Aktivity netsocka

Ajemgud

Cestující
Ahoj, mám malý problém s aktivitou R 422.
V burze je uvedeno, že stačí trainset BP a nějaká pára. Páru jsem si stáhl, trainset BP mám komplet - včera jsem přeinstalovával MSTS, takže od DVD z 11/06 jsem si všechno natahal.
Takže chci spustit R422 a trainstoru chybí -
Soubor:' cd_742300\cd_742300.ENG'
Soubor: 'CSDvagBa57\Aa58.WAG'
Soubor: 'CSDvagBa57\Aa58konc.WAG'
Soubor: 'CSDvagBa57\Ba57.WAG'

Tyto vozidla nejsou standartní součástí trainsetu BP a přitom na ně nebylo upozorněno. Tak kde je mám teď vzít?

Takže celkově k tvůrcům + modelářům:

Já vím, že lidi jako mě, obyčejné uživatele, můžete mít úplně na salámu. Nemusí vás zajímat nějaké moje tužby, přání apod.

Ale nemyslíte si, že už by se konečně skutečně mohli všichni dohodnout na jednotném značení složek s vozy(třeba podle BP cd_xxxx)aby to potom chudák obyčejný uživatel nemusel lovit všude možně, prostě aby si mohl zahrát a nepředcházela hodinové jízdě jednodenní sháněčka vozů po netu???

Z vlastní zkušenosti vím, že kolikrát ty soubory na HDD mám, ale právě s podtržítkem, zatímco autor aktivity to má ještě s vag. Nebo, jako v tomto případě, nemám vozy vůbec a protože autor je má, tak si myslel, že jsou součástí BP a tak na ně neupozornil.

Je v tom akorát obrovský chaos.
:cry: :cry: :cry:

Vozy seženeš u Taxe a 742.300 je na stránkách Čoudy a Jonáše. Já vozidlům mimo BP po instalaci hned změním Name a pak při kontrole aktivity v CB před vypuštěním hned vidím, jestli obsahuje vozidla i mimo BP. S poslední větou musím souhlasit. Jelikož se TS BP nerozšiřuje a další vozidla je nutno stahovat, tak v tom bordel je a bude :(

Musím poděkovat netsocka za téměř bleskovou odpověď SZ, díky i Kank, kde stáhnout chybějící vozy.
Já si to tedy už vyřešil - přepsal jsem si to v consistech, ale alespoň malinko tomu rozumím, kdyby si něco podobného měl udělat naprosto nezkušený uživatel...
Tak opět prosím všechny zůčastněné - snažte se nedělat v českých vozidlech takový bordel. Díky. :wink:

P.S.: R422 - super aktivita, dojel jsem sice zatím jen do PDB, bo začla blbnout klávesnice, ale super - skvělý traffic (i když teda comp trpí :D)

Kank napsal:
... Jelikož se TS BP nerozšiřuje a další vozidla je nutno stahovat, tak v tom bordel je a bude :(
Kanku, nepíšeš pravdu. TBP se stále rozšiřuje. Jenom si musíš uvědomit, že hodně z toho, co mi přistane v emailech je přímo nepoužitelné. Mám s tím ještě hodně práce do celé sladit. David Hájek je hlavním prostředníkem mezi autory a pravidelně mne zásobuje. Pokud si stáhneš jakékoli update Trainsetu, tak vždy tam najdeš nějaké doplnění.
Jenomže je tu i druhá strana mince. Někteří modeláři nechtějí svá díla do TBP zařazovat, na druhou stranu, pokud se jedná o historická vozidla myslím si, že tato se do současné BP nehodí a zaslouží si samostatnou kolekci. TBP nebude kompletní kolekce, ale mělo by tam být ze současnosti téměř vše, aby aktivitáři měli kam sáhnout. Dále je to jen o domluvě.
Já osobně nestíhám novinky sledovat, ale funguje, pokud někdo cokoli domluví a pošle , rád zařadím. Ale chce to i soudnost, nemá smysl dělat nové skiny, které se liší jen řadovou tabulkou.

Ajemgud napsal:
Tyto vozidla nejsou standartní součástí trainsetu BP a přitom na ně nebylo upozorněno. Tak kde je mám teď vzít?

