Projekt Open Rails

akorát je pravda že originál je dobrý akorát na ježdění pro lidi, kteří nejezdí aktivity.
Ale já v klasickém OR jezdil všechny své aktivity. Vše funguje jak má. Já nejsem příznivce všelijakých nových vychytávek, jak tady řešíte. Ale to je vaše věc, každý máme na železnici svůj pohled. Ale už se opakuji. Každý si jezdíme v tom, co nám vyhovuje pro konkrétní účely. A nikdo nám nemůže přikazovat v čem máme jezdit. Vždyť tady jsou lidé, kteří jezdí výhradně v MSTS. Jenomže z mého pohledu například velkoměsty v MSTS už neprojedou.

A mě nyní zajímá jedna věc, kterou rád porovnám, tedy než si doladím pro ORCZSK lokomotivu 151, která v balíku není, ale mě se líbí. :) Když jsem jel nonstop aktivitu Den blbec z Olomouce a jel nad ranžírem v České Třebové, tak nad brány TV začalo létat asi tisíc breberek. Když jsem pauznul hru a podíval se, co to je za UFO, tak to byly vagony s auty. A vlak který jsem míjel kousek dál proti, jemu chyběly právě tyto vozy. Pomohl save/load. Mě pak bude zajímat, jestli v ORCZSK dojedu dál. Ale zatím není čas. Mám ještě hodně práce na vegetaci a další modelování peronů v mnoha stanicích, kde jsou staré stavebnicové vykopávky o šířce 6m, což je málo a cestující musí z vlaku skákat skok daleký.
Zajímavé je, že tohle nikomu nevadí. Budete mít nadupaný ORCZSK, ale projíždět pravěkem z MSTS. Tohle je nutné opravovat a ne mi tady vyčítat v čem jezdím kontrolní jízdy.

Zbyňku, tohle dělal i OR. Dělá to, když je dlouhá aktivita a zahltí se comp. Na 321, kde bylo hodně objektů, se mi tohle několikrát stalo. Restart aktivity a ok.

Lepší a realističtější OR nikdy nebude, ani když se ji dá nový kabát v podobě ORCZ/SK. Udělá ti to nový image, složitější ovládání oproti předchůdci, ale to je tak vše.
Už jsem se chtěl rozepisovat, ale omezím se jen na následující:
Toto je vzájemné nepochopení toho, co znamená simulace. Jestli má být simulace pouze líbivá, tak potom vede RW a jemu podobné. V simulaci jízdy vlaku není lepší simulátor v kategorii her než OR, ale trpí na to, že si nemůže dovolit komerční herní engine a ani přechod na jiný zdarma. Už přechod na Monogame byl utrpení. Takže záleží na preferencích, ale za mě - pokud nechci "fotit", tak je kvalita obrazu v OR dostačující a pocit z jízdy vlaku, kde musím předvídat následující úkony podle typu a stavu zátěže a podle situace přede mnou, mi moje potřeby naplňuje, narozdíl od RW, kde s osobáčkem lze jet stejně, jako s těžkým nákladním vlakem. Samozřejmě u OR zaváží i to, že kontent je dostupný v dobré kvalitě a množství. Můžeme se tu hádat, co je kvalita, ale myslím, že když se trakčním výpočtům věnuju 18 let profesionálně, tak to dokážu posoudit. A RW ani jiný komerčně dostupný produkt mě nepřesvědčil, navzdory slušné práci tvůrců kontentu v našich končinách.

Ale jaksi tady hodně lidí nepochopilo o čem je tohle vlákno. Já jsem jen poukázal na to, že se vývojářům něco nepovedlo a aby další uživatelé, kteří v Openrails jezdí, aby neaktualizovali, nebo nějak vyřešili problém s kabinami.
Prosím tě, Zbyňku, Aktualizace je stejná jako u tratí, vychytává se, opravuje doplňuje. Já jsem to tu psal za sebe, je to jinak furt, furt dokola. Ty se zubynechty bráníš, ze své pozice, ale to je čistě tvoje věc. Já jsem jezdil všechny OR verze a za mne, na ORCZ nemá ani jedna z nich. Jde jen naučit se co ORCZ umí a v čem je odlišný a psal jsem to tu milonkrát. Mněl jsem úplně stejné pocity, jako ty, když jsem z Monogame OR přešel na ORCZ.

