Projekt Open Rails

Dá se nějak nastavit, aby na traťovém monitoru byla max.rychlost upravená hned potom, co rychlostník mine mašina a ne až konec soupravy?
Pokud se jedná o zvýšení rychlosti, tak platí, že rychlost můžeš zvyšovat až poslední vozidlo vlaku mine rychlostník. Takže je to správné dle předpisu.

Dá se nějak nastavit, aby na traťovém monitoru byla max.rychlost upravená hned potom, co rychlostník mine mašina a ne až konec soupravy?
Ale pak bych nechtěl sedět v posledním voze tohoto vlaku, který by se mohl i převrátit. :) Spíš řeším rušení omezené rychlosti návěstidlem. U nás to celkem funguje, ale u Němců ta jejich rušička se chová jako návěstidlo, tedy udělá blok a běda, jak jedete za vlakem.

Mohu z uložené pozice? Pokud ano dam ti vědět zitra večer.
Jj, můžeš. Řeším ještě problém, kdy někdy AI po cca 5 min se nechce začít rozjíždět. Zatím netuším, proč.
Za každý test a informaci k problému budu velice vděčný.

Prosím tě. Lokomotivu 380 jsem u tebe nenašel. Tedy bych potřeboval jen ladičskou radu, jak zrychlím nabíhání přídavné brzdy/rychlejší odbrzdění. Protože když šíbuji, tak než přímočinná brzda naběhne, tak se roztřískám o vozy. :) Ve verzi 1.6 je to stejné. Děkuji. Je to moje oblíbená lokomotiva, na vlaku tento problém není, ale nyní jezdím v aktivitě se solo lokomotivou a to se opravdu nedá. Jen zrychlit celý tento proces.

Projekt Open Rails postoupil k verzi 1.6
Doporučuji neinstalovat, protože totálně rozdrbe animace v kabinách: Ani ta žlutá kontrolka by neměla svítit, když jsem v poloze jízda. Třeba to vývojáři opraví. Jsi napsaný na odkazech Openrails, tak jim dej vědět, co rozbili. Ani Vectron nemá v pořádku animace. Vrátit zpět minulou verzi nelze, tak jsem naštěstí našel verzi 1.51 na notebooku. Tohle by nám Icik neudělal, aby vše co fungovalo rozladil.
rozdrbanaKabina.jpg

Nejsmutnější na tom je, že tu jezdíte americký simulátor za každou cenu a patriotismus jde do někam. Přitom u CZSK máte vývojáře a programátory prakticky online zde na fóru. Nic, každého věc, jen to prostě nechápu. Čím víc lidí by pro ORCZ dělalo, tím by rychleji postupoval vpřed.

Takový postesk, prostě nechápu.

Nejsmutnější na tom je, že tu jezdíte americký simulátor za každou cenu a patriotismus jde do někam. Přitom u CZSK máte vývojáře a programátory prakticky online zde na fóru.
No jo, ale ne všem tohle vyhovuje. Kluci to mají perfektní, ale jaksi většina vozidel na to zatím nepasuje. A navíc pro testy není vhodné, aby mi zasahovaly nějaké vychytávky. A navíc mne štvou ty kabiny, kdy většinu plochy je pult a na štreku se musím dívat jako průzorem v tanku. Ty šipky nahoru/dolů jsou v klasickém OR u starších kabin k nezaplacení.

Zbyňku jezdil jsem strašně dlouho italský OR monogame a dlouho dobu jsem byl spokojený a @Dan J. vám může potvrdit že jsem byl ze začátku taky skeptický( ale dnes se @Icik a @Dodo hluboce omlouvám, protože udělali něco skvělého) , ale sorry vy jste skvělý stavitel ovšem je vidět že CZSK OR vůbec nerozumíte, protože věci naladěné na ten váš OR normálně fungují akorát je pravda že originál je dobrý akorát na ježdění pro lidi, kteří nejezdí aktivity. .

Vôbec sa netreba ospravedlňovať veď každý nech jazdí v tom čo mu najviac vyhovuje. My sme nikdy nikoho nenútili nasilu prejsť na OR CZ/SK.
Každopádne ďakujeme. :)

Kdo chce virtuálně fírovat a opravdu SIMULOVAT, pak neznám lepší a realističtější věc, než je ORCZ/SK. Proto jsem pro svůj návrat-přechod od MSTS po letech, rovnou zvolil tuto verzi a rozhodně jsem udělal dobře.
K testům staveb tratí a aktivit se vyjádřit nemohu, snad jen, že v nastavení jde i ORCZ/SK očesat a odklikat od spousty vychytávek a jízda může být poměrně holá. Naopak lokomotivy a vlastnosti vlaků se na tom testují skvěle. Škoda, že to neumí ještě víc číčovinek z reálných strojů a těch strojů nemáme víc. Aktuálně mně osobně chybí ještě 371, 749, 451 a 854 pro ORCZ/SK a byl bych chrochro blahem. Více lokomotivních řad ani reálný fíra kolikrát nevystřídá.:D
Ale už to co je, je super.

