Projekt Open Rails

Tak asi to budou jen jěkteré výhybky a koleje, V Opavě východ na výhybkách zvuk průjezdu běží.

Tak to je divné. Mně před aktualizací tuším normálně jel zvuk průjezdu přes výhybky všude a teď jen v Opavě východ, zatím jsem dál nedojel. Mezi Ostravou a Opavou, vše běží, myslím zvuky signalizace přejezdů okolní vlaky, jen zvuk klapotu kolejí a výhybek ne.

Dane, to je zajímavé, že Vám vždy něco nejde po aktualizaci.:)
Přitom si můžete vždy přečíst sice jen anglicky, co se změnilo. Neberte to jako rýpání. Já Vám fandím a hltám každou aktivitu, kterou uděláte.

Trošku mě občas zlobí pohledy ve hře a to konkrétně, když stisknu Shift,Ctrl nebo Alt (na obou stranách) tak se mi pohled odkudkoliv, ať je to v kabině nebo vagónu, přehodí dopředu k lokomotivě, takže při každé akci s jedním z těch kláves se mi pohled přehodí ven napravo k lokomotivě. Prosím vás dokáže mi někdo poradit jak se tohoto zbavit?

Přitom si můžete vždy přečíst sice jen anglicky, co se změnilo.
Nemůžu, anglicky neumím a učit se mi ve svém věku nechce, kdyby to bylo "pa rusky" to by byla jiná. :-) :-) Ne vážně, kde si to přečtu? (přeložím si to přes google) Jinak jsem se právě ptal, jestli to je aktualizací, či nikoliv, je zajímavé, že mezi Opavou a Jeseníkem mi zvuky výhybek jde, vím, že se na 310 psalo, že jsou nejaké koleje svařované a tam klapot spojů není, ale výhybky by snad měly být ozvučené všechny, takže nevím, kde je chyba.

Jinak jsem se právě ptal, jestli to je aktualizací, či nikoliv, je zajímavé, že mezi Opavou a Jeseníkem mi zvuky výhybek jde, vím, že se na 310 psalo, že jsou nejaké koleje svařované a tam klapot spojů není, ale výhybky by snad měly být ozvučené všechny, takže nevím, kde je chyba.

Zvuky na této trati jsou děláné pomocí značek - začátek a konec zvuku. V editoru tratě TSRE jdou již vidět také. Vše závisí na staviteli, kde a co se bude přehrávat. Pokud na výhybky nedal žádné značky, nic se také nepřehraje. Koukal jsem, že někteří stavitelé si to zjednodušují tak, že oblast zvuku přtáhnou přes více kolejí a tam to pak nemusí přesně souhlasit s místem výhybky. Zvuk se začne přehrávat buď pozdě a nebo moc brzy. Ovšem to jim nemůže nikdo zazlívat při tom objemu detailů, co zpracovávají.

OR má novou fičůru, kde rozpoznává jestli jede přes výhybku a nebo po obyčejné koleji. Tam se zvuk přehrává velice přesně a stavitel se nemusí obtěžovat s vkládáním značek.
Ovšem jednu neduhu to má - nerozpozná, jestli jde o koridor nebo obyčejnou trať. V tom jsou značky zase unikátní.

Nový update OR priniesol toto, skúšal to už niekto?:

3820
Blueprint https://blueprints.launchpad.net/or/+spec/conditional-load-of-day-textures Conditional load of day textures. OR manual update.

V praxi by sa po zapnutí v options mali načítať denné textúry do RAM v noci iba v prípade potreby a opačne pri možnosti night textures, čo by malo v praxi dosť uvoľniť RAMku. Doteraz sa obe textúry vždy načítavali naraz, čo vnímam ako akýsi programátorký paskvil.

Ano, pokud jej model má funkční. A musí být zatržena zastávka, jinak neotevře, pokud stojí na WP.

Pajavlaky vzkazuje, že na nové stránky http://www.pajavlaky-ladeni.webz.cz uveřejnil odladěné hodnoty ORTSBrakeShoeFriction, který specifikuje závislost součinitele brzdového tření na rychlosti vozidla, pro špalíkové vozy a vypočtené hodnoty MaxBrakeForce pro lomotivu ČD 240 a osobní vůz ČD B.

Howky ale to je presne to čo som už tak nejak pred pár mesiacmi písal.....Teraz to píšu aj ostatný. A volá sa to vzorový eng......wag...Ja viem nie sú ľudia. Ale akoby Čouda povedal , toto potrebujeme ako soľ. :)

Howky:
problém je, že tohle řešení je k ničemu. Nejde o nějaké stříbrné podnosy, už vůbec ne o lenivost. ale jednoduše o fakt, že 99% uživatelů si s tím nijak neporadí. Když se na to dívám, jak jako uživatel vůbec poznám, že ty vložené odstavce fungují? Co to vlastně má dělat? Pro srovnání mě napadají např. úpravy zvuků pro OR. Když vypíšu jen nějaké bloky sms s popisem "tohle vložte mezi tamto, ale ne nad to", nikdo to nezprovozní, nebude ani tušit co má zprovoznit. Tak radši upravím rovnou všechno, vyzkouším a vydám aktualizaci včetně upravených engů. Jistě že to má k dokonalosti daleko, ovšem všechno se dá kdykoliv aktualizovat. Je to nepochybně lepší než čekat několik let až se vyladí vše od A do Z a pak to teprve možná vydat. Při počtu řad je zhola nemožné všechno vyladit v jedné osobě.

Vzorové engy jsou u Alcaponeho, to co je čerstvé pro zvuky je u mě, průběžně se aktualizuje, klonuje. Bez toho to prostě nepůjde.

Ďalší problém je že niečo je tu niečo zase tam a hľadaj šmudlo.....Keby to bolo aspoň na jednom mieste všetko....Takto to fakt nemá cenu. A ten pokec čo si linkol k tomu sa nemá cenu vyjadrovať. On ani netuší v ktorej dimenzii žije.

Mám pocit že to ešte stále nechápete čo sa myslí tým vzorovým eng/wagom.

Tak polopatisticky.....:

Mám dva dôležité parametre naladené, tak spravím eng, či wag s naladenými týmito parameterami....Dám ho von na miesto kde budú potom pravidelne aktualizované.

My čo ešte stále nie sme úplne znechutený tvoriť si to stiahneme a aplikujeme na model.

Ak sa doladí Ďalší parameter, tak sa vhodne aplikuje do už predošlého a zase bude na stiahnutie tam , kde bol aj ten predošlí.....

Nemyslí sa tým, komplet odladený eng či wag, kde bude všetko super. To sa dá robiť aj postupne čo tomu študovanému do teraz nedoklaplo....Pretože takto je s toho akurát len poriadny mrdník. Tu si stiahni toto, potom choď tam opíš si toto dopíš si to tam a nikto nevie čo je ako staré, či prepisuje staré novým, alebo nové starým....ALe ako sa hovorí cesta do pekiel je vydláždená dobrými úmyslami.

Back
Nahoře