Ale znova, nechci tu vyolávat hádku, jen jsem si posteskl, za sebe, co nechápu, když tu máte naservírovanou přímou online spolupráci s týmem ORCZ. Ale to jsou Češi, vsadím boty, že kdyby dělali takový projekt Poláci, tak tady bude polovina komunity kvičet, proč se u nás nikdo tomu nevěnuje. Nemyšleno na tebe, jen všeobecná zkušenost, né jen ze simulátoru.

Já jsem to tu psal za sebe, je to jinak furt, furt dokola. Ty se zubynechty bráníš, ze své pozice, ale to je čistě tvoje věc.
Dane. Prosím tě.
Proč tady stále reaguješ, když Openrails 1.51 nejezdíš. Ty tady vůbec nemáš co dělat. :) Jenom to tady plevelíš. :)
Tedy znovu. kdo jezdí v Openrails 1.51, tak neaktualizujte na 1.6, rozhodí se vám většina kabin. Tečka.

Víš proč reaguji? Protože mi to přijde celé ujeté. Tvl, mít vývojáře na síti, kteří mluví česky a jsou neskutečně flexibilní, co se bugů v simu týká a konkrétně ty na ORCZ neustále nasazuješ, ale i tak jsem to psal všeobecně, jako můj pocit a budu si zde psát co uznám za vhodné, když dovvolíš... :-) Neřeším vozy, poněvač ty z OR, v ORCZ normálně jedou. Ale když se tu kouknu do bugů OR 1.5.1, tak nejmíň 50% bylo v ORCZ odstraněno tak 2 roky nazad. :-) A víš proč? Když nebylo ORCZ, tak byl velkým koordinátorem právě @Icik a né jen on a opravoval se prvně OR 1.5.X, pak Monogame a celkem to šlapalo. Pak vznikl CZ/SK a už není potřeba něco vyjednávat přes jinou osobu a díky tomu se ORCZ samotný posunul neskutečně dopředu. Jen ty stále tvrdíš svoje o testech, kdy nemůžeš projíždět trať a přitom v tomhle ti zrovna vyšel Icik vstříc, udělal ti na to v ORCZ úpravu, ale ty jsi ji prostě přešel, ignoruješ a tvrdíš furt, tenhle důvod dokola, stejně, jak u Dodových kabin. Ale tohle řešit nechci. Každý kdo chce, pochopí, co jsem moji reakcí myslel.

Máš pravdu, aktualizace 1.6 je ujetá, proto neaktualizujte, dokud to soudruzi v Americe neopraví. :)
Přesněeeee a až to za půl roku opraví, bude ORCZ o rok popředu. Když se totiž něco rozpadne, při přidávání nějakých novinek v ORCZ, je to opraveno prakticky během dne. A vo... vo... votom to je, jak by řekl p. Pitkin... :-)

