Stále nějak nechápu Tvůj problém. Podle Tvého prvního dotazu jsem pochopil, že si chceš pouze pouštět, a to ne v rámci MSTS, hlášení staničního rozhlasu. Proto byla moje první rada, jaká byla.
Pokud Ti nejdou zvuky ve stanicích v MSTS (a jsme u toho: dotazy je třeba pokládat srozumitelně a jednoznačně), znovu zopakuji: zvuky ve stanicích jsou součástí instalace trati a umísťují se do ní v editoru trati formou zvukových sloupů, tedy jakýchsi neviditelných pevně umístěných reproduktorů, na kterých se po aktivaci, která se děje automaticky přiblížením hráče na danou vzdálenost, přehrává autorem určená zvuková smyčka. Takže nečekej, že když přijedeš s vlakem 8585, ozve se hlášení, že přijel vlak 8585. Pokud máš nainstalovaný (a správně) projekt "Trať 321" a zvuky Ti nejdou, máš pravděpodobně špatně nastavené MSTS, doporučuji zkontrolovat nastavení, hlavně u zvuků, měly by být na maximum.
Jen na okraj, abys měl info komplet, existuje česká trať, kde funguje hlášení ve vozidle podle projížděné trati a na každé zastávce řidič spouští odpovídající hlášení pro tuto zastávku. Už z toho, že jsem použil slovo řidič by Ti mělo dojít, že mluvím o tramvajích, konkrétně o Olomouci. Co je k tomuto přehrávání třeba (zajišťuje ho program spuštěný na pozadí MSTS) a jak na to je uvedeno v návodu trati.