Pro začátek řešení problému zahoď Trainstore. Trať s aktivitami se bude načítat déle, ale musí, opakuji musí fungovat! Pokud ne, hledej příčinu jinde. Při instalaci MSTS se postupuje po krocích, kdy je po každém kroku nutno vyzkoušet funkčnost. A až si budeš naprosto jistý, že ti trať běží, teprve potom můžeš zkusit Trainstore nainstalovat pokud na něm mermomocí trváš. Ale před jeho instalací a použitím si udělej zálohu funkční trati, abys se měl k čemu vrátit. Již několikrát jsem zjistil, že tento software (Trainstore) nepatří do rukou začátečníkům, kteří neví co a jak v MSTS funguje a co s čím souvisí. Jeho použitím si většinou způsobí spoustu problémů. Já osobně jej nepoužívám (i když by se dalo říci že toho o MSTS vím dost) právě z těchto důvodů. Pokud mám trati s nekompatibilními Globaly (BP a 321 a jejich klony) řeším to oddělenými instalacemi, což u dnešních velkých disků není problém. Pro výběr trati stačí přejmenovávat adresář Train Simulator, kdy se takto musí jmenovat ten v němž leží trať kterou chci spustit, ostatní mají jiné jméno třeba Train Simulator_BP nebo libovolně jiné. Na zrychlení startu se mi velmi osvědčil Martensův ActivityMover, který neprovádí tak brutální zásahy do adresářů MSTS jako Trainstore. A co se týká tady všude doporučované nutnosti reinstalací MSTS veřejně prohlašuji že je to zbytečné. Tedy pokud se to udělá napoprvé dobře a s rozmyslem. MSTS mám jednou nainstalovaný na samostatný oddíl (nesystémový). Po první instalaci a nastavení jsem si uložil příslušné klíče ze systémového registru a po případné změně nebo reinstalaci OS je pouze vrátím na své místo v registru a vše jede v pohodě již několik let. Dokonce jsem instalaci stěhoval z disku na disk a vše opět běhá k naprosté spokojenosti, pouze se musí přepsat několik málo položek v registru (systémové cesty k instalaci, zpravidla stačí přepsat písmeno disku).