Toto je vzájemné nepochopení toho, co znamená simulace. Jestli má být simulace pouze líbivá, tak potom vede RW a jemu podobné. V simulaci jízdy vlaku není lepší simulátor v kategorii her než OR, ale trpí na to, že si nemůže dovolit komerční herní engine a ani přechod na jiný zdarma. Už přechod na Monogame byl utrpení. Takže záleží na preferencích, ale za mě - pokud nechci "fotit", tak je kvalita obrazu v OR dostačující a pocit z jízdy vlaku, kde musím předvídat následující úkony podle typu a stavu zátěže a podle situace přede mnou, mi moje potřeby naplňuje, narozdíl od RW, kde s osobáčkem lze jet stejně, jako s těžkým nákladním vlakem. Samozřejmě u OR zaváží i to, že kontent je dostupný v dobré kvalitě a množství. Můžeme se tu hádat, co je kvalita, ale myslím, že když se trakčním výpočtům věnuju 18 let profesionálně, tak to dokážu posoudit. A RW ani jiný komerčně dostupný produkt mě nepřesvědčil, navzdory slušné práci tvůrců kontentu v našich končinách.
Respektuji Váš názor.
Vaše profesionalita se něčemu věnuje, ovšem já osobně si nemyslím, že by se to dalo aplikovat ke srovnávání výše zmíněných simulátorů.
OR v současnosti nabízí tyto vymoženosti, jenž jste zmínil, jen stále omezené na svoji platformu. Samotný engine je sám kámen úrazu.
Nicméně zrovna příklad v RW a to zátěže mi nějak nesedí. Též jsem se projel vlakem čítající 3x Bdt, případně EC s 10 vozy, případně naloženým nákl.vlakem a rozjezdy, jízda a brždění s těmito vlaky je o dost rozdílný. Nevím, jaké nastavení máte vy.
Pokud bych se chtěl projet a tvořit kousky, pustím si OR. Bohatý vozový park a nespočet projektů pokrývající znatelnou část nejen ČR.
(Chtít jet z Berlína přes Prahu, Bratislavu, Budapešť, spodem do Košic až do ukrajinského Pavlove, tak to mi OR umožní takřka bez chybějící části tratě)
Pokud bych si chtěl ručně nastartovat a ovládat mašinu, pohybovat se po kabině, případně kochat se rozvinutým a bohatým okolím, pustím si TS.

Přijde mi, že OR se snaží dohnat dobu (což není špatné), s tím že již existují novější simulátory, které nabízí i to, co i OR, s tím, že i tyto simulace se nadále rozvíjí, nicméně rád si občas zahraji oboje.

Pokud bych si chtěl ručně nastartovat a ovládat mašinu, pohybovat se po kabině, případně kochat se rozvinutým a bohatým okolím, pustím si TS.
Váš názor je přesně to, co odděluje plevel od zrn. To jednoduché, uspokující prostý mainstream, nabízí nové rádoby simulátory. Hlavně mít jakoby win-win situaci. Děti vyžebrají peníze od rodičů a ty je dají na další focení baráčků. Bohužel na matematické modely již nic nezbývá.

Pane, vy v tom vidíte videa na TikToku ala Labubu. Jednoduše nejste hoden, proto vaše příspěvky postrádají serióznost.

Přijde mi, že OR se snaží dohnat dobu (což není špatné), s tím že již existují novější simulátory, které nabízí i to, co i OR, s tím, že i tyto simulace se nadále rozvíjí, nicméně rád si občas zahraji oboje.
Mohl bych ty simulátory vidět, i s rozsahem vozového parku a tratěma v ČR a komunitou, jako je v OR, ORCZ?

Jen pro zajímavost, první 2 díly Pn 66041 měli v testech dva strojvedoucí, než aktivita vyšla a že by bylo něco unreal mi nenapsal ani jeden, aktivita pro ORCZ. Právě naopak. Jak vyladěná 742, tak hrbatá 130.

Mohl bych ty simulátory vidět, i s rozsahem vozového parku a tratěma v ČR a komunitou, jako je v OR, ORCZ?
Tak samozřejmě můžete je vidět, když budete hledat. Já nevím o tom, že bych psal to, že jsou i jiné simulátory, které nabízejí velký rozsah vozového parku a tratěmi v ČR. V tom vede OR, nutno si uvědomit, jak dlouho se na OR, respektive na MSTS pracuje a vkládají tvorby z nejen českého prostředí.
To co dohání OR, už jiné simulátory jako TS dávno mají. Ovládací prvky, chování vozového parku, bohaté okolní prostředí,...
Ti co pracují s OR (dříve s MSTS) už ví, jak s tím pracovat a věnují se primárně tomuto. (reálně sice nevím kolik, neboť se tu objevují spíše jedny a ta samá jména a na fotkách s vaší sleziny vás nebylo mnoho). Každopádně díky dlouhé době věnování se tomuto, máte také tolik tratí a vozidel. Čas plyne dále a na svět se objeví další simulátory, které nabízejí realistický požitek a dřív nebo později se toho někdo chytne a začne tvořit a i to se už stalo. Samozřejmě komunita je menší, tyto hry nejsou tak staré jako MSTS a zvláště to dnes tolik lidí nepřitahuje.
Lze ale konstatovat, že za relativně krátkou dobu ona malá komunita dokázala vytvořit slušnou várku kilometrů na nejen českém území.
A abych si trochu slušně rýpl :), nestane se tam, že vám tam chybí celý les, přechody mezi perony, nebo ulice poblíž tratě bez objektů.

