Napíšem sem moje nové postrehy ohľadne FPS v OR. Nedávno som si kúpil novú grafiku GTX 1080 a mám už trochu starší 4-jadrový Intel.
Pri voľnej trati kde toho moc nieje, sa FPS kľudne vyšvihne aj na 100. Ale nakoľko je OR stále zle optimalizované a vytvára takzvaný "jojo" efekt, musel som si nastaviť cez Dxtory FPS limit na 60. Vtedy ide OR skutočne plynule ako po masle. Problém nastáva pri načítavaní objektov v pozadí, kedy sa začne OR šklbať ako besné. Plánujem ešte dokúpiť SSD disk, snáď to pomôže.
Avšak najväčší problém nastane, keď prídem do nejakej viac zastavanej oblasti a je tam zopár ďalších consistov. FPS padne na 20 (ako na predošlej slabšej grafike) a je to katastrofa. Popritom pozerám na výkon a zaťaženie grafiky cez jednu utilitu vo windowse a je tam vidieť, že grafika ide sotva na polovičnú záťaž, ventilátor sa krúti tiež na minimum. Žiaľ, ani najlepšiu grafiku na svete nevie OR plne využiť a je to veľká škoda.
Snáď sa v budúcnosti situácia zlepší, ak sa autorom podarí OR viac optimalizovať.