Projekt Open Rails

Tady je sestava PC:
BIOS = BIOS Date: 03/08/12 15:04:29 Ver: 36.05 (American Megatrends Inc.)
Processor = Intel(R) Pentium(R) CPU G620 @ 2.60GHz (2 threads, 2 cores, 2,6 GHz) (L1-Cache 128 KB) (L2-Cache 512 KB) (L3-Cache 3072 KB)
Memory = 3,4 GB
Video = Intel(R) HD Graphics (1,5 GB RAM) (igdkmd32 8.15.10.2696)
Display = \\.\DISPLAY1 (1920 x 1080, 32-bit, primary, 0 x 0)
Sound = Realtek High Definition Audio (rtkvhda 6.0.1.6526)
Disk = C: (Local Fixed Disk, NTFS, 465,7 GB, 129,1 GB free)
Disk = D: (CD-ROM Disc, )
OS = Microsoft Windows 7 Home Premium 32-bit (6.1.7601)
Runtimes = 2.0.50727 SP2 3.0 SP2 3.5 SP1 4 Client 4 Full 4.0 Client
Runtime = 2.0.50727.5485 (32bit)

No to sice je, ale OR-MG toho oproti OR moc nestínuje. Stíny jsou zřejmě jen u větších objektů. Jsou výraznější, ostřejší, okraje jsou ale u rovných budov vroubkované. Jinak mi obojí přijde vzhledově naprosto stejné v OR i MG
Nedá se to nějak nastavit?

Stíny se dají vylepšit těmito hodnotami v registrech (nová DWORD hodnota):

- ShadowMapDistance - udává vzdálenost kam až se zobrazí stíny, minimum je tam 500m (desítková hodnota na 500 nebo vyšší)

- ShadowMapResolution - udává rozlišení stínové mapy, čím vyšší, tím je mapa detailnější (desítková hodnota default je 1024, zkuste 2048 nebo 4096 nebo vyšší) má to ale velký vliv na výkon

- ShadowMapBlur - rozmazává okraje stínů a dělá je tak realističtější, hodnota 1 zapíná funkci a 0 vypíná, velký vliv na výkon

Mně to stínuje celkem dobře:
ShadowMapDistance na 500
ShadowMapResolution na 4608 (hex 1200)
ShadowMapBlur 1

1.jpg

@Icik Asi se obracím blbě, ale přece jenom. Mám klasický OR a stává se mi, že potřebuju spustit trať BP, ale po minutě se to sekne a neudělám s tím absolutně nic.

Vím od jednoho vývojáře, že tam je zabudovaný "Watchdogs" tj. něco jako podprogram se spínačem, který se aktivuje pokud se překročí nějaký časový interval. Po aktivaci to ukončí načítání. Souvisí to právě se slabým HW.

No ja neviem, ale na tej predošlej sa mi to začalo hrozne sekať......Takže som sa musel vrátiť ku verzii 3988.

Ahoj.
Zkouším aktivitu Ex 544 Hutník z Bohumína do Prahy.
Open Rails:
- Celou trasu jsem projel skoro na jeden zátah. Aktivitaje náročná jako předešlá s Pendolínem, FPS v pohodě.
- V Praze na hlavním při vjezdu RailJetu jeden šedivý vůz a při uložení pád OR, load a v pohodě.
- Kupodivu jsem projel Olomouc i Třebovou bez pádu OR, v aktivitě pendolína to v Třebové vždy sletělo, počet vozů stejný v obou aktivitách.
- Zlepšily se zvuky zastavujících traffic, už před zastavením mašina nepřidá a neshocí výkon (chovaly se jako auto, které v zimě před chcípnutím protůruji).
Open Rails monogame z odkazu výš:
- Mám zapnutý Bandicam, kvůli zadání FPS na 30, a zatrřen ShadowAllShapes, zatím projeto Bohumín - Hranice, FPS 15 - 20, místy se dostane tak k 28, ale jen sporadicky. Celá jízda vypadá tak, že se to malinko škube, i když jedu prakticky sám a nejsem v žádném nádraží.
- Neduh zastavujícího traffic zůstal a další neduh, pokud mám zadanou stanici, dojezd se spožděním a na návěsti stůj, tak mi v někjterých stanících výpravčí odpískne odjezd i přes červenou na odjezdovým. Pro obě verze OR, když má traffic zpoždění a je zadám čas ve stanici (zastávce) tak nezaství a projede ji.
- Nevím, jestli to má jen Monogame, ale to je zase super vychytávka, pokud prší a mašina má zadány stěrače, tak v dešti u traffic fungují, super, ještě udělat traffic odrazy světel a bude to luxus.

Toť zatím postřehy z testů a já jdu pokračovat v trase Hutníku. Dan

To zastavování trafiku i mě pokud to hodím do automatu je šílené. Ze 160 na 120 či do zastávky a vlak začíná brzdit už 5 km před.
Proč maš Bandicam puštěn, když ti sebere FPS, te jeho nevýhoda. Stáhnout FPS si můžeš přímo v OR.

To je k ničomu..... Zadaním menšieho fps určíš minimálne fps a nie maximálne......Bude ti to lietať hore dole.....Bolo by lepšie keby tam bola možnosť zamknúť na určitej hranici aby ťa nepustil ani vyššie.

Zdar Josku, dělá ti to jeko traffic? Já si toho nikdy nevšimnul, jako souprava hráče v pohodě:
MUV 69.jpg
Já se s něčím podobným setkal u ČSD 414.2 od Pikka, někde jsem tu snad dával i video, jako souprava hráče v pohodě, ale u traffic přišla celá souprava vlaku o kola, po výměně mašiny za jinou se to opravilo. Dokonce se vlak ani nepohnul a "tancoval" poskakoval na místě. To samé mi dělá tahle mašinka, celý vlak bez kol...
vlak bez kol.jpg
Výměna lokomotivy a kola jsou všude:
vlak bez kol s jimou loko ok.jpg

Josko, takže muvka jako traffic:
MUV 692.jpg
Myslím, že ti chybí nějaký update k těm vozíkům, mám takový dojem, že měl Lubomír update.

Proč maš Bandicam puštěn, když ti sebere FPS, te jeho nevýhoda. Stáhnout FPS si můžeš přímo v OR.
Dík, toho jsem si nějak nevšimnul a pomohlo. Jinak Monogame verze super, dojel jsem až do Prahy bez jediného pádu, šediváka. Takže dále žádné výhrady.

A vám to aj funguje? Ja keď zamknem fps na 40, tak vyššie ma pustí.....

FPS nastavuji na ovladači GK. Tam se určuje max. hodnota, tzn. že výš mě to nepustí (viz Dan). U velkých tratí typu BP a 321 je jízda bez omezení FPS cukavá. Použiji příměr: jako když v zimě jedete studeným autem, které ještě nemá zahřátý motor. Není to jako u MSTS, kdy se zobrazování na základě nízkého FPS jakoby zastavovalo. Děje se tak v jakémkoliv "startovacím" místě na trati, bez ohledu na to, zda jde o velkou stanici či nějaké místo na volné trati. Menší tratě toto nedělají vůbec (310, 240, 181/183, Luhačovice atd.). Mám dojem že kdysi to tu někdo vysvětloval, ale nedokážu to najít.

Back
Nahoře