Takže celkově k tvůrcům + modelářům:

Já vím, že lidi jako mě, obyčejné uživatele, můžete mít úplně na salámu. Nemusí vás zajímat nějaké moje tužby, přání apod.
To all: Na vozidlá nezaradené v TBP má autor aktivity upozorniť, ešte lepšie je poskytnúť link na stránky.
Čo s týka inštalácie, moje modely sa dajú nainštalovať priamo z webu, stačí kliknúť na odkaz s downloadom. Ich inštaláciu zvládne aj ten najväčší pitomec, pretože sú v samoinštalačnom tvare. Pokiaľ niekto nemá neštandrdnú inštaláciu MSTS, tak sa mu to nainštaluje na prvý šup, pravda za predpokladu, že sa mu to chce stiahnuť a potrvrdiť výzvu k inštalácii v dialógovom okne.
to Kank: Prepisovať názvy súborov, adresárov a položku name je už rýpanie do archívu a to je v rozpore s licenčným ujednaním a autorskými právami.

PS: pardon, keď som sa niekoho dotkol. Nič neni horšie, než lenivosť a ľudská hlúposť.

Zbyněk: Jasně, rozšiřuje, ale velmi pomalým tempem. Chápu, dá to práci vše otestovat jestli to sedí a funguje jak má. Tu je ale problém, že v TS BP nejsou modely, které jsou v aktivitách hojně využívány - namátkou nové náklaďáky od Pikka (Falls, Faccs), nebo třeba Čoudovy skiny (o kterých se rozhodně nedá říci, že by měly pouze jinou tabulku). Zrovna tato vozidla jsou veřejně vystavena "vyladěná" (i když u Čoudy by bylo asi hodně sporů :D). Zase nevím, jestli to jsou právě oni, kdo svá díla nechtějí zveřejňovat. Myslím, že nejen já bych je rád viděl v trainsetu, ale jelikož jsem je nevytvořil, nemám právo do toho kecat.

Tax: Z naprosté většině readme vyplyne, že změny jsou povoleny pouze pro vlastní potřebu. Já si Name upravil právě pro osobní potřebu, abych v tom neměl BORDEL a při vydání aktivity věděl, jaká vozidla mám uvést jako mimo BP. Hned tak vidím jaké vozy a odkazy na stránky napsat, aby si je uživatelé mohli pohodlně stáhnout. Jestli se z toho tady vyklube zase nějaká přestřelka, bylo by dobré šoupnout to do patřičné sekce.

Kank napsal:
... Tu je ale problém, že v TS BP nejsou modely, které jsou v aktivitách hojně využívány - namátkou nové náklaďáky od Pikka (Falls, Faccs) ...

Nevidím v tom problém, pokud autor aktivity napíše, kde se dají použitá vozidla stáhnout. Až nebudou moje stránky s downloady fungovat, klidně mohu svoje modely distribuovat i jinak. Zrovna u nových modelů jsou snad i jízdní vlastnosti vyladěny tak jak mají. (Zatím si alespoň nikdo nestěžoval.) A že mám jiný systém pojmenování? S tím se toho asi moc nenadělá, nebudu po stopadesáté přejmenovávat celý trainset :wink:

Ajemgud napsal:
Musím poděkovat netsocka za téměř bleskovou odpověď SZ, díky i Kank, kde stáhnout chybějící vozy.
Já si to tedy už vyřešil - přepsal jsem si to v consistech, ale alespoň malinko tomu rozumím, kdyby si něco podobného měl udělat naprosto nezkušený uživatel...
Tak opět prosím všechny zůčastněné - snažte se nedělat v českých vozidlech takový bordel. Díky. :wink:

P.S.: R422 - super aktivita, dojel jsem sice zatím jen do PDB, bo začla blbnout klávesnice, ale super - skvělý traffic (i když teda comp trpí :D)
Ano,tato i jiné aktivity od tohoto aktivitáře určitě stojí za to,trafic a celkově to nemá chybu!!!Žádné bláznivé časovky a hlavně když jsou v aktivitě jiná vozidla,vždy je uveden odkaz na ně,což se u některých aktivitářů bohužel nestává.A proto do dalších podobných aktivit přeji mnoho úspěchů v jejich tvorbě!!!!Radek.

