Dieselové lokomotivy od Pikka

Pikku

Pomocník strojvedoucího
Vzhledem k nutným úpravám starších release jsem překopal stránky s downloady. Ode dneška můžete tedy stahovat z dieslových lokomotiv pouze vyladěné T334, T435 a T458 s upravenými kabinami a zvuky. T211 a T434 přijdou na řadu během krátké doby. Kabiny nyní fungují i s MSTS bin a lze tedy libovolně měnit směr jízdy lokomotiv. Světla jsou kompatibilní s MSTS bin rovněž. Modely zůstaly bohužel původní, snad je změním časem ;)

http://pikku.msts.cz/

T458.1545

Po stažení tvého modelu T458.1545 je v rámečku na začátku kapoty na hoře uvedeno označení T458.1545,ale na kabině je označení721.545-2.S pozdravem latich

Re: T458.1545

latich napsal:
Po stažení tvého modelu T458.1545 je v rámečku na začátku kapoty na hoře uvedeno označení T458.1545,ale na kabině je označení721.545-2.S pozdravem latich

A ?

Re: T458.1545

latich napsal:

No protože je tam kombinace starého a nového označení 8) To bylo vcelku běžné ... Alespoň můžeš tuhle lokomotivu použít i jako 721 i jako T458 8)

T458.1545

Nešlo mi o to kritizovat,ale chtěl jsem jen upozornit na menší nesrovnalost.Myslím si,že od toho je toto forum.Nezaplnil jsem ho zbytečným dotazem.S pozdravem latich

Bola doba ked masiny povinne museli mat aspon jedno stare oznacenie vedla noveho. Takych duplicitnych oznaceni bolo nadrahe habadej. evidim v tom problem. Este aj dnes su sestkolaky 770/771 prevazne vleckove kde je stare oznacenie. Ale videl som aj statne ZSR.

AirVolk napsal:
Bola doba ked masiny povinne museli mat aspon jedno stare oznacenie vedla noveho. Takych duplicitnych oznaceni bolo nadrahe habadej. evidim v tom problem. Este aj dnes su sestkolaky 770/771 prevazne vleckove kde je stare oznacenie. Ale videl som aj statne ZSR.

Za ČD bych vzpoměl M 296.1027 /854.027

Hezký den, Pikku díky za znovu vydání mašinek pro MSTS Bin. :D Teď je mohu použít nejen jako traffic a takový posun s T334, kdy jdou konečně odpojit vozy, paráda. Asi hned spáchám nějakou aktivitu s posunem, ale prvně dokončím Vysočinu, co mám rozdělanou. Ještě jednou dík. S pozdravem Dan. :D

Zdravím, tak jsem dneska při tvorbě aktivity narazil na problém u mašinky ČSD T 435 040 při uložení a pokusu hru znovu nahrát. Při přechodu z ČSD 464 202 na diesel T435 odpojení páry save/load vše bez problémů, ale při změně pohledu na stanovišti se MSTS nemilosrdně poroučí do Windows. Při pokusu a vložení mašinky do aktivity samostatně se mi load zdařil, ale totálně se rozhodil venkovní pohled z kabiny. Neví někdo, čím by to mohlo být :?: Dan :D

Dějí se to v MSTS věci, panečku. Dneska jsem při ladění T211 narazil na to, že při ukončování aktivity (při pohledu z otočeného stanoviště) se mi MSTS poroučel do věčných lovišť. Podruhé jsem končil aktivitu za stejných podmínek a bez problémů, pak jsem zkoušel různé varianty a různé způsoby ukončování a rovněž bylo vše v pořádku.