Kdo chce virtuálně fírovat a opravdu SIMULOVAT, pak neznám lepší a realističtější věc, než je ORCZ/SK.
Tak to s dovolením zase brzdi se slovíčkami.
Prvně zmíním, že na úvodu je psáno, forum nejen o MSTS, OR, TS,...
Jinak řečeno o železničních simulátorech.
Lepší a realističtější OR nikdy nebude, ani když se ji dá nový kabát v podobě ORCZ/SK. Udělá ti to nový image, složitější ovládání oproti předchůdci, ale to je tak vše.
Nepíšu co je lepší a co ne. Každý si jezdí své a jsou i ti, co hrají víc jak jeden simulátor, ale dnes již existují simulátory z nynější doby a s tratěmi s českým prostředím a jak v ovládání, modelech, tratěmi, tak i grafikou se mnohem blíží k realističnosti, než omalovánky starších simulátorů.
Kupříkladu třeba za 20 let nebude PC, který by nějaký OR dokázal rozjet, stejně jako dnešní operační systémy nedokáží rozjet starší hry. A celé tyto projekty skončí v šupleti.

Důvodem proč MSTS, dnes OR frčí je ten, že spousty stavitelů a modelářů se za předchozí X roky naučilo s tímto pracovat, běhemž doby na světlo světa nepřišel žádný jiný simulátor, který by se chytl a tím MSTS, dnes OR obsahuje takovou železniční síť tratí po Evropě a nespočet modelů, že zatím osloví většinu.
Doba jde dál a tím i o pokrok v IT.
Na povrch se vynořily nové simulátory. Někteří jedinci se toho chytli a dnes projekty obsahuji slušnou zásobu kilometrů třeba na českém územím.
Kdo by čekal, že i dnes se už můžete projet i mimo OR třeba z Chebu přes Ústí n.L., Prahu do Brna horem i spodem, případně rovno do Olomouce se spousty odbočných tratí? (nutno přepínat mapy).

Ukáž mi jednu kabínu ktorá je s priezorom ako v tanku?
To jsi nepochopil, že jde o nadsázku? :) Já když jezdím, tak hlavně proto, abych pořádně viděl na trať a opravoval chyby v trati a při každé jízdě objevím něco nového.

Ale jaksi tady hodně lidí nepochopilo o čem je tohle vlákno. Já jsem jen poukázal na to, že se vývojářům něco nepovedlo a aby další uživatelé, kteří v Openrails jezdí, aby neaktualizovali, nebo nějak vyřešili problém s kabinami.

Ne, kdepak, museli jste to tady pěkně zaplevelit tím, že Openrails je přece fuj, proč v to jezdím, atd atd. Vždyť tohle je přece věc každého, v čem si bude jezdit. A tohle fórum přece není výhradně o ORCZSK, ne?
Ale nemusíš kvôli tomu stále zhadzovať OR CZ/SK.
Já jsem ORCZSK nikdy neshazoval, naopak chválím. Ale že mi zatím pro mé testovací jízdy nevyhovuje, to není přece shazování. To je jen volba.
Já jsem testoval v aktivitě Topírna noc a zkrátka nejsem takový zkušený jezdec, abych vždy dokázal pod 3 km/h najet na vozy, když to v aktivitě děláš asi 30x, ale dostalo mne po dvou hodinách hraní nesmyslné vykolejení, kdy k tomu nebyl důvod. To bych aktivitu nikdy neotestoval. Ale potěšilo mne, že zdejší borci tuto aktivitu dojeli až do konce v ORCZSK. Tedy můj problém byl, že jsem špatný strojvedoucí.
Ale líbilo se mi v ORCZSK, že jsem po najetí na peršinga musel mašinu dát komplet do provozu, jak se v depu dělá. Zapnutím baterek počínaje. A také při přecházení stanoviště, že si musím s sebou přenášet "řídítko". To je super. A samozřejmě i to ovládání je jiný level.

Back
Nahoře