Kank napsal:
Zbyněk: Jasně, rozšiřuje, ale velmi pomalým tempem. Chápu, dá to práci vše otestovat jestli to sedí a funguje jak má. Tu je ale problém, že v TS BP nejsou modely, které jsou v aktivitách hojně využívány - namátkou nové náklaďáky od Pikka (Falls, Faccs), nebo třeba Čoudovy skiny (o kterých se rozhodně nedá říci, že by měly pouze jinou tabulku). .....
Jak jsem se zmínil, jsem odkázán jen na to, co mi kdo dodá. Já to zpracuji a vydám do update. Nemůžete po mě chtít, abych sledoval veškeré novinky. Například o Fals od Pikka vůbec nevím.
Ale na druhou stranu, ruku na srdce. Potřebujeme do veřejných aktivit tolik vozidel? Já když jsem skládal soupravu pro noční Vltavu z BP, použil jsem jen to co mám v adresáři a většinu jsem nahrazoval Ukrajinskými spacáky. A myslíte, že to ve hře poznáte? HaHa. To samé, když míjím kolem 21. hodiny Silesiu. Já jedu 120, trafiic 120 proti. Myslíte, že kdybych pracně hráče naváděl, kde sežene tento nebo tento polský originál, že výsledek bude stát za to?. Mihne se zlomkem sekundy rychlostí 240km/h. Myslíte si, že mi vadí, když potkávám stále tu samou 471? Snad by mohla mít jen skin City Elefant. A úplně stačí jen jedna. Tabulku za jízdy také nepřečtu. No dobře, alespoň dvě, aby mohly být spojené a nebilo to do očí :lol: .
A to že je každá 163 zeleno žlutá jinak oprýskaná.....za mých časů se jezdívalo na myčku a pražské stroje byly relativně čisté. U modelářů mají takové stroje jakousi hodnotu, ale já tohle nadšení nikdy nesdílel. Nám když přijela turnusovka po dílnách, tak jsme se nový lak snažili udržet v čistotě co nejdéle. Oprejskaná mašina byla ostuda.

Zbyněk Šemora napsal:
... Ale na druhou stranu, ruku na srdce. Potřebujeme do veřejných aktivit tolik vozidel? Já když jsem skládal soupravu pro noční Vltavu z BP, použil jsem jen to co mám v adresáři a většinu jsem nahrazoval Ukrajinskými spacáky. A myslíte, že to ve hře poznáte? HaHa. To samé, když míjím kolem 21. hodiny Silesiu. Já jedu 120, trafiic 120 proti. Myslíte, že kdybych pracně hráče naváděl, kde sežene tento nebo tento polský originál, že výsledek bude stát za to?. Mihne se zlomkem sekundy rychlostí 240km/h. Myslíte si, že mi vadí, když potkávám stále tu samou 471? Snad by mohla mít jen skin City Elefant. A úplně stačí jen jedna. Tabulku za jízdy také nepřečtu. No dobře, alespoň dvě, aby mohly být spojené a nebilo to do očí
Haha ... zaujímavé ... keď som v nedávnej minulosti prezentoval čosi podobné v súvislosti s nadmernosťou TBP, bol som za to poslaný na patričné miesta a označený za diverzanta a škodcu. Ale inak v podstate súhlas. Som rád, že si si to uvedomil a takto verejne prezentoval aj ty, aj keď už ako svoju pôvodnú myšlienku

Naposled editoval moderátor:
Park osobních vozů je vyhovující, 471 v starém nátěru jedna stačí (v reálu člověk až na pár vyjímek jednotlivé jednotky stejně nerozezná). Peršingy a Esa svým rozsahem v TS BP také vyhovují. Spíš je nedostatek dieselů, například 742ky jsou jen dvě a to jsou ještě staré verze modelů. Stejně tak Brejlouni, kde existuje dokonalejší model od O. Janiše. Ale tohle už by asi mělo být ve vlákně trainsetu BP.

Tax napsal:
Haha ... zaujímavé ... keď som v nedávnej minulosti prezentoval čosi podobné v súvislosti s nadmernosťou TBP, bol som za to poslaný na patričné miesta a označený za diverzanta a škodcu. Ale inak v podstate súhlas. Som rád, že si si to uvedomil a takto verejne prezentoval aj ty, aj keď už ako svoju pôvodnú myšlienku

Konečně si Taxi rozumíme a proto nechápu, proč ta kampaň proti mě z Tvé strany v nedávné době, když názorně vidíš, že nemám na DVD kompletní trainset, ale jen výcuc vozidel potřebných pro provoz na mé trati. Tento park se rozšiřuje v závislosti s novými tratěmi. Však původní trainset vůbec neobsahoval stejnosměrné lokomotivy. Současně 1000km tratí a k tomu mám adekvátní trainset.
Proto ani netoužím například po Tvých historických vozidlech, aby byly součástí instalace mé trati. To už je volitelný nadstandart z jiného období a zájemce si tohle sežene u Tebe nebo Pikka. Klidně by jsi takové kolekce mohl vydávat na DVD a věř, že by o to byl zájem. To samé nějaké stroje, které se na mou trať nikdy nedostanou. Ale to nevylučuje skutečnost, že by se někdo mohl starat o zbývající lokomotivní a vozový park. (v případě, že autor nemá čas své modely aktualizovat).

