Projekt Open Rails

Ahoj, co musím změnit v eng. souboru ČSD M131, jako traffic mi dosahuje v OR rychlosti kolem 20 km/h.
Dan

Ahoj, v souboru *.srv změň červený řádek na 0.75.

Service_Definition (
Serial ( 1 )
Name ( Sta_019 )
Train_Config ( CD_Sta_019 )
PathID ( Olo-Olo7 )
MaxWheelAcceleration ( 0 )
Efficiency ( 0.75 )
TimeTable (
StartingSpeed ( 0.27777 )
EndingSpeed ( 0.27777 )
StartInWorld ( 0 )
EndInWorld ( 0 )
)
)

Ahoj, 0.75 tam je, ale ty spodní řádky se liší:

Service_Definition (
Serial ( 1 )
Name ( dan_bp_rv70_MOs543 )
Train_Config ( dan_bp_rv70_MOs543 )
PathID ( dan_bp_rv70_MOs543 )
MaxWheelAcceleration ( 0 )
Efficiency ( 0.75 )
TimeTable (
StartingSpeed ( 1.11108 )
EndingSpeed ( 0 )

StartInWorld ( 0 )
EndInWorld ( 0 )
)
)

Jedná se o traffic, takže výchozí rychlost by neměla být 0 a nevím proč by to nemělo jet. Všem servisům použitých v traffic zadávám počáteční rychlost větší než 0. ;-)

Bobe, to je úplně jednoduché. Výchozí rychlost u traffic 4, koncová 0. Ta výchozí proto, že když jsi dal 0, tak se v editoru aktivit chové pohyb vlaků divně, někdy nejede vůbec a už se mi stalo, že se tak zasekl servis2, ale v OR to asi potřeba není, takže jde o zvyk. Počáteční rychlost, či koncová je v aktivitě úplně jedno, potíže dělá (dělal) vlak hráče s MSTS Bin a přechodem na stanovišti, kde při zadání rychlosti se po přechodu na stanovišti vlak pohyboval hodonotou počáteční rychlosti.

Jinak potíže s Hurvajzem v OR vyřešené, bude muset být eng pro traffic, OR naumí řídit traffic s manuální převodovkou.

Ta modrá na začátku mi přijde až moc modrá, některé mraky jsou jak z US filmu nAkoplalypsa, ale ten východ/západ slunce je povedený. ;)

No, nic ve zlém, ale bylo třeba řešit více než věci vzhledové, věci k OR a provozu simulátoru jako reál:
- Povolování brzd v závislosti na FPS, kdy se musí povolit kláv. zkratkou, uložit OR a znovu jej nahrát.
- Traffic a provoz přes půlnoc, když se nasadí cokoliv v 00:00:00, je OR "mrtvý" na traffic.
- Ochrana ampérmetru, člověk může s mašinou startovat jak s formulí 1.

Ahoj, dalsí drobnost, po přestupu do traffic vlaku, někdy OR odpiska odjezd, někdy ne. Na 321 při tvorbě vlaku Zvolen - Ostrava mi odpiska OR odjezd vzdy, i kdyz je u klacku WP s kódem odjezdu. Teď při tvorbě rekreačního vlaku na BP mi odpiska OR odjezd někdy. I když je stanice bez WP, tak někdy pískne, někdy ne, v Častolovicich mi odpiskne i když tam WP je, jinde zase nic. Takže nechapu proč, Jestli počet cestujicich zadaný v editoru aktivit, nebo co... Chtělo by to, aby OR odpískal ojezd VŽDY, když je ztrnuto: souprava ovládyná hráčem.

Back
Nahoře