Hele, nechme to být, nereagoval na to, co je lepší a co ne, každý na to má jiný názor a každý se věnuje tomu svému.
Reagoval jsem jen na to, že někdo tvrdí, že OR je nejrealističtější simulátor ze všech. Je stejné tvrdit, že například Hard Truck bude s některými prvky od Euro Truck Simulator 2 realističtější, než ETS2 samotný.

Žádný, ale opravdu žádný simulátor vlaků, neumí, co nynější ORCZ. Neumí to ani OR 1.5.1, ano italský Monogame OR. Ať mi někdo ukáže v jíném simulátoru třeba byť jednoduchou věc, aby na hráče najel postrk, pomáhal mu s nákladním vlakem, pak odstoupil, odjel do šturcu a komplet AI lokomotivu zdechnul. Nebo naopak nahodil diesel stojící vedle vás. Aby PC řízený vlak projel stahovačkou a shodil smetáky. Ukažte mi, ve kterém simulátoru je třeba bouřka s hromobytím a blesky? A to je jen zlomek toho, co ORCZ dokáže a nejdůležitější věc. Hoši, jak je dlouho OR venku? Ač se to v OR zmiňovalo milinkrát, dodnes neumí aktivity přes půlnoc s plnohodnotným provozem, poněvač se na to Amíci vyprdli... V tom zaostává dokonce i za MSTS.

Žádný, ale opravdu žádný simulátor vlaků, neumí, co nynější ORCZ. Neumí to ani OR 1.5.1, ano italský Monogame OR. Ať mi někdo ukáže v jíném simulátoru třeba byť jednoduchou věc, aby na hráče najel postrk, pomáhal mu s nákladním vlakem, pak odstoupil, odjel do šturcu a komplet AI lokomotivu zdechnul. Nebo naopak nahodil diesel stojící vedle vás. Aby PC řízený vlak projel stahovačkou a shodil smetáky. Ukažte mi, ve kterém simulátoru je třeba bouřka s hromobytím a blesky? A to je jen zlomek toho, co ORCZ dokáže a nejdůležitější věc. Hoši, jak je dlouho OR venku? Ač se to v OR zmiňovalo milinkrát, dodnes neumí aktivity přes půlnoc s plnohodnotným provozem, poněvač se na to Amíci vyprdli... V tom zaostává dokonce i za MSTS.
Vy tu vypisujete doplňky, které ne každý hrotí a ne přímo všechny zajímá.
To jsou věci, které i mě, coby hráče primárního vlaku nezajímají. Člověk si s tím vyhraje, stále však nepřibývá na autentičnosti. To rovnou můžeme psát, proč tam nechodí výpravčí s rozkazem. Co Rain effects? Co cestující ve vlaku? Vlaky se vozí prázdné, žádné nástupy a výstupy? To chybí jakbysmet. Nepotřebujeme, aby tam šlehaly blesky jako ve filmu Válka Světů. Stačí hromy.
Workshopy nabízí další modifikace pro zpříjemnění jízdy.
Znovu napíši, tvoří se tratě, třeba Vy vytváříte aktivity, že je to pomalu GTA-čko, no proč ne :)
Alespoň to není monotónní.
Avšak jak jsem již psal, reagoval jsem pouze na příspěvek #2258 („Kdo chce virtuálně fírovat a opravdu SIMULOVAT, pak neznám lepší a realističtější věc, než je ORCZ/SK“)
S tím nesouhlasím, ale je dost možné, že někdo si pod pojmem Simulace představuje tak trochu něco jiného.
Ale to je jedno. Je fajn, že se každý věnuje tomu, co ho baví, tak tu neřešme, co je lepší a co horší. Všechno má svoje +/- a pravda je,
že nejen OR
(je jedno jestli CZ/SK či ne, CZ/SK je pouhá modifikace oficiálního OR (volného nástupce staršího MSTS)),
přitáhl své fanoušky, nadšence, zejména pak nejen tvůrce lokálního CZ a SK prostředí.
Dál se k tomu nebudu vyjadřovat:)