Naposled editoval moderátor:
Kank napsal:
Park osobních vozů je vyhovující, 471 v starém nátěru jedna stačí (v reálu člověk až na pár vyjímek jednotlivé jednotky stejně nerozezná). Peršingy a Esa svým rozsahem v TS BP také vyhovují. Spíš je nedostatek dieselů, například 742ky jsou jen dvě a to jsou ještě staré verze modelů. Stejně tak Brejlouni, kde existuje dokonalejší model od O. Janiše. Ale tohle už by asi mělo být ve vlákně trainsetu BP.

742 asi budou problém. David Hájek mi o víkendu dal odkazy na doplnění, ale. O tom mluvil kdysi Ppoolll, že na 742 si při ladění vylámal zuby. Co skin to jinak světla a to potřeba extra eng. Takže dobrovolník se asi nenajde. Zkuste někdo kontaktovat Ppoolllla, který na nastavení světel několik let pracoval, ať se tato práce nemusí dělat znovu.

Miran napsal:

Jestli by nebylo jednodušší místo ladění jednotlivých engů prostě poupravit textury - byla by to určitě menší otročina. A Mirane, sem s novým modelem :D

Zbyněk Šemora napsal:
Já osobně nestíhám novinky sledovat, ale funguje, pokud někdo cokoli domluví a pošle , rád zařadím. Ale chce to i soudnost, nemá smysl dělat nové skiny, které se liší jen řadovou tabulkou.

Nie je to predsa len celkom pravda sorry Zbynek. Ale svojho casu som spravil fototexturovanu 1014 ako nahradu za tie kreslene, lebo som si najivne myslel ze to pre Breclav bude vyhoda. Ako odpoved od teba som dostal, ze to nie je dobry model a ze autor modelu ti nedal povolenie. Pritom je to ten isty model ako ten co tam mas. Rozdiel je len ze nie je malovany ale texturovany. Takze tu vetu rad zaradim nepovazujem za celkom pravdivu. A toto nie je atak na tvoju osobu ani sebalutost ze moj skin nie je v BP. Mam svoj web a tam si vydam co ja uznam za v hodne , ale ta veta mi pride takto v takejto forme nepravdiva.

zdravím,jel jste už někdo tu poslední aktivitu Vn 48737??Mě to nechce načíst, s tím, že mi chybí vozidla cd 141 004, 754.012 a 363 039??Přitom všechno mám...Consisty si upravím podle svého, které obsahutí tyto stroje,ale jen jsem se chtěl zeptat jestli je to chyba jen u mě nebo i někde jinde..díky..

já jsem si všechny modely sehnal, zpočátku dělaly problémy, ale pak stačilo v CB najít příslušné consisty kde tato vozidla figurují a odebral jsem je a znovu přidal vše jede vpořádku

Zdravim, potřeboval bych vědět pod kterým BINem Vám stabilně běží aktivita Orkán Emma
Mne se totiž ani nenačte a myslim si ze je problem v tom, ze je spojena dieselova a elektricka lokomotiva

fíííííra napsal:
Zdravim, potřeboval bych vědět pod kterým BINem Vám stabilně běží aktivita Orkán Emma
Mne se totiž ani nenačte a myslim si ze je problem v tom, ze je spojena dieselova a elektricka lokomotiva

1.7.00819
Aktivitu jedu zásadně pod Binem na jakém je dělaná!!!!

train.msts napsal:
fíííííra napsal:
Máš Windows XP nebo Vista? Pokud Vista, tak ti to nepůjde asi pod žádnou verzí BINu, bude to fungovat jenom na Windows XP.

Mam XP Bin sem mel nejnovejsi, pote sem zkusil stgabilní ale zkusim ted ten co pise Boby

Back
Nahoře