594.
Enabling the use of include files for tsection.dat allows to have route specific track shapes and track sections, still using the generic tsection.dat.

Chjo, další co nečte. Zapní si ve hře F1. 100% to tam najdeš. Aspoň tenhle návod si přečtěte, když jste líni a radši napíšete něco sem.

CTRL + V nastavuje kývání. Jsou tuším 3 stupně. Nejrealističtější je snad jen 1 stupěň.

Jedno upozornění, už nelze překračovat rychlost od aktuální verze x3624, pouze krátkodobě, zhruba 10s. Jinak vám pak skočí záchranka. A mačkání živáku nepomůže.

Tak jak je u modelu. Jen brzdy upraveny. Nic jiného neupravuju. Nevidím v tom důvod. To, že překračuješ rychlost je špatně a musí následovat trest. Tady je zase výhoda, že na to máš chvilku, aby jsi to napravil.

No to sice ano já mám ještě další úpravy.
Ale setkal jsem se s případem, kdy jsem jel po dvoukolejné trati a jel jsem po nesprávné koleji.
Na odjezdu bylo 40km/h a na trati bylo 120km/h , bohužel ale zůstala stále ta 40km/h rychlost na trati a nevzalo mě to těch 120 :-) Takže pokud bych jel víc jak 40km/h tak by mě to hodilo rychlobrzdu :/

Back
Nahoře