Projekt Open Rails

Howky, zeptej se Pajavlaky, jak má být nastaven "Faktor korekce adheze". Počítá s nastavením na 100% nebo na 130%? To totiž tu křivku ovlivňuje také.
Existuje nějaká třeba excel tabulka, kde zadám pár parametrů vozu/lokomotivy a ona mi spočítá reálnou MaxBrakeForce?

Vzorec je tedy MaxBrakeForce = 0.31 * m * hp
S tou křivkou od Pajavlaky je to hned jiná jízda, brždění už není tak lineární.
Díky Pajavlaky

edit: Parametr "hp" se musí odvodit pro každou loko/vůz zvlášť. Hm, tak to nebude tak jednoduché...:-(

Icik : Paja vzkazuje K první otázce: Po instalaci ponecháno výchozí nastavení, čili 130%. Možno v budoucnu zpracovat křivku i pro 100%. K druhé otázce: Výpočet MaxBrakeForce je realizován přes nelineární diferenciální rovnice, načež je třeba mít profesionální matematický software (výstupy z něj jsou umístěné na stránkách).

Ahoj, prosím vás, nevíte jak v OR dozbrojit mašinu? Konkrétně naftou, v AE (MSTS) mám zadano vše, ale nevím, jestli se zbrojí kl. "T", nebo jestli vůbec OR umí dolnění paliva, vody, či uhlí. Ať se v aktivitě nehrabu zbytečně. :-)

Děkuji moc, funguje to, narozdíl od MSTS to průbeh tankování vypisuje dole, ne do tabulky se stavem nafty. :-)

Záhada hlavolamu objasněna, u těchto mašin, pokud je výchozí bod trasy a za ním WP s kódem odjezdu, musí být WP až kousek za hranou modelu co se zobrazuje v AE. Vlak byl "zdrclý" do sebe.

Hmmm, tak nevyřešena, když jsem ten nákladní vlak nasadil a trasu hráče jako pokusovou dal jsen vedle na kolej a koukl jak vlak vypadá měl kola a stál, když jsem jel celou aktivitu a přijel do stanice, kde se traffic naákladu objeví před mým příjezdem, celý nákladní vlak je bez kol a poskakuje na koleji. Tak teď už fakt nevím...
Dan

Tak s jinou mašinou vlak vypadá normálně, takže zatím to dělají mašinky od p. Mayera a 414.212 od Pikka, ale proč? Myslel jsem, že to dělají tendrovky, ale nikoliv, americké ok, ČSD 375.0 taky v pořádku.
vlak bez kol s jimou loko ok.jpg

Zatím ne. Sice pro svůj běh OR vyžaduje *.env soubory, ale stmívání a rozednívání z něho nebere. Řeší se podpora pro Kosmos, tak pak to snad půjde.
A nebo se najde někdo jako byl Džordž a pohrabe se ve zdrojáku. Nastaví přesně ty věci, co vás trápí.

Prosím o informaci - můžete mi naznačit, kdo z ctěného P.T. členstva tohoto povznášejícího spolku se podílí na vývoji OR? Děkuji předem...

Back
Nahoře