Nechraneny prejezd

Cartmen

Začátečník
Zdravim, chtle bych se zeptat. Mam trat od pana Semory a jedu aktivitu Den blbec. Kdyz prejizdim nechranene prejezdy za Hradcem Kralove, tak mi to napise, ze jsem nedal adelvatni vystrahu. Pritom podle me pistala nebo houkacka staci ne? Mohli byste mi popripade nekdo poradit? Dekuji

Cartmen:zdá sa mi že nechránené prejazdy sú programované len na "houkačku" čižé píštala nie ak sa míli tak sa ospravedlnujem. skús trúbiť viac krát po sebe nie tesne pred prejazdom.vždy po pravej strane máš červený stĺpik od neho začni húkať.Hrať MSTS neznamená len ovládať lokomotívu dopredu a dozadu.Treba sledovať okolie.

Aneb dodržovat předpis D1 ... pískáček je návěst pro fíru, že má houkat ... v místě pískáčku, ne až na přejezdu, to už ta bába s nůší nestihne uskočit ...

Houkat nejméně 2x než čelo vlaku nemine přejezd. To je citace z předpisu D1,ale v MSTS stačí 2x
mezi pískáčkem a přejezdem.

Další z možností je v grafickém nastavení MSTS stáhnout množství zobrazovaných objektů < 8, pak jsou pískáčky ignorovány.

Spacir148. Ne, to není citace předpisu, ale vystihuje to podstatu jen s jedním malým opomenutím. Houkat musíš nejméně 3x.

Čouda napsal:
Spacir148. Ne, to není citace předpisu, ale vystihuje to podstatu jen s jedním malým opomenutím. Houkat musíš nejméně 3x.
Nemusíš, jsou situace kdy ti stačí jednou a ten využívaš většinou.

Kubo a víš, že máš pravdu.

Návěst pískejte přikazuje strojvedoucímu (zaměstanci v čele sunutého vlaku či sunutého posunového dílu) dávat návěst pozor.

To je přímo citace z D1 a takhle je to v platnosit nejméně od roku 2002. To sem ujel.

Back
Nahoře