Projekt Open Rails

Informácia celkom o ničom. Prekročenie rýchlosti návestenej návestidlom (kód/nekód), alebo rýchlosť traťová od rýchlostníku ? Zmysel to má len v prípade nového VZ kde stráži rýchlosť návestenú návestidlom a prenášanú frekvenciou na NO. V ďalších prípadoch je rýchlobrzda totálny nezmysel hoddogovej kultúry , ktorí to mali už aj v msts.....To im potom zase gratulujem.

Ohledně té VZ je tu jedna malá novinka, a dle mě tomu tak v MSTS nebylo. Když jedu proti návěsti Posun dovolen , tak VZ neukazuje žádný znak .

V skutočnosti je to tak, že či ideš proti návesti posun zakázaný, stoj, alebo posun dovolený v režime posun, tak ti neukazuje nič.....Len od 19km/h u vz Mirel musíš obsluhovať bdelosť. Do 19km/h ani to. (neplatí pre verziu Mirel VZ1.4) U klasického vz v režime posun (postrk) už neukazuje a nestráži vôbec nič.

Napíšem sem moje nové postrehy ohľadne FPS v OR. Nedávno som si kúpil novú grafiku GTX 1080 a mám už trochu starší 4-jadrový Intel.

Pri voľnej trati kde toho moc nieje, sa FPS kľudne vyšvihne aj na 100. Ale nakoľko je OR stále zle optimalizované a vytvára takzvaný "jojo" efekt, musel som si nastaviť cez Dxtory FPS limit na 60. Vtedy ide OR skutočne plynule ako po masle. Problém nastáva pri načítavaní objektov v pozadí, kedy sa začne OR šklbať ako besné. Plánujem ešte dokúpiť SSD disk, snáď to pomôže.

Avšak najväčší problém nastane, keď prídem do nejakej viac zastavanej oblasti a je tam zopár ďalších consistov. FPS padne na 20 (ako na predošlej slabšej grafike) a je to katastrofa. Popritom pozerám na výkon a zaťaženie grafiky cez jednu utilitu vo windowse a je tam vidieť, že grafika ide sotva na polovičnú záťaž, ventilátor sa krúti tiež na minimum. Žiaľ, ani najlepšiu grafiku na svete nevie OR plne využiť a je to veľká škoda.

Snáď sa v budúcnosti situácia zlepší, ak sa autorom podarí OR viac optimalizovať.

Spíš než grafiku sis měl pořídit Skylake a přetočit ho na 4.5GHz a více. OR stále používá převážně 1-jádro procesoru. To načítání hodně zlepší SSD disk, ale i tak to škubne na 0.5s. Vykašli se na DXtori a zapni jen vertikální synchronizaci na 60fps lock. A pokud dáš AA jen na 4x tak ta plynulost enginu je fakt parádní. Nezapomeň zapnout stíny.

Hej, plné tiene mám už vyše roka. Moj refresh rate monitoru je ale 120 Hz a určite si ho nemienim znižovať na 60, je to totiž veľký rozdiel. :) Skúšal som si zvýšiť AA zo 4x na 8x a rozdieľ bol pol fps a to na celkom zložitej scéne.

Ak teda OR nieje multi-thread aplikácia, tak to je celkom prúser "v dnešnej dobe" a pár vecí to tým vysvetľuje. Ale chápem, že autori robia čo môžu...

p.s. Nový procesor / dosku kúpim asi najskôr až pri ďalšej generácii komponentov, zaťiaľ v tom nevidím dôvod.

Ha nevím, zda to byla dobrá volba, ale OR je zase o krok zpět místo dále. Bylo zrušeno naklápění v oblouku. S tim souvisí i to, že se nám neměmí v zatáčkách textura.

Hm, máš pravdu. Změnili naklápění v obloukách, ale stále tam pořád nějakým způsobem je viz. obrázky. ( 1. naklápění zapnuté hodnota 10, 2. naklápění hodnota 0 )

1.jpg

2.jpg

Zase tohle "mírné naklápění" se mi zdá být lepší, než ty hnusné přechody změn podloží.

Neviem, mne to skôr príde, akoby sa koľaje nakláňali - a teda zdvíhali od ich úplného kraja a nie od ich stredu, čo zrejme predtým spôsobovalo ich prepad do terénu na ich nižšie "položenej" strane. Inými slovami povedané, predtým sa koľaj iba naklonila, teraz je aj vyzdvihnutá do výšky, čo eliminuje prepad.
Nastavenie mám na pôvodnej hodnote 1.:

Open Rails 2016-11-27 11-19-25.jpg

Vypadá to tak. Kolej je asi sklopená od hrany balastu a ne jak dříve od středu. Aspoň neleze pod úroveň terénu. Pokud by koleje byly dělané i s hloubkou balastu, tak by první způsob také nevadil. Tohle ale vyhovuje, teda dle mého názoru, kolejím v českých tratí.

No neviem kde ale mne na trati 321 sa stále mení textura podložia koľají. A to mám Experimentálnu aktualizáciu X3672.

Protože Zbyněk udělal drobnou úpavu základního kolejiva. Martin to má furt to samé. On zatím na OR kašle.

Tak jsem se dneska těšil, jak to s Pendolínem "narvu" do rozkopané hromady na 321čce a s úžasem jsem zjistil, že OR nevykolejí, prostě se sekne a hotovo. :-) V MSTS se aspoň rozletěly vozy po krajině, i když s velmi divnou fyzikou.
or nevykoleji.jpg

Back
Nahoře