Projekt Open Rails

Windows 7 Home Premium
Procesor: AMD Phenom™ II X4 P920
Displej: 15.6" (39,6 cm) HD LED
Paměť: 4096 MB DDR3
Pevný disk: 640 GB (5400 ot./min)
Optická mechanika: DVD+/-RW SuperMulti DL LightScribe
Grafika: ATI Mobility Radeon HD 530v 512MB
Další: Bluetooth, LAN 10/100/1000, WiFi 802.11b/g/n, ExpressCard/34, HDMI, čtečka karet 5v1, taška Basic
Sofware: Microsoft Office 2007 Ready (zkušební verze - 60 dnů)

Ja som si tu MonoGame verziu tiež vyskúšal, ale iba na chvíľu. Pád som nezaznamenal síce žiadny, avšak pri spustení som si musel vypnúť nastavenie "quick Alt-Tab", pretože sa hra spúšťala v okne (aj keď mám nastavený full screen) a to okno sa nachádzalo z dobrej polovice mimo obrazovky (na zvyšku bol vidieť samotný desktop) a s oknom sa nedalo ani pohnúť. Okrem toho pri vypínaní OR priamo z hry sa celé OR zasekne na dobrú pol minútu s hláškou "bez odpovede". Čo sa týka obrazového "jojo" efektu, tak v tejto verzii ho mám asi dvojnásobný oproti pôvodným OR. Možnože je to tým, že som vypol práve tú "quick Alt-Tab" možnosť. Vyšší počet FPS a to aj s vypnutou synchronizáciou som nezaznamenal vôbec, asi to bude treba ešte viac testovať.

Čo ma ale teší, je, že sa už táto MonoGame verzia spúšťa pod DX11 namiesto prehistorického DX9. Myslím si, že autori sa budú musieť ešte dosť potrápiť pri ladení nového enginu do plne funkčnej podoby. :cool:

Skúšané na: Win 10, GTX 1080, 16 GB RAM, Intel Core i5 2500k a klasický SSD disk...

Hm, špatné, ze simu nejde vyjet jinak než ctrl+alt+delete. Chtěl jsem jen na net, tedy zmačknout kouzelnou klávesu a prd, sice jakoby jsem byl mimo hru, ale obrazově stále v simu.

Ale jde, jen to trvá delší dobu. U mě do 10s od povelu k ukončení. To se vychytá.

Procesor: AMD Phenom™ II X4 P920
Displej: 15.6" (39,6 cm) HD LED
Paměť: 4096 MB DDR3
Pevný disk: 640 GB (5400 ot./min)
No ale Pepo s týmto Ti to ani nemôže ísť. Tento "štvorjadrový" AMD procesor je porovnateľný so starými dvojjadrovými Intel Core 2 Duo, na prvú, druhú ani tretiu generáciu dvojjadrových Intel Core i3 to nemá ani zďaleka. O 321 ani BP sa s týmto v OR bude pokúšať márne. Navyše problémom je aj pomalý 5400 otáčkový disk.

Přesně, to vaše nenačtení náročných tratí ukončí WatchDogs. Zkrátka vyprší přísně hlídaný časový interval a dojde k nějaký desynchronizaci.

Vyzkoušel jsem tedy poslední MonoGame versi a mám rozporuplné pocity. Nedošlo ani ke zvýšení FPS, ani k urychlení načítání. ALE. Subjektivně se mi zdá, že je zobrazení lepší, kvalitnější. I co se týče mraků a mlhy. Zkoušel jsem Trať321 s novou lokomotivou Br189 a na modelu nebyly patrné bílé plochy ve stycích jako u ORTS ver.1.2 (kterou používám standardně) Mám ovšem jeden problém, který se týká i novějších buildů ORTS. Protože mám na NTB klávesu PrtScrn definovanou pomocí funkční klávesy, tak v ORTS nefunguje. Po předefinování na jakoukoli jinou klávesu nefunguje printscreen nadále, a navíc se přestanou zobrazovat údaje související s ovládáním lokomotivy v dolní části obrazovky. Jinak stejný problém s umístěním okna jako psal kolega výše, ale to se dá snadno odstranit přesunutím nástrojové lišty Windows na jinou hranu obrazovky a její zpětné navrácení na původní místo.

Tak zobrazení JE lepší. Bohužel nemůžu típnout screen z MonoGame, abych ukázal pro srovnání :D Zkoušel jsem ještě zvídavě použít Icikovy úpravy shaderů a mraků, ale to se ORTS MonoGame nemilosrdně zakousne a nepustí ;)

Moje ukázka ze hry, zde je důkaz o plynulosti. Nic nedoskakuje a je to perfektně plynulé. Pokud někde jede traffic proti mně, tak to vím až když je opravdu vidět. Prostě žádné záseky.
Zkrátka Open Rails na DirectX 11!

Tak, vyskúšal som tú MonoGame verziu na maďarskom ALFOLDe a v BP na Keleti mám 42FPS, čo je asi o 25 viac, než mávam na klasickej verzii. Hra mi vôbec necuká, ide krásne plynule ako kolegovi nadomnou. :) Vypla sa v momente keď som ja chcel.

EDIT: Ale s vypínaním je problém, síce sa aplikácia vypne, no v procesoch stále ostane bežať na pozadí.

Me to jede taky krasne plynule, jen mam obcas problem s grafikou. Mizejici texty jsou zacatek, ale to dela i puvodni OR. Pak mi obcas hnusne blikaji textury v dalce, ale to se da prezit. Nejhorsi je, ze obcas to ma problem se zobrazenim okna s informacema pri jizde nejake aktivity. Nekdy mi to hodi cernou obrazovku a az kdyz zmacknu ESC, tak se mi hodi obraz do okna a muzu si precist, co mi to vlastne pise. Kazdopadne v jizde se da pokracovat. Ale to se urcite casem vychyta.
Rozhodne se mi moc libi jak to ted pracuje s pameti a evidentne to ma vliv prave na donacitani trate a objektu a jizda je krasne plynula.

EDIT: Jinak to vypinani blbne asi vsem.

Hm, odjet test nové aktivity z Praglu do Olomoca, bez jediného šediváku, dohled posunut z 2 km na 3 km. FPS se tim zhoršilo, ale je furt o chlup větší než s původním OR. u mě zásadní problém, neslyším 854ky a vypíná se mě monitor.

...Sejmout obrazovku bez nutnosti klávesy můžeš IRFANem při nastavení snímání v časovém intervalu....

Děkuji za tip, to mě nenapadlo. Spíš mi nejde na rozum, proč od určitého buildu nefunguje předefinování klávesy PrintScreen v ORTS. Evidentně jsem asi jediný, komu se to stalo.

Ja pro snimani obrazovky pouzivam MSI Afterburner, protoze mi v pocitaci bezi stale (obcas koukam na vytizeni CPU a GPU, abych zjistil jestli je problem u me nebo optimalizace hry stoji za prd :))

Back
Nahoře