Na známé adrese je ke stažení upravený balík s ČSD diesly, přibyly předělané T211 a T434. K již jednou vyladěným lokomotivám přibyly stíny pod vozidla, na které jsem zprvu zapomněl. (Pokud vás stíny nechávají chladnými, nestahujte celé balíky s lokomotivami, jiný upgrade tam totiž není) Pokoušel jsem se trochu nastavit i kabiny, ale došly mi síly, tak snad někdy jindy znova a lépe :). Zvuky pro T211 jsou použity od Jackova M131, počítám časem s výměnou zapakovaného souboru ( eng T211 je už směřován na správně pojmenovaný adresář Common.sndt.T211.rar ) S Jackem se spojím hned jak to půjde :wink:

Vážení přátelé, protože jsem byl upozorněn na chybu v archivu dieselové lokomotivy T434.0, byl jsem nucen archiv opravit. Nyní tedy můžete stahovat opravený archiv na známé adrese - lokomotiva sice přišla o figurku strojvedoucího, ale zbohatla o stín pod modelem, který již není řešený jako Freightanim. Navíc je opraveno směřování ke kabině T434, takže teď je již stahnutelná. V blízké době, někdy kolem Mikuláše, je pak možné očekávat release zbrusu nového modelu známé dieselové lokomotivy 8)

Nazdar všetci, chcel by som trochu "okomentovať" zvuky na lokomotívy 720/721, ktoré som stiahol z Pikkovho webu /bohužiaľ som si ich doteraz nevšimol/, jedná sa o dosť závažný problém, nakoľko tieto stroje majú síce identické motory /6S310DR/ so strojmi 751 ale 720/721 nedisponuje turbom, ktoré u zvukov použitých evidentne z lok. 751 je citeľné, túto problematiku načal aj Petr Kapoun, ktorého zvuky sú na našom webe tým, že dosadil aspoň originálny voľnobeh a zvuk ventilátora.U zvukov na Pikkovom webe je chyba v celkovom dosadení zvukov zo 751, ďalej je tam zbytočná píšťala, ktorú tieto rušne teda aspoň na Slovensku nikdy nemali, no a samozrejme tam chýba charakteristický zvuk ventilátora.Nech to autor neberie ako buzeráciu, ale tieto mašiny mi behajú pod oknami už 27 rokov, vtedy som mal 3 roky a začal som to lepšie vnímať, takže viem o čom píšem, ale nič nie je stratené, som dohodnutý so správnymi ľudmi a tie zvuky nahrám a snáď sa nájde šikovný zvukár ktorý to stvorí pre MSTS, tento "postreh" píšem len z dôvodu že som si okrem iného všimol, že túto tému ešte nikto nenačal, ešte raz:nechcel som sa dotknúť autora, budem sa snažiť túto kritiku vykompenzovať nahrávkami.

duuso napsal:
Nazdar všetci, chcel by som trochu "okomentovať" zvuky na lokomotívy 720/721 ...

Zvuky pro hektory mi připravoval Dejv někdy před třemi lety. Vzhledem k tomu, že dodnes nikdo nenahrál a nepřipravil jiné tak prostě nic jiného není. Rád nové zvuky použiji, pokud budou :)

OK Pikku, v pohode, ako som písal nahrám zvuky, to je bez problémov, u nás to hojne chodí.

duuso napsal:
Nazdar všetci, chcel by som trochu "okomentovať" zvuky na lokomotívy 720/721 ...
Tyto zvuky netřeba komentovat ani kritizovat, dělal je kdysi dávno Dejv z mé ne zrovna dobré prvotiny berty.
K výrobě zvuků lokomotiv s motorem K6S310DR je zapotřebí naprosto vynikající nahrávka každého stupně při stojící lokomotivě. Z rozjezdů se nic dostat nedá...

Ako som písal Jacku, neni problém, tie zvuky nahrám a potom Ti ich hádam prihrám. :)

Dnes jsem zveřejnil takovou aktualisaci pro aktualisaci - staré modely s novými vlastnostmi vylepšené o Kankův nápad se stínem :eek: Kdo má zájem, stáhněte si dvojici rosniček a velkých hektorů v provedení téměř současném (takže v dosti ošumělých zbarveních) :wink: Ale nebojte se, během krátké doby půjde (a nejen z mojí dílny) na veřejnost ještě jeden úplně nový model staršího dieselu ...

Naposled editoval moderátor:
Pikku: Vďaka. Chcel by som sa spýtať, či je v tvojich možnostiach takto upraviť aj modely 721 078 a 721 212 ?

Back
Nahoře