Neumí to ani OR 1.5.1
Dane, ty jsi asi nemohl spát, že? :) Nikdo tady netvrdí, že tento OR je lepší. A to že v tom mnozí jezdíme také neznamená, že je lepší. Já jen čekal reakci od někoho, kdo si aktualizoval na 1.6, jestli ty kabiny se dají nějak vyřešit. Ale je tu tolik plevele, že se odpovědi asi nedočkám. Naštěstí jsem našel verzi 1.51 a jde to přepsat.
Myslel jsem, že se ozve Josef. Na něj je na stránkách openrails i odkaz. On má vozidla také naladěná na tento OR. Protože asi většinu má ještě před vznikem ORCZSK.

Zbyňku, Josef má naladěno dobře, to by se ti museli ozvat z týmu OR. Tam něco dodrbli. :-) Nevím, ci tu řešíš kabiny od Josefa, ty jedou na 100%, jak v OR, tak v ORCZ.

Dane, ty jsi to už celé domotal. První příspěvek, že klasické OR má aktualizaci na 1.6 byl právě od Josefa. Je zajímavé, že tě to nechalo v klidu. Ale až jsem se tam přidal já, že tato verze rozbije animace v kabinách, tak to byl pro tebe jako červený hadr na býka. :) Proč 1.6???? proč nejezdíš v ORCZSK????? :) Proč tohle nevyčítáš i Josefovi, ať v tom nejsem sám jako černá ovce. :)
Projekt Open Rails postoupil k verzi 1.6 (byť chyba v titulku stále uvádí 1.5.1). Přibylo mnoho nových funkcí pro lepší fyziku chování vozidel.
Popis oprav, změn a přidaných funkcí je poněkud obsáhlý- zde
Manuál

Ale ne, vůbec to neber osobně, Josef jen oznámil aktualizaci OR na 1.6. Je to úplně stejné, jak s Monogame, kde ti to oznámilo aktualizaci v pravém horním rohu. Nebo u ORCZ, kde ti to aktualizaci oznámí při spuštění. Ale ta chyba co jsi ukázal je v OR 1.6. Ne v trainsetu. To Josef nemohl vědět. Takže buď ty, nebo někdo jiný, to musíte napsat vývojářům a záleží, kdy chybu opraví.

Josefovi není co vyčítat, jeho vozy jedou, třeba teď v aktivitě loko 182. Ani tobě nic nevyčítám, jen právě jsem psal, že nechápu, proč někdo jezdí OR, když v CZ by taková chyba byla už dávno opravená..

Ale ta chyba co jsi ukázal je v OR 1.6
Dane, ty nechápavče. :) Od začátku poukazuji na to, že aktualizace na 1.6 rozhodí kabiny. Ne ty asi nečteš, jen zaregistruješ amerikánský OR a reaguješ jako býk na červený hadr.
když v CZ by taková chyba byla už dávno opravená
Nečteš, opravdu. Hned na začátku před tímto následným balastem jsem na závěr psal, že Icik by nám tohle v ORCZSK nikdy neudělal.

Ne ty asi nečteš, jen zaregistruješ amerikánský OR a reaguješ jako býk na červený hadr.
Tak si prosím přečti první reakci, já jsem to pochopil velmi dobře, žádný býk na červený hadr, ale...:
Nejsmutnější na tom je, že tu jezdíte americký simulátor za každou cenu a patriotismus jde do někam. Přitom u CZSK máte vývojáře a programátory prakticky online zde na fóru. Nic, každého věc, jen to prostě nechápu. Čím víc lidí by pro ORCZ dělalo, tím by rychleji postupoval vpřed.

Takový postesk, prostě nechápu.
Takže jsem jen napsal pocit, právě, že je chyba v 1.6 a vy, co tenhle OR jezdíte, jste odkázaní na lidi, co je české prostředí vůbec nezajímá. Ale nebylo to myšleno, ani na jednoho z vás, ale všeobecně.

Back
Nahoře