Projekt Open Rails

Ahoj, obě tyto funkce jsou již zahrnuty standardně jako aktivní bez možnosti deaktivace.
Pozor teď na tu nestabilní verzi. Přecházejí pod MonoGame a mohou se vyskytovat porodní bolesti, které doprovázely MG NewYear verzi.

Mohl by někdo vyzkoušet - už pár aktualizaci mi v unstabil verzi dělal problém spuštění Track Vieweru. Otevřu TV dám vybrat trat, začne načítat soubory a pak vyhodí chybu.
Dělá to u všech tratí.
V MG verzi ( poslední to ještě de ), ale nebaví mě se přepínat pořád mezi verzemi.

Dík za test a za reakci

Zdravím, já tohle řešil taky, a skončilo to takto: adresář s funkčním TV jsem si přejmenoval (např. "Open Rails trasa") a z něj hodil na plochu zástupce od "Contrib.TrackViewer.exe". Pak jsem si znovu nainstaloval funkční OR. Mám tak na ploše 2 zástupce: pro "hru" a pro "trasu".

Dík, vše už běhá a snad se bude dát tvořit, jen ten zmíněný kouř u parních lokomotiv a odfuku je teda dílo.... :D:D:D

Dane změň si v nastavení aktualizace z "nestabilní" na "testovací". Tam to ještě funguje. Než dají do kupy barvičky rozhozené námluvami OR a MG, chvíli to potrvá.

Ahoj a tebou dosazovaný strojvedoucí je už v mašině nebo stále poletuje okolo masiny?
Jak u které, tady se samozřejmě opravy nedočkám. Přednost má něčí eskalátor u nádraží. Takže pokud v rámci nějakých úprav na "kolotočáře" narazím, upravuji jej na statický objekt.

Přednost má něčí eskalátor u nádraží.
Smutné, velmi smutné, to je jen důkaz, že nejde o simulátor, ale o jakousi setetickou a líbivou vizáž hry, podobně jako u Mafie, od dob co se prodala do USA. Vyjímkou je remake, ale tam by se taky dost nedodělků našlo.

Nová verze MG OR 74. Zahrnuje vyřešený bug ve špatné sekvenci zdvihání pantografů pokud lokomotiva byla značená jako otočená (flipped). To způsobovalo jízdu na špatném (předním) pantografu při nastavení v kabině přepínačem na zadní.
Ahoj. Kterou verzi mám stáhnout z toho odkazu, nahoře jsou dvě? Musím vyzkoušet MG, pod desítkama u aktivity R17 z roku 1969 nemohu projet v OR Brno.

Ahoj. Ta první je vždy nejaktuálnější, zahrnující všechny předešlé updaty. Ta druhá je vždy ta předešlá verze od té nejaktuálnější.

Dík za objasnění, ona mi na té z webu OR v Brně třeba spadla, ale šla načíst. A pak jsem dojel až do konce, po přechodu na Win10 pád a nelze ani postupně ukládat., zkusím to na té MG, ještě mne napadá, jestli to neudělala ta úprava stínů, tu jsem tam měl kdysi nějakou dle návodu, pak jsi mi poslal ty dvě verze pro silnější a slabší PC, na té pro silnější jsem měl FPS na trati 310 v Opavě Východ, 2 u slabší v pohodě, ale na BP nevím. I když z Bratislavy mi to spadlo až v Brně a dál jsem se nehnul. No, uvidíme co ta Monogame.

"Hlídacího psa" bych měl spíš vypnout ne? Zkusím jet aktivitu a před Brnem pokud padne, zalaboruju.

Takže v NG verzi Brno normálně projedu a i bez doporučeného nsatavení co píšeš. Takže opět situace, kdy se u OR z webu zaplní paměť a jde k zemi, stejně jako tomu bylo kdysi a test aktivity na trati 321 v Přerově. MG mi v Brně vůbec nepadnul a to jsem jel v jednom kuse z Břeclavi.

Přesně. Na jaký OR ladí Josef Vogeltanz? Pokud vše funguje pro MG, proč vlastně dvě verze OR? Samozřejmě budu používat ten typ OR, který mi pojede a nebude nesmyslně padat.
Dan

Naprostá většina funkcí OR funguje se stable a testovací verzí. Některé špatně fungující věci jsou opraveny do unstable verze. To byl např. případ parogenerátorů. Něco nechávám plavat, jako např. "vylepšené" chování spřáhel, které má autor sice zmáklé, ale jen pro tažení, nikoliv už pro tlačení.
Beru to tak, že funkce dokumentované v Open rails manual jsou funkční pod stabilní i testovací verzí. Z těch novějších jsem nedávno zmiňoval funkci manuálního brzdění. Potom je tam ještě pískování vymezené obsahem pískovačů (vliv na dynamické zbrojení loko), spotřebou (dávkovaného) písku (vliv na jízdu, mohu písek vypotřebovat a dostat se do potíží) a spotřebou vzduchu pro pískovače (vliv na dotlakování hl. vzduchojemu).
Vývojářská komunita konečně došla k názoru, že by bylo potřeba vylepšit kompletně celý brzdový model. Poslat do hry EP brzdu, tlaky v BV podle rychlosti atp. A samozřejmě vzájemnou součinnost jednotlivých typů brzd -tlakové, EDB, EP, vakuové atd. Že to ale trvalo.

A potom jsou tu neoficiální funkce. Příkladem je ARR, vůbec netuším zda se někdy dostane do oficiálního kódu. Spoustu vychytávek má i Icík. Všechno jsou to dobré věci, ale bohužel vázané na určitou, autorem upravenou verzi OR.

Tak mě to nedalo. Protože na ET je avízovaná nová verze MG, pečlivě jsem zabalil a uschoval svoji poslední unstable verzi OR a do složky OpenRails nasypal nový MG. Barvy kouře a páry jsou normální, parogenerátor topí, nárazníky jdou od sebe a k sobě podle tahu/tlaku a dynamické náklady nekmitají. Vše v 64bit verzi aby se 32GB paměti neflákalo. A to jsem ještě nezkoušel ReShade, protože jsem lenoch a nechce se mě experimentovat s nastavením. V plánu je testování pískovačů a na Osoblažce brzdění vozů na podvalech brzdaři, tj. vyzkoušení manuálního brzdění vozů.

O to mně právě šlo, na jaký OR jsou laděné vozy, poněvač OpenRails, který padá na větších tratích je k ničemu. Klidně budu používat MonoGame verzi. Nicméně já jsem měl za to, že i na těch ofiko stránkách už byla MG.

Back
Nahoře